Autor Wątek: Podest wędkarski DECATHLON - czy warto ?  (Przeczytany 22799 razy)

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Podest wędkarski DECATHLON - czy warto ?
« dnia: 11.01.2015, 22:00 »
Witam
Znalazłem dość ciekawie wygladający podest na stronie Decathlona :

http://www.decathlon.pl/csb-adjust--id_8172766.html

Jest bardzo tani jak na to co widać . Warto by było zakupić - ale czy to nie jakieś badziewie które się w połowie sezonu rozleci ? Czy ktoś z was zna te produkty ? Czy macie z tym jakieś doświadczenia ?

Pozdrawiam - Gienek
Pozdrawiam - Gienek

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
Odp: Podest wędkarski DECATHLON - czy warto ?
« Odpowiedź #1 dnia: 11.01.2015, 22:14 »
Wbrew pozorom Caperlan robi bardzo fajne rzeczy. Jakis czas temu przymierzalem w sklepie to krzeslo http://www.decathlon.pl/krzeso-fullbreak-id_8239235.html i musze powiedziec,ze wykonanie i wygoda sa na bardzo wysokim poziomie.

Wysylke masz gratis i jak cos mozna zwrocic bez problemu wiec duzo nie stracisz .
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Offline Myszon

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #2 dnia: 11.01.2015, 22:17 »
Kupiłem ten podest, jutro będę go miał więc mogę dać znac jak sie prezentuje

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 11.01.2015, 22:18 »
Niektóre rzeczy są naprawdę dobrze wykonane. Ja mam parasol z Caperlana i jestem mega zadowolony, przetestowany na gradzie srednicy 8mm  8)
Ale nie wszystko, jak czasem wezmę jakieś pudełko czy skrzynkę do ręki to o zgrozo.... wg mnie tak 70% tego co oglądałem w sklepie było przyzwoite.

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 11.01.2015, 22:25 »
potwierdzam opinie kolegów Caperlan z Decathlonu to w brew pozorom dobre produkty, przewyższają jakością takie Mikado czy Jaxona .Posiadam torbę z pudełkami na przynęty spinningowe, co ciekawe torba jest termiczna i za śmiesznie niskie pieniądze , parasol i pokrowiec na wędki i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
Jacek

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11.01.2015, 22:32 »
Mnie korci to krzesełko,wiem,że 80 więcej i korum,ale to też jest fajne
http://www.decathlon.pl/fotel-morphoz-id_8239241.html
Mam ten namiot i jestem zadowolony.Nie przesiąka,szwy dobrze trzymają.
http://www.decathlon.pl/budka-wdkarska-xl-id_8240239.html
w Decathlonie mają sporo dobrego sprzętu np.haczyki Prestona PR36,

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #6 dnia: 11.01.2015, 22:57 »
Jezeli chodzi o jakosc i kompaktowosc to w tej samej cenie mozna kupic siedzisko Rive d 25,marki ktorej chyba nie trzeba reklamowac,po zlozeniu nozek miesci sie w torbie (mivardi carrayal xxl)razem z calym osprzetem,wszystko przemyslane i trwale.Jedyna niedogodnosc to brak podnozka,ale ja mam malo stanowisk gdzie bylby potrzebny.
W tym caperlanie na bank bedziesz zrywal gwinty w pokretlach,mialem podobny kosz firmy Behr Lago 3,sruby trza bylo dokrecac w nim na maksa zeby trzymaly sie nogi podestu ktore strasznie kaleczyly,material z jakiego zostaly wykonane to zwykla stal ocynkowana.Po pol roku gwinty zardzewialy,musialem wszystkie wymieniac na nierdzewne. >:(
I jeszcze wiele innych mankamentow o ktorych nie bede juz sie rozpisywal,bo wraca mi trauma po tym koszu. :P
Ale no coz,jak sie nie przejedziesz to sie nie przekonasz.Pozniej juz wiesz co wybrac.

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 11.01.2015, 23:25 »
Kupiłem ten podest, jutro będę go miał więc mogę dać znac jak sie prezentuje

Fajnie - będę wdzięczny

Pozdrawiam - Gienek
Pozdrawiam - Gienek

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #8 dnia: 11.01.2015, 23:32 »
No prosze haczyki Prestona w Dcathlonie,bedzie konkurencja dla Gozdawy ???,moze zjada troche z cenami ;D

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 12.01.2015, 06:11 »
Posiadam tak,i tyle że bez podnóżek jest spoko
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #10 dnia: 12.01.2015, 10:28 »
Maro81 ma rację - jeżeli kupować kosz - to lepiej zainwestować w markę. Znam opinie wielu wędkarzy kupujący tania cińszczyznę, że takie kosze maja straszny problem z regulacją wysokości i gwintami. Oprócz tego co już wspomniał Maro - bardzo często przy większej wadze wędkarza kosz 'zjeżdża' w dół.

Kilka lat temu sam szukałem kosza dla siebie i zrobiłem duży 'wywiad'. Doszedłem do wniosku, że najlepiej zainwestować w coć na lata, porządnej firmy, nawet wziąźć to na raty. Od kiedy siedzę na moim Onboxie zniknęła spora grupa problemów.

Sama marka Caperlan to swoista mieszanka. Są produkty dobrze wykonane, sa też buble. O ile ze spławikami mozna ryzykować, z droższym sprzętem sie nie opłaca.
Lucjan

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 12.01.2015, 11:47 »
Inwestycja w sprzęt markowy ma sens tylko wtedy jak kogoś na to stać. Nie zapominajmy,że to jest pasja,a nie sposób na utrzymanie rodziny,no chyba,że ktoś ma zamiar nakarmić rodzinę rybami. Inwestycja się nie zwróci,chyba,że będziemy sprzedawać złapane ryby. Mam wrażenie,że znaczna część wędkarzy kupuje sprzęt firmowy tylko po to,żeby się trochę wylansować i o ile startują na zawodach to można sobie to jakoś wytłumaczy,ale jeżeli łapią ryby raz na jakiś czas to nie rozumiem,no chyba,że ktoś ma dużo kasy i nie ma na co wydać.
Luka rozumiem,bo prowadzi bardzo aktywne życie wędkarskie,ma własną stronę,bierze czynny udział w innych forach,projektach i do tego bardzo dużo wędkuje. 
Nie wszystko co tanie jest złe,podobnie jak nie wszystko co drogie jest dobre. Ulegamy pewnej modzie. Nawet takie firmy jak Preston (Korum)mają buble lub mniej udane wyroby na sumieniu jak chociażby fotele i ich kaleczące nogi śruby. Nie chce mi się wierzyć,że nie ma innego lepszego mocowania nóg w tych fotelach i,że producent o tym nie wie. Tylko dziwne,że nic nie robi w tej sprawie.
Co do Rive to pewnie, że nie trzeba tej firmy przedstawiać,ale to żadna alternatywa bo nie dość,że droższy to bez owego podnóżka,a do kupienie owego spowoduje znaczny wzrost kosztów nawet o 50% do zakładanej ceny zakupu. Lepsze rozwiązanie to zakupić używany markowy w pełnym wyposażeniu. 
Caperlan to nie Behr więc nie wiem skąd to założenie napewno się zepsuje. Analogicznie można powiedzieć,że skoro to jest tańsza wersja kosza Rive to na pewno jest zła,bo przecież użyto tańszych i gorszych materiałów,ale pewności nie ma.
Ps.sory,ale mam ciężki dzień i jeszcze muszę jechać na Twardą do ZG PZW zrobić dopłatę i utopić trochę kasy na darmo.

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #12 dnia: 12.01.2015, 13:17 »
elvis inwestycja w dobry markowy sprzet to lans?!  a czemu ludzie kupoja nowe telewizory?poto aby poprawic jakosc ogladania itd.tak samo jest ze sprzetem wedkarskim.czlowiek kupoje leprze aby miec ta jakosc i przyjemnosc z lowienia,owszem tansze nie znaczy zle,ale nie oszukujmy sie w wiekrzosci przypadkow tak jest ;)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #13 dnia: 12.01.2015, 13:26 »
No prosze haczyki Prestona w Dcathlonie,bedzie konkurencja dla Gozdawy ???,moze zjada troche z cenami ;D
Szkoda tylko że Decathlon 50% droższe! :-[
Arek

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #14 dnia: 12.01.2015, 13:27 »
Maniek, bardzo dużo firm ma swoje budżetowe odpowiedniki. Produkowane są w tych samych fabrykach, z tymi samymi standardami. Różnica ceny polega na marketingu. Tam, gdzie jest lepszy i droższy, to i sprzęt ma większą cenę. Np. tylko niewielka część TV marki Samsung jest z etykietą Samsunga.
Sam osobiście używam sprzętu tak renomowanych marek, jak Konger, czy Jaxon i nie widzę różnicy. Jak sam nie spróbujesz, to się nie przekonasz. Jak bym miał Decathlon w swoim mieście, to bym pojechał i sprawdził z wielka chęcią.
A podest i tak zrobiłem sobie sam :)
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik