A więc tak...

1) Wędka powinna wytrzymać koszyki do 45 gram. Bazuj jednak głównie na 30tkach. Polecam Prestona - wersja large powinna wystarczyć na początek (podajników).
2) Kołowrotek do takiego pickera to kompromis zawsze pomiędzy budżetem który posiadasz, a wytrzymałością, łowiskiem... Jeżeli chcesz przeznaczyć mniej kasy, to polecam Drennana Red Range feeder, to dobry kręcioł z tylnym hamulcem i płytką szpulą. Dwa razy tyle i masz Daiwę Ninja, kołowrotek już bardziej profesjonalny. Ta Daiwa to rozmiar raczej 4000 (ale do pickera i 3000 się nada). Wiem, to może być sporo - ale to już inwestycja.
3) Metoda to nie tylko duże ryby, ale raczej używa się jej do łowienia takich, które połykają takie dumbellsy 6 mm. Czyli ryby od 0.5 kilo wzywż można powiedzieć. Nie warto się męczyć łowiąc płotki, bo to nie ten zestaw. Te szybko rozbiją pułapkę. Ale na wody PZW Metoda to dobra rzecz, bo pozwala Ci na szukanie ładniejszych ryb.
4) Z przynęt, polecam Ci przede wszystkim dumbellsy Drennana 8 i 10 mm o smaku ananasowym i tutti frutti, do tego pellet pikantna kiełbasa 8 mm z Sonubaitsa. Można też się pokusić o rozmiar 12 mm Zawsze do Metody możesz użyć kukurydzy konserwowej lub martwych białych robaków).
5? Ciężko będzie. Nie wiem, czy nie lepiej kupić jakieś używi w dobrym stanie (kompletu). Bo kręcioł i kij w tej cenie to może być dramat. Dobra używana rzecz działa, a bubel nowy często jest nie do użycia po kilku razach (mowa zwłaszcza o kołowrotku). Może ktoś inny coś poleci?
Dodam, że wszystkie rzeczy o których pisałem są w Drapieżniku, wysyłają mega szybko. To ważne, aby nie rozdrabniać sie i płacić za jedną przesyłkę (MMM też mają).