Autor Wątek: Wózki wędkarskie  (Przeczytany 28770 razy)

Offline skowron.krystian

• Ekspert
  • Reputacja: 133
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wózki wędkarskie
« Odpowiedź #105 dnia: 05.09.2016, 22:38 »
Krystian ale ten wózek  nadaje sie do naszych warunków trawa,bruk,utwardzone ścieżki.
W terenie podejrzewam ze będzie sie zapadał
Kołeczka jak do roweru szosowego
Mariusz jak widzisz na zdjęciu u mnie nie ma takich wód klubowych, warunków jak u Ciebie (czuli trawa, bruk, utwardzone ścieżki). Jednym z powodów zakupu tego wózka było łatwiejsze dotarcie do tej miejscówki ze zdjęcia. Od parkingu jakieś 300 m po asfalcie przez mostek i 300 m dróżką dla jeźdźców konnych usłaną piaskiem, co widzisz na przodzie zdjęcia. Po piasku nie idzie się wygodnie, ale z jakim wózkiem by się szło? Może takim o szerokim, dmuchanym kole - ale te gabaryty takich wózków. W pytaniu kolegi nic nie było na temat terenu ale tu nawet w najtrudniejszych warunkach, przytoczę powiedzenie 'lepiej źle jechać, niż dobrze iść'  :) 
Dodam że przy przedzieraniu się przez wąskie ścieżki zaletą tego wózka jest jego niewielka szerokość, gdzie ww teczki już by miały gorzej.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 06.09.2016, 09:18 »
Krystian nie u mnie te warunki klubowe, tylko u ciebie to Ty tam łowisz. Ja się przedzieram i u mnie wózek nie ma racji bytu :P

Offline skowron.krystian

• Ekspert
« Odpowiedź #107 dnia: 06.09.2016, 12:08 »
Kurcze Mariusz to ta sama woda tyle że ja przy mostku, a Ty w krzakach na samym końcu. Nazywam tą wodę Twoją, bo znalazłem się tam po raz pierwszy przez Ciebie, a później przez Ed-a; i Ty mieszkając gdzie mieszkasz, kupujesz kartę i możesz tam łapać, a ja musiałem wykupić pozwolenie na Westland.
I wracając do wózka to tylko wygoda go mieć, a czy jest dobry na każde warunki - na pewno nie.

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 06.09.2016, 13:09 »
Kurcze Mariusz to ta sama woda tyle że ja przy mostku a Ty w krzakach na samym końcu. Nazywam tą wodę Twoją bo znalazłem się tam poraz pierwszy przez Ciebie a później przez Ed-a; i Ty mieszkając gdzie mieszkasz, kupujesz kartę i możesz tam łapać a ja musiałem wykupić pozwolenie na Westland.
I wracając do wózka to tylko wygoda go mieć, a czy jest dobry na każde warunki - napewno nie.

Ok Ok nie unoś się ;) Ja tylko stwierdzam, że Ja w takich warunkach nie łowię jak wiesz, i napisałem że chyba- te kółka się będą zapadać :P nie stwierdziłem jednoznacznie, że z nim jest coś nie tak.
Nie wiem jaki wózek by nie był-  dla mnie nie spasuje. Na swoich doświadczeniach oparłem tą wypowiedź. Nie wiem w jakich warunkach kolega wędkuje, jeśli na komercjach pewnie wózek ten zda egzamin. Poddałem tylko w wątpliwość kółka,  jeśli jednak ktoś łowi w ciężko dostępnym terenie :P

edit: a czy jest dobry na każde warunki - napewno nie. I to  jest pełna odpowiedź
Do której nie można się doczepić :P :thumbup: :beer:

Offline skowron.krystian

• Ekspert
« Odpowiedź #109 dnia: 06.09.2016, 13:19 »
Ale kto Tu się unosi ;)
Jak dokupisz parasol, będziesz zabierał wiadro że spod mixem, podnóżek, mate i te wszystkie ... co ja zabieram to nawet przy Twojej posturze zmeczy Cię noszenie tego na plecach.
Bo widzisz Mariusz podejrzewam że Ty masz więcej talentu dlatego potrzebujesz mniej sprzętu

Pozdrawiam

Offline skowron.krystian

• Ekspert
« Odpowiedź #110 dnia: 06.09.2016, 13:26 »
Cytuję :
'Nie wiem jaki wózek by nie był-  dla mnie nie spasuje. Na swoich doświadczeniach oparłem tą wypowiedź.' -hmmm
To co Ty robisz w tym wątku?

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 06.09.2016, 13:31 »
Ale kto Tu się unosi ;)
Jak dokupisz parasol, będziesz zabierał wiadro że spod mixem, podnóżek, mate i te wszystkie ... co ja zabieram to nawet przy Twojej posturze zmeczy Cię noszenie tego na plecach.
Bo widzisz Mariusz podejrzewam że Ty masz więcej talentu dlatego potrzebujesz mniej sprzętu

Pozdrawiam

Krystian, ja zabieram ze sobą parasol, dwie sztyce do podbieraka wiadro z atraktorami wszelkiego rodzaju,suchymi mokrymi. Zawsze coś dla mnie do jedzenia kawa obowiązkowo ;)oczywiście nie zapominając o dwóch zanętach już przygotowanych plus dwa rodzaje suchych- około 25 rodzajów przynęt dwie wędki, czasem trzy, ramię, fotel- co jeszcze?? torba z gratami czasem mata (jak nie zostawie przy plecaku do spina) jest tego trochę - a nawet za dużo
Chyba wszystko- ale tak to organizuję żeby było jak najmniej do zabrania- i teraz wszystko noszę na plecach jak Dromader, ale lepiej dźwigać, jak wózek miał bym zostawiać na parkingu :D

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 06.09.2016, 13:33 »
Właśnie uzupełniłem twoją nie pełną wypowiedź  ;)

Nie wiem w jakich warunkach kolega wędkuje, jeśli na komercjach pewnie wózek ten zda egzamin. Poddałem tylko w wątpliwość kółka,  jeśli jednak ktoś łowi w ciężko dostępnym terenie

Offline Sebastian J

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #113 dnia: 31.12.2016, 20:23 »
Odkopię trochę temat.
Dzisiaj w Decathlonie oglądałem taki wózek: http://www.decathlon.pl/trolley-tube-kwadratowy-id_2396180.html
Ktoś taki posiada? Jeśli tak to jak się sprawuje?
Zaczynam się rozglądać za jakimś środkiem transportu dla swojego sprzętu wędkarskiego i nie wiem co wybrać.
Zastanawiam się jeszcze nad większym  Elektrostatykiem, ale chciał bym go jeszcze obejrzeć. Może ktoś widział taki wózek w jakiś sklepie w Warszawie?
Pozdrawiam
Sebastian

Offline Tomsza

• Ekspert
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #114 dnia: 31.12.2016, 21:15 »
Ja też myślałem o czymś podobnym wg mnie lepsze rozwiązanie to taki i takie kółka lub podobne, a reszta na zanęty i przynęty :)
Tomsza

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #115 dnia: 31.12.2016, 21:23 »
Jeżeli wózek tego typu to w3,jest najlepszy
Staś
Klasyczny Feeder

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #116 dnia: 31.12.2016, 21:45 »
Tylko Elektrostatyk!!

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline stoperjagi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • moczę kije bo lubię
« Odpowiedź #117 dnia: 31.12.2016, 22:11 »
Jeżeli wózek tego typu to w3,jest najlepszy
Tylko Elektrostatyk!!
:thumbup:
Mirek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2225
  • MFT
« Odpowiedź #118 dnia: 31.12.2016, 22:26 »
Zależy, czego szukasz. Wózek jest super, ale to potężna krowa. Wolałem dołożyć i kupić anakondę.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #119 dnia: 31.12.2016, 22:32 »
Zależy, czego szukasz. Wózek jest super, ale to potężna krowa. Wolałem dołożyć i kupić anakondę.
Są rozne rozmiary.
Ty widzialeś największy.

Mario
Mazovia Fishing Team