Kolowrotkiem o takiej szpuli nie osiągniesz dalekiego rzutu feederem z małymi przelotkami stosując żyłkę.
Zwyczajnie zwoje żyłki będą hamować ma przelotkach...
Jestem skłonny napisać, że rzucisz nim nawet bliżej. Nawet jeżeli zastosujemy plecionke to dalej będzie zbyt duża różnica w skoku.
Dodatkowo miej na uwadze, że uchwyt 17 nie zmieści kolowrotka typu big pit 
Przepraszam, ale nie bardzo wiem, o czym mówisz.
Mówisz o tym kołowrotku Daiwa(y), czy o Shimano Ultegra 5500 XTC? Bo to ten ostatni jest teraz moim 'najlepszym kandydatem'.
Może gdzieś Ci umknęło, ale pisałem wcześniej (#19), że szukam kręcioła na wędkę 'Preston Dutch Master 13,2 80 g' i że chcę używać plecionki. Wędka, o której mowa, ma budowę długodystansowca. W miarę szerokie przelotki

i pierwsza znajduje się 77 cm od stopki kołowrotka.
Ten kręcioł Shimano nie jest typowym Big Pit-em, a jak to mówią - jest to 'Baby Big Pit' i mieści się na ww. kiju.

(Co powiesz o tym, jak się wyważają?)
I z całym szacunkiem, ale nie rozumiem, o co Ci chodzi z tym porównaniem cenowym? Tak jak pisałem - chcę wydać 400 - 500 zł (100 - 125 €). Obecnie mogę go dostać za 144 € 'u mnie' w sklepie wędkarskim, co tylko trochę przekroczy mój budżet, a nabędę (jak mi się wydaje) całkiem niezły kręcioł, który pozwoli mi (jak mi się wydaje

) w połączeniu z ww. wędką rzucać kilka metrów dalej, mimo że nie jestem zawodowcem
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka