Autor Wątek: Krótkie Pytanie - Krótka Odpowiedź  (Przeczytany 3983176 razy)

Online Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1316
  • Ulubione metody: trotting
Odp: Krótkie Pytanie - Krótka Odpowiedź
« Odpowiedź #17190 dnia: 30.11.2025, 17:16 »
Widoczność to kwestia gabarytów anteny, stopnia zanurzenia oraz doboru koloru względem wodnego tła: ciemne/zielonkawe (np. odbicie przybrzeżnych drzew lub krzaków) - kolor żółty lub pomarańczowy, jasne/srebrzyste - kolor czarny lub ewentualnie czerwony etc.

Są pogrubiające nakładki na anteny, ale raczej dla spławików do tyczki i bata niż spławików typu avon/trotter czy loafer/chubber. Najnowsze avony/trottery Drennana mają wydłużone anteny z malowaniem Visi (stosowanym wcześniej w wagglerach).

Online flowgrid

• Ekspert
  • Reputacja: 245
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Krótkie Pytanie - Krótka Odpowiedź
« Odpowiedź #17191 dnia: 02.12.2025, 21:57 »
Dzięki Modus :beer:

Orientuje się może ktoś czy pierwszy element wędki Flagman Sherman Pro Feeder New Generation 3,30m // 70g ma przelotkę? Na internetach widoczne są zdjęcia, na których wędka ma taką przelotkę albo i nie ma.
Marcin

Offline baania

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Krótkie Pytanie - Krótka Odpowiedź
« Odpowiedź #17192 dnia: Dzisiaj o 06:06 »
Panowie macie może jakieś patenty na zwiększenie widoczności antenki oddalającego się spławika używanego do wypuszczanki na rzece? Jakieś może doklejki kawałka z czerwonej, żółtej słomki plastikowej o większej średnicy do istniejącej antenki?
Polecam spławiki Titanium Trotters od Drennana. Mają grube antenki visi, które są świetnie widoczne. Jedyny problem, jaki zauważyłem, to nie wiadomo jaki kolor korpusu (są zielonkawe i w odcieniu brązu) i antenki (żółta, czerwona, pomarańczowa) się dostanie, bo chyba żaden sprzedawca tego nie podaje. Kiedyś zamawiałem 4 sztuki i dostałem 4 różne kombinacje

https://www.drennantackle.com/products/floats/running-water/titanium-trotters/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk