Autor Wątek: Speedway  (Przeczytany 31356 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Speedway
« Odpowiedź #45 dnia: 23.04.2017, 19:53 »
Dziś miał startować przeciwko mojej drużynie, w której notabene został mistrzem świata. Tomaszu, jesteśmy z Tobą.
Arek

Offline Morgoth13

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #46 dnia: 23.04.2017, 20:35 »
Arek

Nie obraź się, ale czekałem na takie akcje jak sprzed 2 lat

Dziś mecz się nie odbył - może to dobrze. Grudziądzanie dziś na pewno nie byli w nastroju do jazdy, podobnie zapewne większość Stalowców, zwłaszcza Bartek, który nigdy nie ukrywał, iż Tomek jest jego idolem.
Pozdrawiam
Mirek

Offline Morgoth13

• Ekspert
« Odpowiedź #47 dnia: 23.04.2017, 20:38 »
Liczę na to, że wszystko będzie dobrze.
Pamiętam ten wypadek

Z tego biegu został wykluczony, a resztę biegów, mimo tego upadków wygrał.
Pozdrawiam
Mirek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #48 dnia: 23.04.2017, 20:48 »
Arek

Nie obraź się, ale czekałem na takie akcje jak sprzed 2 lat

Dziś mecz się nie odbył - może to dobrze. Grudziądzanie dziś na pewno nie byli w nastroju do jazdy, podobnie zapewne większość Stalowców, zwłaszcza Bartek, który nigdy nie ukrywał, iż Tomek jest jego idolem.
Dla czego Mirku miał bym się obrażać? ??? Jestem fanem Żużla. Nie zaprzeczam że moja Stal, to dla mnie świętość. Ale dla takich akcji, chodzimy na mecze. Do szowinizmu mi Mirku daleko. Zachowuję zdroworozsądkowe podejście dla piękna tego sportu. :beer:
Arek

Offline Morgoth13

• Ekspert
Pozdrawiam
Mirek

Offline mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #50 dnia: 23.04.2017, 20:51 »
Lubię żużel, kibicowałem Gollobowi w MŚ i innych wielkich imprezach, ale uważam, że nie da się ciągnąć dwóch srok za ogon... Trzeba było skupić się na speedwayu (mimo, że tu moto i tu motor). Oby jak najszybciej nasz najbardziej utytułowany zawodnik wrócił do całkowitego zdrowia. Porównać można to z sytuacją Roberta Kubicy, który uważam mógł być pierwszym polskim mistrzem świata w F1, gdyby nie jego wypadek. Ot, moje subiektywne zdanie (nikomu nic nie ujmując)
Kolego, ale motocross to dla każdego żużlowca jest elementem treningu i praktycznie cała czołówka jeździ na crossach, więc tutaj nic dziwnego nie jest. Ja mam do niego jako taki żal, że jako wielki mistrz powinien skończyć wcześniej, a nie na siłę jeździć. Teraz miał tylko domowe mecze jechać w Grudziądzu bo sił nie bardzo ma na wyjazdy. Tak jak to już było w zeszłym sezonie, jak mógł jechać.

Offline Morgoth13

• Ekspert
« Odpowiedź #51 dnia: 23.04.2017, 20:59 »
Pamiętajcie, że i Tomek i Jacek przeszli do żużla z motokrosu. Motokros to element treningu bardzo wielu żużlowców. Ten sezon miał być pierwszy od kilku lat, w którym był w pełni zdrowy. Lubił trenować w ten sposób. A mieć do niego pretensje, że nie zakończył kariery - sorry, ale to tak jakby część z nas już skończyła wędkować z powodu wieku.
Pozdrawiam
Mirek

Offline mav3rick

• Ekspert
« Odpowiedź #52 dnia: 23.04.2017, 21:15 »
Pamiętajcie, że i Tomek i Jacek przeszli do żużla z motokrosu. Motokros to element treningu bardzo wielu żużlowców. Ten sezon miał być pierwszy od kilku lat, w którym był w pełni zdrowy. Lubił trenować w ten sposób. A mieć do niego pretensje, że nie zakończył kariery - sorry, ale to tak jakby część z nas już skończyła wędkować z powodu wieku.
W żużlu wiek odgrywa dużą rolę, Tomek ma 46 lat, tego nie oszuka. W pełni zdrowy by tylko startować w meczach domowych, sorry ale takiemu mistrzowi nie wypada... A poza tym Tomek tych kontuzji to już, raz już uciekł katu z pod topora, jak go z toru wyrzuciło i słup na mm minął... Dodatkowo jest po ciężkiej operacji kręgosłupa... Pasja pasją, ale zdrowie powinno najważniejsze. On będąc na emeryturze jeszcze dużo da polskiemu żużlowi. Po części dzięki Niemu Bartek Zmarzlik jest na tak wysokim poziomie.

Offline mariospin

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 100
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #53 dnia: 23.04.2017, 21:26 »
Trzymajmy wszyscy kciuki za Tomka. Byłaby to cholerna niesprawiedliwość gdyby tak zakończyła się jego sportowa kariera. Miejmy nadzieję, że za dwa, trzy dni Tomasz odzyska czucie w nogach. Stracił już tak wiele przez kontuzje, że ten ostatni, najważniejszy dla niego wyścig musi wygrać. :thumbup:

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #54 dnia: 23.04.2017, 21:28 »
Święte słowa Mariusz. :bravo: :beer: :thumbup: 
Arek

Offline Morgoth13

• Ekspert
« Odpowiedź #55 dnia: 23.04.2017, 21:30 »
W pełni zdrowy by tylko startować w meczach domowych, sorry ale takiemu mistrzowi nie wypada... ...

Trener miał inne zdanie na ten temat http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/680103/tomasz-gollob-bedzie-jezdzic-tylko-w-grudziadzu-trener-dementuje
Pozdrawiam
Mirek

Offline mav3rick

• Ekspert
« Odpowiedź #56 dnia: 23.04.2017, 21:37 »
W pełni zdrowy by tylko startować w meczach domowych, sorry ale takiemu mistrzowi nie wypada... ...

Trener miał inne zdanie na ten temat http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/680103/tomasz-gollob-bedzie-jezdzic-tylko-w-grudziadzu-trener-dementuje
Trener by tak chciał, Tomek też by tak chciał, a mi to mało realne się wydawało... Szkoda, że tak się stało. Oby wyszedł z tego i zakończył karierę na torze, na swojej maszynie.

Szkoda mi dzisiaj też Antonio, specjalnie ze Szwecji prywatnym samolotem przyleciał, a tu pogoda znów wygrała z żużlem...

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #57 dnia: 23.04.2017, 21:38 »
Z całym szacunkiem dla Kempesa Mirku. Co on może takiemu Tomkowi doradzić? Jako zawodnik był raczej drugą linią. Może jako Trener ma talent. Tego nie wiem. Ale czego może nauczyć Golloba? :facepalm:
Arek

Offline Morgoth13

• Ekspert
« Odpowiedź #58 dnia: 23.04.2017, 21:44 »
Tomek w zeszłym sezonie sam nie chciał jeździć na wyjazdach bo jak sam o sobie mówił bł zdrów na 80%. W tym się nie skreślał. Zresztą to teraz nie ma znaczenia. Najważniejsze by doszedł do siebie.
Pozdrawiam
Mirek

Offline mav3rick

• Ekspert
« Odpowiedź #59 dnia: 23.04.2017, 21:46 »
On nie mógł się skreślać, musiał dobrze mówić, w Grudziądzu bardzo mocne podziały były przez kontrakt dla niego. Wiele osób nie widziało go w drużynie, w tym wielu kibiców, ale miał plecy... Fakt teraz to mało istotne, trzymajmy kciuki by wrócił do zdrowia. Trafił w ręce najlepszego specjalisty więc trzeba być dobrej myśli.