Ja również używam prywatnie i służbowo kaloszy Demar (model Grand S), w cenie do 50zł. Cenię je sobie za dość dużą wytrzymałość, elastyczność, dopasowanie do łydki i stopy, dość przyczepną podeszwę i zawiązywany górny kołnierz. Dzięki niemu, do wnętrza kalosza nie dostanie się ziemia, igliwie, owady itp.
Zdjęcia usunięte przez użytkownikaZ racji mojego zawodu i intensywnego używania kaloszy w czasie pracy (pola, lasy, łąki) przez 12 miesięcy w roku, przerobiłem już chyba z 5 par. Nie wiem czy to wada tego modelu, czy ja tak je zarzynam, ale mniej więcej po roku/półtora częstego użytkowania, nierzadko w trudnym terenie - zauważyłem, że w miejscu zgięcia stopy, a dokładniej po bokach, kalosze zaczynają pękać. Robi się malutkie rozcięcie i eliminuje to te kalosze z dalszego użytkowania w wodzie

. Dodam, że mam tez parę tych kaloszy w domu (rzadko używane) i nic się z nimi nie dzieje. Może mają określoną ilość km do przerobienia, a potem pękają

. Dziwne, bo są naprawdę elastyczne i poza tą wadą, z resztą buta nic się nie dzieje i pewnie można by ich używać jeszcze długo. Nie znalazłem konkurencyjnych kaloszy do Demarów jeśli chodzi o parametry: cena/wysokość buta/elastyczność/wiązany kołnierz. Jak macie jakieś ciekawe propozycje, to będę wdzięczny!