zrobilem wczoraj akwariowy test kulka crab&krill KEVIN NASH Instant Action Boilies plus goo tutti frutti. Test mial na celu sprawdzenie jak dlugo i w jakim stopniu bedzie pracowalo goo na tej kulce, jak dlugo i w jakim stopniu bedzie przewazal zapach goo na kulce w stosunku do zapachu kulki i po jakim czasie zacznie pracowac sama kulka... polalem kulke goo i rozsmarowalem go na niej po czym pozostawilem na okolo godzinke przed wrzuceniem kulki do wody polalem jeszcze raz odrobina. wyniki:
przez 30minut goo pracowalo intensywnie wizualnie i zapachowo
do godziny wokol kulki jeszcze sie unosily sladowe ilosci goo ale zapach goo przebijal zapach kulki
po godzinie zaczela kulka uwalniac swoje zapachy i ladnie to sie komponowalo (dla mojego nosa)
po okolo 1,3 g. zapach kulki zdecydowanie gorowal a goo dalo sie tylko delikatnie wyczuc na kulce..
test robilem dla wlasnych celow i bardziej chodzilo mi o prace kulki ale widac po nim takze prace goo ktora mnie zaskoczyla. Przebic sie przez smierdziela crab&krill i utrzymac ponad godzine po tak krotkim czasie "dipowania"

Moze komus to pomoze w wyborze:) Tak na marginesie mam jeszcze na najblizsze dni zaplanowane kilka testow akwariowych z racji wolnego czasu od pracy(czekam jeszcze tylko na jeszcze jedna paczke ze sklepu) i tak pomyslalem ze moze porobic jakies porownania pracy kulek czy innych przynet/zanet i zrobic z tego jakis filmik