Autor Wątek: Spodnie wędkarskie wysokie (ogrodniczki) na okres jesienno-wiosenny  (Przeczytany 13407 razy)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
A czy musisz mieć typowe spodnie wędkarskie? Jak ma być budżetowo to zaproponuję Ci spodnie narciarskie, w necie jest ogrom tego typu spodni więc konkretnych nie podam ale napewno coś ciekawego znajdziesz. Dodatkowo masz w tego typu spodniach fartuch przeciwśnieżny który zapobiega podwiewaniu, a także często wzmocnienia z cordury w różnych miejscach . Sam używam spodni narciarskich bergsona chyba już z 8-10 lat i służą dzielnie na zasiadkach, na łódce, przy chodzeniu że spinem itd

Popieram, na necie, chociażby alledrogo, chodzi bogata oferta spodni narciarskich na szelkach. Cenowo wygląda to super. Owszem to nie piękne prestony czy inne drennany...pytanie po co przepłacać :)
Nie posiadam, nie czuję takiej potrzeby, mi kalesony, dresy i zwykłe spodnie wystarczą, jednak uderzałbym w taką opcję :
http://allegro.pl/meskie-spodnie-narciarskie-snowboardowe-u4-roz-xl-i6540481022.html

Offline Bass74

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Łowię, a nie łapię. Zjem, a nie żrę.
Jak dobrze poszukasz, to ogrodniczki narciarsko-snowbordowe znajdziesz spokojnie i nerki i kręgosłup Ci podziękują, a i pieniążki pewnie zostaną jakieś w porównaniu z typowymi wędkarskimi.
Łowię, a nie łapię. Zjem, a nie żrę.

Offline Tomsza

• Ekspert
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Tomsza

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Może taki komplet
http://www.askari.pl/index.php/produkt/behr-icebehr-dwuczesciowy-kombinezon-termiczny

Jeśli wyłącznie na zimną porę roku, to OK. Ja natomiast używam tradycyjnych ogrodniczek, ponieważ przydają się także na "wczesną" jesień lub "późną" wiosnę. Jeśli nadchodzi chłodna pora roku to zakładam pod nie odzież termoaktywną. Reasumując - wg mnie tak jest uniwersalniej. W Twoim przypadku sugerowany komplet posłuży wyłącznie w chłodnej porze roku. Jeśli zaś zacznie robić się nieco cieplej, to zaczniesz odczuwać dyskomfort i się trochę podgrilujesz ;)
Pozdrawiam Seba

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
Napiszę po raz kolejny - jeśli ktoś chce zaoszczędzić i szuka ciuchów na ryby a nie na rewię mody, to polecam przejść się do sklepu z odzieżą używaną, najlepiej jakiegoś dużego (są teraz takie sieciowe nawet) i tam poszukać spodni narciarskich. Wybór jest spory a ceny niskie. ;)
Grzegorz

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 415
Uzywa może ktoś jeszcz odzieży żeglarskiej z Decahtlona? Najbardziej interesują mnie spodnie typu ogrodniczki.

Offline Mikołaj Burkiewicz

• Ekspert
  • Reputacja: 116
Uzywa może ktoś jeszcz odzieży żeglarskiej z Decahtlona? Najbardziej interesują mnie spodnie typu ogrodniczki.

Ja mam te najtańsze.

https://www.decathlon.pl/spodnie-sailing-300-id_8330288.html

Jedyny minus jak dla mnie to brak kieszeni. Poza tym są OK. Nieprzemakalne, oddychające, bez docieplenia.

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
Odświeżę temat. Szukam jakichś spodni typu ogrodniczki, nieprzemakalnych jak również nieprzewiewnych, by w nery nie wiało. Przeznaczenie na łódke i całodzienne pływania.
Do tej pory używałem rożnych spodni trekingowych, dawały nawet radę, ale zawsze jakiś lekki dyskomfort czuję, że mnie wiatr w plecy zawiewa.
Kupiłem kombinezon Damma Efezet Camo bodajże, ale od razu zwróciłem bo gruby i gorący był (chociaż w opiniach czytałem, że to jeden z najlżejszych kombinezonów).
Najlepsze to by chyba były lekkie, ale nieprzemakalne i nieprzewiewne ogrodniczki tak sobie myślę, ewentualnie jakiś lekki kombinezon lub inne rozwiązanie co by się na łódce sprawdziło.
Ktoś może coś polecić?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline cthulhu

• Ekspert
Takie z tyłem podniesionym też są alternatywą, aczkolwiek nie solognacki i inne forclazy z Decathlonu. Jakoś jeśli chodzi o outdoorowe ciuchy to nie jestem zadowolony z tych ubrań. :-\

Offline hakon

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: feeder
Ja na ten sezon zakupiłem typowo robocze ogrodniczki z wysokim przodem i tyłem. Narazie jestem zadowolony kilka wypraw nad wodę i do lasu. Jak się zrobi zimno dołożę do tego bieliznę termo i mam nadzieje też da radę.
"To ludzie stworzyli potwory na swoje podobieństwo"
Znalezione w necie

Offline cthulhu

• Ekspert
https://www.revolutionrace.pl/m%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni/spodnie/spodnie-zimowe/helix-pants-men?Color=6990

Dzisiaj dotarły i po pierwszych przymiarkach w domu czuję, że to są te spodnie, których właśnie szukałem na łódkę i  jesienno-zimowego spina lub federa
Spodnie podniesione z przodu i z tyłu osłaniające nery. Na szelkach więc nie będzie uciskania pasa. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to może jakby były ciut dłuższe o 1cm, ale to już taki mankament, bo na łódce jak siedzę to albo w gumiakach albo wysokich butach. Nie są grube jeśli porównując je do Damma Efezzet Camo, gdzie przy pierwszym złożeniu czułem się jak w grubym kombinezonie.To już moje 3 spodnie z tej firmy a ogólnie 6 ciuch. Póki co ubrania z RVRC znakomicie się sprawdzały w górach, na rybach jak i codziennym użytkowaniu.

Offline mdziam78

• Reputacja: 20
Właśnie widziałem odzież RR u wielu osób na YT i czytałem pozytywne opinie. Myślę nad spodniami wiosenno jesiennymi na temp do 15 stopni, oddychające i trochę nieprzemakalne. Polecisz coś?
Co do spodni zimowych - mam softshell z mikteca i kalesony z merynosa. Nie wyszło taniej, ale kalesony mogę założyć zawsze i pod każde spodnie.

Offline cthulhu

• Ekspert
Ja od kilku lat w tych chodzę. I na ryby i w góry. Ale spodni mają duży wybór więc idzie coś upatrzyć bo one nie są nieprzemakalne. W tych poniżej jest ściągacz w nogawce, który uniemożliwia założenie jej na wysokiego buta - takie info.

https://www.revolutionrace.pl/m%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni/spodnie/spodnie-outdoorowe-i-trekkingowe/rvrc-gp-pants-men?Size=XL&Color=962&gclid=Cj0KCQiAtOmsBhCnARIsAGPa5yYDLQDaUOAvW8hofT0kOLHZML-wc-R1UbqyZGIQMdS5jJUxcO2-QHMaAobJEALw_wcB

Ogólnie teraz są zniżki do 50%. Do mnie właśnie idzie kurtala do spodni Helix Kalamata :)

Offline mdziam78

• Reputacja: 20
A jak wygląda rozmiarówka? By Zara czy dla normalnych?