Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125217 razy)

Splot

• Gość
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #90 dnia: 21.11.2016, 19:34 »
Opłata za zawody w tym roku wynosiła 30zł. Więc wątpię aby nagle było to 120-150zł jak za komercyjne.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Za co ? było to 30,00 PLN ? za start i kawałek posiłku ? Byłeś ? Było tak zimno, deszczowo a nawet gorący napitek ( kawa, herbata) trzeba było sobie kupić EXTRA

A mój wpis tyczył się tego, że jest równiez na MO ograniczona ilość miejsc
Rozumiem że potrzebujesz organizacji na dużo wyższym poziomie. Ale czego oczekiwać za 30zł startowego.
W tym roku nie startowałem. Jak na razie muszę wygrać kwalifikacje w kole.

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #91 dnia: 21.11.2016, 19:39 »
Panowie, spokojnie. Nie trzeba się unosić. ;) :beg:

Kto się unosi ? :)

Wszystko się Nam należy jak przysłowiowa " psu buda"... ale wnieść jakiekolwiek inicjatywy, pomysły to już bardziej "pod przykrywka " na forum, na czacie etc.etc.

Samo się nie zmieni :) Działać , ja wierzę że w końcu to zmienimy :beer:

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #92 dnia: 21.11.2016, 19:43 »
Opłata za zawody w tym roku wynosiła 30zł. Więc wątpię aby nagle było to 120-150zł jak za komercyjne.

Za co ? było to 30,00 PLN ? za start i kawałek posiłku ? Byłeś ? Było tak zimno, deszczowo a nawet gorący napitek ( kawa, herbata) trzeba było sobie kupić EXTRA

A mój wpis tyczył się tego, że jest równiez na MO ograniczona ilość miejsc
Rozumiem że potrzebujesz organizacji na dużo wyższym poziomie. Ale czego oczekiwać za 30zł startowego.
W tym roku nie startowałem. Jak na razie muszę wygrać kwalifikacje w kole.

Nieprawda... miejsc było 120. startowało 54 osoby, wyraźnie w komunikacie było napisane, że można się zapisać indywidualnie lecz pierwszeństwo maja delegowane drużyny ( mistrzowie kół) . Ale Panowie, jak nawet ciężko wejść na stronę Okręgu i zerknąc na komunikaty, to lepiej ponarzekać. Splot nie odbierz tego jako atak bo to nie jest atak :)

Staram się przedstawić sytuacje jaka jest ... każdy kto chciał mógł wystartować do pojemności łowiska 120 .
Gdyby był sponsor , nagrody, ciut może wyższe wpisowe np. 50 PLN ale atrakcyjne nagrody etc.etc uwierz mi byłyby LISTY REZERWOWE

Splot

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 21.11.2016, 19:52 »
Szczerze to nie wiedziałem że tak mało osób będzie i odpoczywałem nad morzem. W przyszłym roku na pewno zwiększy się konkurencja,
A o ataku na mnie nawet nie pomyślałem, przecież normalnie dyskutujem. Po to tu jesteśmy aby czegoś się dowiedzieć, przekazać.

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #94 dnia: 21.11.2016, 19:57 »
Szczerze to nie wiedziałem że tak mało osób będzie i odpoczywałem nad morzem. W przyszłym roku na pewno zwiększy się konkurencja,
A o ataku na mnie nawet nie pomyślałem, przecież normalnie dyskutujem. Po to tu jesteśmy aby czegoś się dowiedzieć, przekazać.

Mam nadzieję, że to wszystko tylko pobudzi Was do działania na rzecz sportu w Naszym Okregu :)

Offline vanplesniak

• Ekspert
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #95 dnia: 21.11.2016, 20:48 »
Chyba muszę się w końcu przenieść z okręgu kaliskiego na wrocławski i poznawać wasze wody, łowiska, startować z wami na zawodach :D

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #96 dnia: 21.11.2016, 21:33 »

Mam nadzieję, że to wszystko tylko pobudzi Was do działania na rzecz sportu w Naszym Okregu :)

Paweł ,to może podyskutujmy też na temat finansowania sportu wędkarskiego.Zacznę kontrowersyjnie-uważam że PZW nie powinno finansować żadnych zawodów wędkarskich.Jeżeli zawodnicy chcą się w to bawić w sport to za własne pieniądze lub za pieniądze sponsorów. Nie widzę powodu dla którego członkowie PZW mają finansować zabawy stosunkowo niewielkiej grupy zawodników.PZW powinno udzielić ewentualnie wsparcia organizacyjnego i tylko tyle.Za sędziów ,nagrody ,łowiska płacą sponsorzy i zawodnicy. Co Ty na to?
Andrzej Lisowski

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #97 dnia: 21.11.2016, 21:34 »
Chyba muszę się w końcu przenieść z okręgu kaliskiego na wrocławski i poznawać wasze wody, łowiska, startować z wami na zawodach :D

Widzę w opisie TWOJA LOKALIZACJA : Wrocław

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #98 dnia: 21.11.2016, 21:36 »

Paweł ,to może podyskutujmy też na temat finansowania sportu wędkarskiego.Zacznę kontrowersyjnie-uważam że PZW nie powinno finansować żadnych zawodów wędkarskich.Jeżeli zawodnicy chcą się w to bawić w sport to za własne pieniądze lub za pieniądze sponsorów. Nie widzę powodu dla którego członkowie PZW mają finansować zabawy stosunkowo niewielkiej grupy zawodników.PZW powinno udzielić ewentualnie wsparcia organizacyjnego i tylko tyle.Za sędziów ,nagrody ,łowiska płacą sponsorzy i zawodnicy. Co Ty na to?

Miało to wcześniej napisac, aby składki były KLAROWNE !!!
obowiązkowe - utrzymanie koła, utrzymanie ZG, ZO, zarybienia, straż
dodatkowe - sport, łowiska specjalne

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #99 dnia: 21.11.2016, 21:38 »
u mnie wszyscy którzy startowali w mistrzostwach koła mogli startować w mistrzostwach okręgu nie było jakiś super limitów była drużyna 2 osoby plus można było startować we 2ke jako 2ga drużyna lub ind
Michał

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #100 dnia: 21.11.2016, 21:46 »
Bez większego problemu można to zorganizować poza  związkiem i chętni sie znajdą i sponsorzy ,tylko potem Pzw napisze  Wędkarski sukces Pzw.Zróbcie za nas a my sie podpiszemy Towarzysze.Pomożecie Pomożemy
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #101 dnia: 21.11.2016, 21:46 »
u mnie wszyscy którzy startowali w mistrzostwach koła mogli startować w mistrzostwach okręgu nie było jakiś super limitów była drużyna 2 osoby plus można było startować we 2ke jako 2ga drużyna lub ind

Wszędzie tak Kolego było :) próbuje właśnie to nagłośnić, że ludzie lamentują a tak naprawdę było mnóstwo wolnych miejsc w MO w każdym okręgu, który zoorganizował MO, chociażby u Was. Taki fajny Okreg, tyle fajnej wody ,tylu świetnych wedkarzy a startowało Was 20 . No masakra, u Nas 120 miejsc mogło byc przygotowanych do łowienia, a startowało 54 osoby, MASAKRA.

Ludzie się nie interesują tym co dzieje się w ich kołach, okręgach. Jesli my się nie będziemy interesować to nadal nas będa robic w bambuko !!!!

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #102 dnia: 21.11.2016, 21:58 »
U Was zrobili i frekwencja nie dopisała u Nas nie zrobili, bo wiedzieli że u Was było kiepsko :D :P :P
Tak się składa że jestem na zebraniach i staram się na bieżąco być z wszelkimi "nowinkami PZW " mimo to zrobili Nas w "Ciula" ( mam na myśli ZO )
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #103 dnia: 21.11.2016, 22:02 »
w Opolskim jest ten problem że ludzie nie chcą za bardzo startować w zawodach, po prostu wolą łowić prywatnie jest nas trochę w zawodach towarzyskich miedzy innymi przyjeżdżają koledzy z Oławy np na nocne zawody, ale do zawodów które widziałem np w Tomaszowie mazowieckim na zalewie sulejowskim gdzie było 87 osób wiele brakuje :) ale myślę ze z roku na rok frekwencja urośnie bo widać mobilizacje :)
Michał

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #104 dnia: 21.11.2016, 22:09 »

Widzę w opisie TWOJA LOKALIZACJA : Wrocław
Paweł, to efekt porozumień zerowych.
Andrzej Lisowski