Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125319 razy)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #150 dnia: 22.11.2016, 19:18 »
Miejmy nadzieje że Pzw stanie na wysokości zadania i będzie potrafiło ustalić zdrowe przejrzyste zasady bez wpinania interesów firm różnych,jest tyle mądrych ludzi w szeregach związku , mądrych zawodników którzy mogą i potrafią ,maja wiedzę i chęci to stworzą tak ligę że będziemy wszyscy zadowoleni.Bez układów ,konszachtów i całego tego cyrku.Będą chore zasady nie będzie zainteresowania proste.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #151 dnia: 22.11.2016, 19:30 »
O to nam chodzi z Pawłem. Jeżeli nie zrozumiesz tego i nie zgadzasz się  z tym, ja bym na pewno nie wybrał Ciebie do kadry, nawet jakbyś zaliczył dwie sektorowe jedynki i miał najlepszą wagę.

i o tym własnie mówię że jeśli się znajdzie taka osoba która kiedyś tak połowi wg mnie nikt nie ma prawa blokować mu startu,tylko dlatego że nie podoba się managerowi jego postawa był lepszy i trzeba to uszanować a nie kombinować jak wcisnąć swoich ...
to nie jest piłka nożna i na plecach 2 dobrych i kilku średniaków nie da się drużynę zrobić bo chłopaki się starają tutaj liczą się miejsca w sektorze i jeśli źle połowisz ciągniesz na dno cała drużynę nie ma miejsca na średniaków.
Michał

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #152 dnia: 22.11.2016, 19:57 »
I wszystko jasne: Luk trenerem Kadry Feedera, w reprezentacji już mamy Dżamukke i Dziepakm888000 ( chociaż nie jego Luk nie bierze jakiś dziwny jest ;D ;) Panowie zostały 4 miejsca , kto chętny ? :D :D :P :P :P
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #153 dnia: 22.11.2016, 20:03 »
I wszystko jasne: Luk trenerem Kadry Feedera, w reprezentacji już mamy Dżamukke i Dziepakm888000 ( chociaż nie jego Luk nie bierze jakiś dziwny jest ;D ;) Panowie zostały 4 miejsca , kto chętny ? :D :D :P :P :P

Brawo Ty :) uzdrowiłeś Organizację Imprez Wedkarskich w Polsce

:facepalm: żenua

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #154 dnia: 22.11.2016, 20:11 »
Panowie trochę poczucia humoru hehe :) Trzeba podchodzić do życia pozytywnie.
Michał

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #155 dnia: 22.11.2016, 20:13 »
Swoja drogą ciekawe czy komuś z nas kiedyś uda się do takiej kadry dostać :)
Michał

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #156 dnia: 22.11.2016, 20:14 »
>:O Chopie wyluzuj chciałem atmosferę rozluźnić bo tak się napinacie tymi MPF.  Faktycznie nic z tego nie będzie jeśli kilka miesięcy przed zawodami do gardeł sobie skaczecie. Więcej luzu Panowie .
Dziepakm :bravo: :bravo:
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #157 dnia: 22.11.2016, 20:20 »
Miejmy nadzieje że Pzw stanie na wysokości zadania i będzie potrafiło ustalić zdrowe przejrzyste zasady bez wpinania interesów firm różnych,jest tyle mądrych ludzi w szeregach związku , mądrych zawodników którzy mogą i potrafią ,maja wiedzę i chęci to stworzą tak ligę że będziemy wszyscy zadowoleni.Bez układów ,konszachtów i całego tego cyrku.Będą chore zasady nie będzie zainteresowania proste.

Staszek ma tutaj rację. Nie powinno być żadnego lobbowania ze strony sponsora, menadżer powinien mieć wolną rękę przy wyborze. NIe znam wyczynowej otoczki od strony spławika, ale jestem pewien, ze można wyznaczyć jakiegoś człowieka co to ogarnie. Dobry byłby jakiś wyczynowiec spławikowy co zna rzemiosło i potrafi kierować. To też jest ważna rola i też wymaga poswięceń. To nie jest fucha jaką ma baron Iwański czy Bedyński.

i o tym własnie mówię że jeśli się znajdzie taka osoba która kiedyś tak połowi wg mnie nikt nie ma prawa blokować mu startu,tylko dlatego że nie podoba się managerowi jego postawa był lepszy i trzeba to uszanować a nie kombinować jak wcisnąć swoich ...
to nie jest piłka nożna i na plecach 2 dobrych i kilku średniaków nie da się drużynę zrobić bo chłopaki się starają tutaj liczą się miejsca w sektorze i jeśli źle połowisz ciągniesz na dno cała drużynę nie ma miejsca na średniaków.

Michał - problem w tym co rozumiesz przez 'lepszy'. Myślisz, ze Steve Ringer czy jego brat Phil wygrywają wszystkie zawody gdzie się pojawią?Dwudniowe, trzydniowe? Bynajmniej, ponoszą tez spektakularne klęski! Jeżeli na podstawie jednej imprezy ma się wybierać kadrę, to jest kiepsko. Zazwyczaj wyczynowiec startuje w wielu zawodach, więc można go sprawdzić i jego formę. Ponadto zawsze wybiera się ludzi do testów i trenningów próbnych, dopiero później ustala skład kadry.

Nie wiem czy kojarzysz Janusza Lange. Facet na komercjach wygrywa bardzo wiele zawodów. Jeżeli nawet nie byłoby go na MP w feederze, jako menago myślałbym o nim w kadrze i zaproponowałbym mu to. Nawet jeżeli nie startował w żadnych eliminacjach! Jest obtrzaskany, ma niewątpliwy talent, i odnajdzie się na wielu łowiskach.

To jest przykład jak powinno się dobierać ludzi. Na pewno jedne MP, robione o dziwnej porze roku, nie mogą wyłonić najlepszych, 'błąd' jest tu bardzo duży, sporo ludzi nie startowało. I to nie startowało nie ze swojej winy. Tak w ogóle to nie mam pojęcia jak wybiera się kadrę w spławiku, widzę, że sponsor ma wiele do powiedzenia :(

W sumie bardzo śmieszne :D :D :D
Lucjan

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #158 dnia: 22.11.2016, 20:34 »
Nie wiem czy kojarzysz Janusza Lange. Facet na komercjach wygrywa bardzo wiele zawodów. Jeżeli nawet nie byłoby go na MP w feederze, jako menago myślałbym o nim w kadrze i zaproponowałbym mu to. Nawet jeżeli nie startował w żadnych eliminacjach! Jest obtrzaskany, ma niewątpliwy talent, i odnajdzie się na wielu łowiskach.

:bravo: :bravo: :beer:

To jest racja.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #159 dnia: 22.11.2016, 20:35 »
Też nie raz widziałem Janusza na podium różnych zawodów. Trochę śmieszne, że tacy właśnie ludzie nie będą nawet brani pod uwagę...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #160 dnia: 22.11.2016, 20:44 »
Też nie raz widziałem Janusza na podium różnych zawodów. Trochę śmieszne, że tacy właśnie ludzie nie będą nawet brani pod uwagę...

Nawet nie śmieszne , tylko bardzo niezrozumiałe !!!!! To Tacy ludzie powinni tworzyć kadrę , powinni byc wręcz zapraszani !!!!

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #161 dnia: 22.11.2016, 20:44 »
O takich ludziach myślałem,Paweł to świetny organizator,Alisowski świetny feederowiec i spławikowiec,Janusz Lange klasa sama w sobie jest ogrom ludzi znanych i nie znanych którzy maja wiedze ,ilu jest utajnionych szarych wędkarzy,Ale ważne jest w moim odczuciu żeby robić to w strukturach otwartych żeby nie było posądzeń o konszachty ,ludzie tak ocykani w tworzeniu feedera jak T,Baranowski i wyżej wymienieni powinni swoim doświadczeniem kierunkować ten nowo powstający ruch jakim będzie liga feedera,o ile będą mieli na to ochotę
Staś
Klasyczny Feeder

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #162 dnia: 22.11.2016, 21:18 »
Ale i tak za daleko sięgamy do przodu ,na razie personalia są najmniej ważne,niech to zacznie funkcjonować bo na razie wszystko jest pisane patykiem na wodzie ,informacja jaką uzyskałem w WKS a właściwie nic nie uzyskałem, bo jeszcze, nic nie wiadomo,może najpierw koła potem okręgi a potem martwmy się o MP
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #163 dnia: 22.11.2016, 21:28 »
Panowie, planuję wydać magazyn za niedługo, chętnie napisałbym co nieco o takich rozgrywkach i zachęcił ludzi do startów. Ale w sumie nie wiadomo wiele co i jak będzie wyglądać.

Dobrze byłoby w ogóle ludzi zachęcić do startów, nie tylko w zawodach kołowych, ale i tych na jakiś komercjach, łączyć to z jakimiś pokazami... Według  mnie podstawą jest ruszyć ludzi aby chcieli startować. Nie mam obiekcji prze wodami PZW oprócz jednej. Fajnie jak są ryby i jest co łowić, nie jak się rzeźbi uklejki z opadu. To jest duży problem w wielu okręgach.
Lucjan

Offline greg13

• Ekspert
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #164 dnia: 22.11.2016, 21:46 »
Hej,

Taka moja nieśmiała sugestia, a raczej prośba do doświadczonych kolegów - może w magazynie ktoś (jeśli znajdzie czas i chęci) napisał by parę słów ze wskazówkami od czego zacząć przygodę ze startami w feederze i jak się do tego zabrać... To mógłby być przyczynek do popularyzowania  zawodów feederowych...

To taka prośba od gościa (czyli mnie), który kiedyś chciałby wziąć udział a nie wie jak się do tego zabrać sprzętowo i taktycznie...

Grzesiek