Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125309 razy)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #330 dnia: 16.12.2016, 20:43 »
Rozumie że masz na myśli Mistrzostwa Okręgu a koła gdzie mają robić też tam bo nie rozumie ???
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #331 dnia: 16.12.2016, 20:59 »
Feeder z lodu. Niezła myśl

Marcin

Marcin

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #332 dnia: 16.12.2016, 21:21 »
Rozumie że masz na myśli Mistrzostwa Okręgu a koła gdzie mają robić też tam bo nie rozumie ???
Nie rozumiem?
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #333 dnia: 16.12.2016, 21:32 »
Kolego Mistrzostwa Okręgu są w Marcu jak wynika z kalendarza imprez w związku z tym Mistrzostwa w Kołach muszą odbyć się wcześniej czyli jak rozumie styczeń, luty i marzec przed MO . Bo pewnie w większości kół nie odbyły się MK albo na MO zgłosi się kilku zawodników. Tak tylko się zastanawiam czy to aby ma sens

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
« Odpowiedź #334 dnia: 16.12.2016, 22:22 »
Kolego Mistrzostwa Okręgu są w Marcu jak wynika z kalendarza imprez w związku z tym Mistrzostwa w Kołach muszą odbyć się wcześniej czyli jak rozumie styczeń, luty i marzec przed MO . Bo pewnie w większości kół nie odbyły się MK albo na MO zgłosi się kilku zawodników. Tak tylko się zastanawiam czy to aby ma sens
Wg mnie ma sens, od czegoś trzeba zacząć.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #335 dnia: 19.12.2016, 22:11 »
Panowie, to co z tym regulaminem?

Łukasz Białas, Wałcz

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #336 dnia: 20.12.2016, 10:08 »
Panowie. Na ostatnim walnym zgromadzeniu koła przekazano informację, że związek ma problemy finansowe i w związku z tym poważnie myśli nad tym, żeby ekipy na MŚ, ME (dowolnej dyscypliny sportowej) jeździły na takie imprezy co 2 lata. Nie jak obecnie co roku. :-X

Grzegorz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #337 dnia: 20.12.2016, 10:36 »
Związek będzie miał coraz większe problemy finansowe. Imprezy takie w ogóle powinno się oddzielać od składek, i jeżeli z min. sportu nic nie wpływa, powinno się szukać strategicznego sponsora dla każdej z ekip. Niech taki Traper weźmie spławik, a inny Dżakson feeder. Myślę, że chętni by się znaleźli.

Niestety, osoby w ZG PZW to nie są stratedzy ale byli esbecy, malarze, goście z fabryk mebli i tego typu 'działacze'. Najlepiej więc wysyłać ekipy co 2 lata, poźniej co trzy, na koniec co pięć... :D

Sport w PZW czeka poważny kryzys. O ile ZG sieciuje sobie Mazury, Wisłę i kilka innych akwenów, to kasę z tego przeznacza na własne cele (chron, chron, koryto, diety, chrum, chrum, nagrody, dożynki i nne imprezki). Skreślenie z listy stowarzyszeń sportowych rozpoczyna pewną reakcję łańcuchową, i całość może mieć ciekawe zakończenie. Jakby nie było wyczynowcy wiele wnoszą do PZW, a teraz jakby się ich zaczyna olewać coraz cieplejszym moczem. Kwestią czasu jest, kiedy te wszystkie GP trafi szlag. O dziwo taki baron Iwański myśli, że to on i jego ekipa rozdają karty. Ale im mniej dają wędkarzom, tym mocniej kręcą bata na samych siebie.

Peerelowski system zarządzania się nie sprawdza. Ja widzę tutaj podobieństwo do końcówki lat 80tych. Ekipa komunistyczna bankrutowała, Polska była w pułapce bez wyjścia. Nie byliśmy Rumunami, których można było stłamsić, nie byliśmy Czechami, którym wystarczyło zabronić protestować aby poszli do domów (jak w kawale - dlaczego nie było powstania podczas II WŚ w Czechosłowacji? Bo Hitler zabronił :D ). Tak więc albo ekipa obecna się dogada z wędkarzami jak przy Okrągłym Stole, albo porządzi jeszcze lat kilka i zostanie zmieciona przez bunt wędkarzy lub rozkład wewnętrzny organizacji wynikający z braku członków.

Ciekawie prezentują się tutaj GP w feederze, jak i MP. PZW najwyraźniej nie ma środków na tyle imprez i niechętnie takie chce realizować. To dlatego trzeba 'krzyczeć' aby taką imprezę zrealizowano.

Lucjan

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #338 dnia: 20.12.2016, 11:11 »
W ciągu ostatnich 4 lat następuje znaczny spadek ilości członków. Związek nie wyciąga żadnych logicznych wniosków a jedynie debatuje nad skutkami. Skutkiem coraz mniejszej ilości osób w związku jest spadek kasy - w związku z tym trzeba obciąć gdzie się da. Padały pytania, jakie oszczędności czynią ZO lub ZG w związku z takim stanem - odpowiedzi nie udzielono. A jakie oszczędności czynią widzimy sami - podwyższają sobie diety na święta itd.
Pieniądze na sport by się znalazły. Uważam, że sam sport, osiągnięcia i pewien splendor jest wart wydanych pieniądzy - między innymi MŚ kobiet - wszyscy się szczycimy znakomitym wynikiem naszych wędkarek! Nie można wszystkiego przeliczać przez pryzmat wpuszczonych ryb i mięsa - bo niestety w większości przypadków te pieniądze będą tutaj przejadane. Na chwilę obecną, jeśli mam decydować czy część pieniędzy pójdzie na sport czy na dodatkowe zarybienie rybą, która zostanie zjedzona - jestem za sportem. Niech się młodzież uczy, niech ma wyniki, niech mają sukcesy, którymi będzie się można pochwalić. To jest również doskonała reklama dla samego związku, możliwość pogłębiania współpracy międzynarodowej, to jest możliwość uczestniczenia w wydarzeniach wspólnie z innymi wędkarzami, z różnych miejsc świata.
Jeśli będzie więcej łowisk no kill i faktycznie większe zarybienia będą wymiernie przekładały się pozytywnie na jakośc wód - jestem za całkowitym odcięciem finansowania sportu.
Na chwilę obecną wolę jednak sport aniżeli pełne lodówki kolegów mięsiarzy. Chociaż tyle udaje się przed nimi "uchować".
Grzegorz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #339 dnia: 20.12.2016, 11:12 »
Grzegorz - ode mnie :thumbup:
Lucjan

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #340 dnia: 20.12.2016, 13:07 »
Zasady organizacji sportu wędkarskiego w PZW od 2017 r.

http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/29812/67/zasady_organizacji_sportu_wedkarskiego_w_pzw_od_2017_r

Są też zmiany/zapisy dotyczące feedera. (2017)

Z racji tego, że feedera dotyczą nowe zapisy, w związku z tym są to zmiany - są oznaczone kolorem czerwonym. Łatwiej wyłowić w gąszczu interesujące informacje. Są podane wszystkie zasady, ilości osób, zasady powoływania kadry narodowej etc etc...
Grzegorz

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #341 dnia: 20.12.2016, 17:50 »
Niestety ale tok mojego myślenia jest chyba inny od współtwórców tego regulaminu federowego.
Z tego co przeczytałem nęcenie odbywa się tylko zestawem bez przyponu czyli autorzy tego "bubla" mieli na myśli czas między 3 a 4 sygnałem a potem jak już łowię zestawem kompletnym to niby nie nęcę :facepalm:
Nie rozumie zapisu w regulaminie pojęcia zanęta ciężka i lekka ( jeśli pkt. 3.8 -" Forma nęcenia dozwolona jest tylko za pomocą koszyka zanętowego (bez
zamocowanego przyponu z haczykiem). Inna forma nęcenia jest zabroniona.)
Może ktoś może mi to wytłumaczyć

Offline vito222

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • na luzie
« Odpowiedź #342 dnia: 20.12.2016, 19:03 »
Artur ciekawe jak u mnie w Gw. Zaraz sprawdzę

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
« Odpowiedź #343 dnia: 20.12.2016, 20:50 »
Zasady organizacji sportu wędkarskiego w PZW od 2017 r.

http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/29812/67/zasady_organizacji_sportu_wedkarskiego_w_pzw_od_2017_r

Są też zmiany/zapisy dotyczące feedera. (2017)

Z racji tego, że feedera dotyczą nowe zapisy, w związku z tym są to zmiany - są oznaczone kolorem czerwonym. Łatwiej wyłowić w gąszczu interesujące informacje. Są podane wszystkie zasady, ilości osób, zasady powoływania kadry narodowej etc etc...
Szczerze nie widzę jakiś zmian w regulaminie w stosunku do tego co był chyba że coś przeoczyłem to proszę mi powiedzieć
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #344 dnia: 20.12.2016, 21:10 »
Niestety ale tok mojego myślenia jest chyba inny od współtwórców tego regulaminu federowego.
Z tego co przeczytałem nęcenie odbywa się tylko zestawem bez przyponu czyli autorzy tego "bubla" mieli na myśli czas między 3 a 4 sygnałem a potem jak już łowię zestawem kompletnym to niby nie nęcę :facepalm:
Nie rozumie zapisu w regulaminie pojęcia zanęta ciężka i lekka ( jeśli pkt. 3.8 -" Forma nęcenia dozwolona jest tylko za pomocą koszyka zanętowego (bez
zamocowanego przyponu z haczykiem). Inna forma nęcenia jest zabroniona.)
Może ktoś może mi to wytłumaczyć

Nie wiem co dla Ciebie jest nie jasne. Jest jasno określone nęcenie wstępne. Podczas zawodów nęcisz co wynika z metody połowu jaka jest Feeder, no chyba że to temat dotyczacy innej metody ?
 Podobała Ci się poprzednia wersja pkt 3.8 ? Chodziło o to aby wyeliminować imbecyli nęcących procą i kulami wielkosci pomarańczy !!!!!

Sadze, że bardziej zabolał co niektórych pkt. 1