Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125179 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #675 dnia: 05.04.2017, 08:35 »
Wrocław ma dobrze zorganizowany feeder. No i pokazał swoją moc na MP. Widać wyraźnie, że taka 'kuźnia talentów' - przekłada się na wyniki. Ciekawe czy w innych okręgach coś ruszy... Teoretycznie taka Warszawa czy okręg katowicki powinny być bardzo mocne :)
Lucjan

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #676 dnia: 05.04.2017, 09:02 »
Luk nie wiem dlaczego znowu masz jakieś "ale"  do Katowic :P Tak Wrocław ma dużo zawodników i jedna z  4 drużyn wygrała i to nie podlega dyskusji ale pozostałe drużyny to .......... ( nic do chłopaków nie mam na pewno się starali ) ale chcę być obiektywny :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #677 dnia: 05.04.2017, 09:04 »
Oj Luk z tym wrocławiem tak nie przesadzaj kuźnia talentów jest raczej w Koszalinie zobacz jak sobie chłopaki ładnie poradzili a większość z nich jest spławikowcami i nie łowią na codzień feederem mały trening kilka podpowiedzi i lepiej wypadli niż koledzy w Wwia :P :P
2 tygodnie im powtarzałem że to ciągle te same ryby i nie ma się czego bać jeżeli łowią na codzień dobrze to feeder się niczym nie różni.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #678 dnia: 05.04.2017, 09:10 »
Luk nie wiem dlaczego znowu masz jakieś "ale"  do Katowic :P Tak Wrocław ma dużo zawodników i jedna z  4 drużyn wygrała i to nie podlega dyskusji ale pozostałe drużyny to .......... ( nic do chłopaków nie mam na pewno się starali ) ale chcę być obiektywny :)

Ty się upierasz na jakies 'ale' do Katowic z mojej strony. Żadnego ale nie ma, po prostu są to najliczniejsze okręgi  i tam powinno być najwięcej startujących w feederze. Okręg katowicki  to bardzo często łowienie z gruntu, wielu wędkarzy tam tak łowi, więc powinno się wszystko mocno rozwijać. Zarobki też są wyższe niż w innych rejonach Polski (Śląsk, Warszawa) - więc i ludzie częściej wejdą w rzeczy takie jak kosz, akcesoria. lepszej jakości sprzęt... :D

Oj Luk z tym wrocławiem tak nie przesadzaj kuźnia talentów jest raczej w Koszalinie zobacz jak sobie chłopaki ładnie poradzili a większość z nich jest spławikowcami i nie łowią na codzień feederem mały trening kilka podpowiedzi i lepiej wypadli niż koledzy w Wwia :P :P
2 tygodnie im powtarzałem że to ciągle te same ryby i nie ma się czego bać jeżeli łowią na codzień dobrze to feedery się niczym nie różni.

Masz poniekąd rację, aczkolwiek zawsze jest coś takiego, jak znajomość własnego łowiska. Na wrocławskiej Odrze czy jej kanałach zdecydowanie lepiej wypadli by gospodarze, tak sądzę ;)
Jakby nie było Wrocław to mocne tradycje feederowe, obecnie też dobra organizacja imprez okręgowych, co przełoży się na ilość i poziom startujących. O to mi bardziej chodziło :D

Lucjan

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #679 dnia: 05.04.2017, 09:11 »
Dokładnie, miejscowi z Koszalina byli chyba najlepsi ( 4 drużyny w pierwszej 11 i 7 indywidualnie w 30 ) Luk z gruntu głównie łowią "dziadki" a Katowice jeśli chodzi o sport to spławik, mucha i spinning . Ale powoli się to zmienia i powinno być lepiej :)

Offline Biały

• Ekspert
« Odpowiedź #680 dnia: 05.04.2017, 09:18 »
Mnie też możesz doliczyć do koszalina bo razem łowiliśmy trenowaliśmy i .... :)
Gdyby nie nasza pewność siebie z taktyką na płocie pewnie któryś z nas by był na podium a tak każdy zaliczył wtopę jedną i du.a :)
(nie uwzględniam w tej wypowiedzi P. Dzikiewicza i kolegi Dywelskiego którzy dojeżdżali z koszalina i się z nami nie integrowali)
:)
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #681 dnia: 05.04.2017, 09:26 »
A o co chodziło z tą płocią? Dlaczego się odsunęła podczas zawodów? Presja, zmęczenie kilkoma dniami treningu?
Lucjan

Offline Biały

• Ekspert
« Odpowiedź #682 dnia: 05.04.2017, 10:30 »
Raczej pogoda miała na to wpływ i jej brak stabilności. Gdyby była to presja to ryby wszystkie słabo by żerowały a na tym kanale codziennie łowi dużo osób w weekendy nawet 40-50. Czwartek i piątek gryzła na potęgę więc może też się nażarła :)
Łukasz Białas, Wałcz

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #683 dnia: 05.04.2017, 11:25 »
U mnie w soboye byly plocie i jazienw srodku a1 w niedziele juz tylko krapik i ploc jakby wymiotlo jedna miarowa wpadla i jaz byl niemiarowy juz ryba sie przesunela po prostu. Ale za to pozbylem sie leszcza w 2 dni tylko 3 przypadkowe sztuki a jak wam udalo sie go pozbyc czy meczyl?
Michał

Offline Biały

• Ekspert
« Odpowiedź #684 dnia: 05.04.2017, 11:30 »
Kolego nie było płoci wyniki po 2-3kg to można było robić w godzinę na treningu a nie przez 5. Pływały pojedyncze sztuki ale nie stada jak to miało miejsce.
W sek. A było mało leszcza ze względu że ''szuwary" tam nie łowią i go nie nęcą można było spokojniej podejść do tematu natomiast sek. B był tragedią... pierwszą rybę do siatki wrzuciłem dopiero w 3 godzinie  a w niedziele w 5tej udało nam się pozbyć tego leszcza 20-35 ale na 40ki lub 39 trzeba było czekać długo i być bardzo cierpliwym i opanowanym.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #685 dnia: 05.04.2017, 15:35 »

Pozostałe drużyny przewalały dziesiątki leszczy i płoci pod wymiar brakowało  od 0,5 do 1 cm. Powodem była pogoda i zamknieta śluza na weekend co zdecydowanie zamknęło ruch ryb jak i wody,miejscowi sami mówli, że jak wieje od morza i cofa sie woda to na ryby nie idą.
Kol. Tomek miał leszcze w przedziale 38-39.5 cm, przed zerem uratował go krąp, może nie oceniać a realnie spojrzeć na sytuację.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #686 dnia: 05.04.2017, 20:07 »
Tak kolego wszyscy przewalaliśmy leszcze w 1 jak i 2 dniu a co do cofki to w drugim dniu zajmowałem pierwsze stanowisko od morza i tylko "kombinowanie " uratowało mnie od zera, rybka była bliżej wpływu rzeki. :)

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #687 dnia: 05.04.2017, 21:46 »
Nie ma co debatować,Mp to już historia.Wygrał najbardziej przystosowany do warunków i chwała mu za to.Ryb połowiliśmy ,atmosfera fajna,organizacja w miarę. Przed nami nowe wyzwania i nowy sezon ;D.Pozdrawiam
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #688 dnia: 05.04.2017, 21:51 »
Dokładnie, mam nadzieję że w 2018 r., również wspólnie na MPG połowimy, czego Tobie i sobie życzę :)

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #689 dnia: 05.04.2017, 22:38 »
:)
Staś
Klasyczny Feeder