Autor Wątek: Matrix Feeder Cup 2017  (Przeczytany 51373 razy)

KrzysztofS

• Gość
Odp: Matrix Feeder Cup 2017
« Odpowiedź #75 dnia: 25.11.2016, 23:16 »

2. Kolejny pomysł, który mi sie nasuwa to zrobienie sporo szybszego dethline na termin wpłaty wpisowego, aby nie blokować miejsc dla list rezerwowych.

Paweł - a jak to się ma do pkt 8 Regulaminu?
Zażyczysz Sobie wpłat w styczniu - ok.
A jak złamię prawą rękę we wtorek przed zawodami?
Jaki to ma sens?

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 25.11.2016, 23:27 »
Moim zdaniem ankieta będzie pomocna, ale uważam że nie powinieneś zmieniać łowiska Miłocin gdyż to jedyne łowisko w zach. części kraju a szybsze wpłaty na pewno pomogą przy doborze zawodników.

Możesz wyjaśnić, w jaki sposób pomogą?

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #77 dnia: 25.11.2016, 23:51 »
Nie ujmując nikomu pewnie kilka osób które się wpisały nie są na 100 % pewne uczestnictwa , wpłata powinna te niepewności rozwiać, choć pewnie sama wpłata nie oznacza że zawodnik wystartuję (zdarzenia losowe )
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #78 dnia: 26.11.2016, 00:18 »

2. Kolejny pomysł, który mi sie nasuwa to zrobienie sporo szybszego dethline na termin wpłaty wpisowego, aby nie blokować miejsc dla list rezerwowych.

Jaki to ma sens?

Nie chodzi o deadline ekstremalnie szybki, ale o np. przyspieszenie go o kolejne 10 dni, aby ewentualni rezerwowi mieli czas na dopasowanie się terminami, gdyż na dana chwilę nie są w stanie zaplanować sobie sezonu startu, wiem kto pierwszy ten lepszy, ale tak naprawdę to wykup wpisowego gwarantuje start w eliminacjach. I taki przyspieszony deadline wiele może zweryfikować jak i zabezpieczyć organizatorów.

Co do zmiany łowiska eliminacji II i III , sprawa jest bardzo otwarta.

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 26.11.2016, 09:08 »

Jaki to ma sens?
Nie chodzi o deadline ekstremalnie szybki, ale o np. przyspieszenie go o kolejne 10 dni

Jeśli chodzi o takie rozwiązanie to w pełni popieram :thumbup:

Offline apec1

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #80 dnia: 26.11.2016, 10:09 »
Witam.
A czy brałeś Pawle kiedyś pod uwagę w sytuacji znacznej przewagi chętnych nad ilością miejsc, rozwiązanie aby to kolejność wpłat decydowała o kolejności na liście startowej, a do tego dostosować zasady rezygnacji z uczestnictwa w konkretnych eliminacjach i zwrotu wpłaconych opłat?
Myślę iż taki sposób mógłby spowodować i zapisy na listy startowe byłyby bardziej skuteczny i konkretny, a jednocześnie znacznie ułatwia poszczególnym zawodnikom planowanie startów w całym sezonie.
Skoro ostatecznie to tylko opłata za udział w eliminacjach dopuszcza zawodnika do zawodów to w czym problem?
Pozdrawiam.

Andrzej

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #81 dnia: 26.11.2016, 10:30 »
Witam.
A czy brałeś Pawle kiedyś pod uwagę w sytuacji znacznej przewagi chętnych nad ilością miejsc, rozwiązanie aby to kolejność wpłat decydowała o kolejności na liście startowej, a do tego dostosować zasady rezygnacji z uczestnictwa w konkretnych eliminacjach i zwrotu wpłaconych opłat?
Myślę iż taki sposób mógłby spowodować i zapisy na listy startowe byłyby bardziej skuteczny i konkretny, a jednocześnie znacznie ułatwia poszczególnym zawodnikom planowanie startów w całym sezonie.
Skoro ostatecznie to tylko opłata za udział w eliminacjach dopuszcza zawodnika do zawodów to w czym problem?
Pozdrawiam.

Andrzeju , problem polega na tym, że terminarze my i pozostałe firmy z reguły ogłaszają własnie końcem roku. Trudno by tutaj było wymagac od zawodników aby wpłacali kase na 5 miesięcy przed zawodami. Faworyzowało by to tych , którzy akurat maja wolne kilka tysi.

Offline apec1

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #82 dnia: 26.11.2016, 11:01 »
Tak, ale jednocześnie wyeliminowało by tych mało zdecydowanych i rezerwujących miejsca na liście "tak na wszelki wypadek- najwyżej bez konsekwencji zrezygnuję".
Jednocześnie jako Organizator zawodów znacznie łatwiej jest Tobie zaciągać zobowiązania wobec właścicieli łowisk oraz sponsorów mając na koncie twarde  środki finansowe do realizacji tych imprez.
Moim zdaniem to uczestnicy powinni decydować gdzie i kiedy wystartują - nie - REZERWUJĄ-, i na pewno skróci to REALNE LISTY startowe.
Sam piszesz że nie spodziewałeś się tak dużego zainteresowania i  nawet planowane łowiska nie są w stanie zabezpieczyć ilości miejsc.
Więc niech to sami zawodnicy podejmują w pełni odpowiedzialne decyzje o starcie.
Poza tyn przecież nie będziesz wymagał wpłat. Jak ktoś chce startować niech wpłaci, kiedy mu pasuje jego wolna wola.
Problem rezygnacji i zwrotu wypłat to inna sprawa i uważam iż ten punkt regulaminu powinien przede wszystkim zabezpieczać interes organizatora bo to on jak wcześnie napisałem zaciąga zobowiązania i na każdych eliminacjach musi dysponować pełną pulą środków finansowych.
Uważam iż podniesienie powagi imprezy w każdym jej elemencie tylko jej pomoże i tym bardziej będzie lepiej smakować.
Pozdrawiam. :)

Andrzej

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 26.11.2016, 11:50 »
Panowie...listy startowe same się zweryfikują w momencie ogłoszenia terminarzy przez inne firmy: SENSAS, MILO, MAVER, TUBERTINI, TRAPER. Nie ma opcji aby terminy niektórych zawodów sìę nie pokrywały.
Może lepszym rozwiązaniem byłoby zmniejszyć do trzech liczbę obowiązkowych eliminacji? Po trzech pierwszych mam 3 lub 4 pkt i spokojnie szykuję się do finału 😊 udostępniając miejsce innym.

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #84 dnia: 26.11.2016, 15:34 »
Panowie...listy startowe same się zweryfikują w momencie ogłoszenia terminarzy przez inne firmy: SENSAS, MILO, MAVER, TUBERTINI, TRAPER. Nie ma opcji aby terminy niektórych zawodów sìę nie pokrywały.
Może lepszym rozwiązaniem byłoby zmniejszyć do trzech liczbę obowiązkowych eliminacji? Po trzech pierwszych mam 3 lub 4 pkt i spokojnie szykuję się do finału 😊 udostępniając miejsce innym.
Krzysiu.Maver i Traper to spławik-inna bajka.Wróble ćwierkają że Tubertini na jednej wodzie pod Przemyślem.Daleko.Dlatego nie sądzę że wiele osób wypisze się z Matrixa.
Pozdrawiam :)
Andrzej Lisowski

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 27.11.2016, 09:15 »
Andrzejku - wróble mazowieckie ćwierkały, że Traper może coś w feederze zorganizować :). Ale najpewniej zawody spławikowe będą się pokrywać terminami z feederowmi.
Wg mnie jedno jest pewne - trudno będzie pogodzić starty feederowe i spławikowe i trzeba będzie z czegoś zrezygnować. Ale najważniejsze, że będzie z czego wybierać :)

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #86 dnia: 29.11.2016, 18:52 »
 Miło mi poinformować, że zmieniliśmy liczbę stanowisk na łowisku Przystanek Stawy w Grębowie z 40 na 45.

Proszę obserwować listy. Nadal trwają poszukiwania alternatywy do III i IV eliminacji

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #87 dnia: 29.11.2016, 19:00 »
Zamierzacie wykreślić Miłocin
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #88 dnia: 29.11.2016, 19:02 »
Zamierzacie wykreślić Miłocin

Ze względu na tak wielka liczbę zainteresowanych szukamy alternatyw, może dolny staw na Miłocinie. Jak pisze, szukamy alternatyw.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #89 dnia: 29.11.2016, 19:04 »
Dolny ma problem z woda
Staś
Klasyczny Feeder