Autor Wątek: Żyłki do metody Match  (Przeczytany 18506 razy)

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Żyłki do metody Match
« Odpowiedź #15 dnia: 02.12.2016, 15:58 »
Ja nie pamiętam wszystkich żyłek do spławika, ale z tych, które miałem najgorsza jest: FIUME Match. No po prostu łowić tym nie szło. Zatopienie jej graniczyło z cudem.

Natomiast bardzo lubię Dragon Super Camou Match. Bardzo rozsądna cena, łatwo się układa w wodzie, mocna.

Robinson Pro Match też nie najgorsza, ale w mojej opinii nie tak dobra, jak Dragon.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #16 dnia: 02.12.2016, 17:22 »
Przerzuciłem się na Rive Match kosztem żyłek firmowanych przez Tubertini, Trabucco i Milo - powrotu nie przewiduję :)

Amatorzy testowania nowości na polskim rynku mogą ewentualnie zbadać produkowaną we Włoszech żyłkę firmy Asso:

Offline Piitubski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #17 dnia: 02.12.2016, 19:39 »
Gdzie można kupić żyłkę Rive match?

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 02.12.2016, 19:43 »
Z poważaniem Marcin

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 02.12.2016, 19:44 »
Michał

Offline wkz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 02.12.2016, 21:39 »
Widziałem je w ravenie w wawie.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #21 dnia: 02.12.2016, 22:12 »
Ja nie pamiętam wszystkich żyłek do spławika, ale z tych, które miałem najgorsza jest: FIUME Match. No po prostu łowić tym nie szło. Zatopienie jej graniczyło z cudem.

Natomiast bardzo lubię Dragon Super Camou Match. Bardzo rozsądna cena, łatwo się układa w wodzie, mocna.

Robinson Pro Match też nie najgorsza, ale w mojej opinii nie tak dobra, jak Dragon.
Chyba miałeś jakiś stary model.
Powiem szczerze mam drugi rok ja na sklepie w sprzedaży i klienci którzy nią łowią bardzo sobie chwalą.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #22 dnia: 02.12.2016, 22:24 »

Chyba miałeś jakiś stary model
Powiem szczerze mam drugi rok ja na sklepie w sprzedaży i klienci którzy nią lowia bardzo sobie chwala

Ale jak mam rozumieć Ty sam nie używałeś?
Ja sobie nie chwalę, a miałem tej żyłki dwie szpule.
Dominik

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #23 dnia: 04.12.2016, 19:38 »

Chyba miałeś jakiś stary model
Powiem szczerze mam drugi rok ja na sklepie w sprzedaży i klienci którzy nią lowia bardzo sobie chwala

Ale jak mam rozumieć Ty sam nie używałeś?
Ja sobie nie chwalę, a miałem tej żyłki dwie szpule.
Nie, nie używałem.
Chyba to nie przeszkadza, że inni używali i wyrażali opinie.
Jakby była kicha, to zaraz bym miał takie informacje. A może rozmawiamy o dwóch różnych modelach, bo jest seria match&feeder i match.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #24 dnia: 03.02.2017, 19:53 »
Panowie macie jakieś typy po sezonie 2016, która żyłka się popsuła a która pozytywnie zaskoczyła. Ja daję plusa Daiwie Mega Force. Łowiłem cały sezon 0,16 i jestem zadowolony.
Michał

Offline Magellan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 31
« Odpowiedź #25 dnia: 03.02.2017, 20:08 »

Potwierdzam opinię o żyłce Fiume. Zatopienie tej żyłki sprawiało spore problemy, wytrzymałość też nie powaliła. Żyłka strzeliła mi pod ok. 2kg karpikiem, a nie holowałem zbyt mocno (grubość 0,18). Zmieniłem na Dragona (nie pamiętam modelu), ale ten z kolei był dla mnie zbyt sztywny i się skręcał. Potem odstawiłem spławik. W tym sezonie założę pewnie Daiwę Match Winner.

Offline KondzioLBN

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #26 dnia: 03.02.2017, 20:20 »
Ja mogę zaproponować od siebie Sensas Anglaise lub Maver Dual Band, używałem obu i ja osobiście wolę Mavera.
Pozdrawiam Konrad.

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #27 dnia: 03.02.2017, 21:08 »
Kto robi (wirtualne) zakupy w UK, ten może wziąć pod uwagę matchową żyłkę Shimano w bardzo dobrej cenie za 300 metrów:

http://www.harrissportsmail.com/en/Shimano-Aero-Match-Mono/m-24150.aspx

Offline Marcel

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #28 dnia: 06.02.2017, 08:54 »
Z dala omijam Dragonowską  Maximę match, przegrubiona i mocno podatna na przetarcia. Z mocą też było słabo, z perspektywy czasu za dużo miałem strat żeby ją pochwalić.

Na moje uznanie zasłużyły dwie żyłki. Trabucco T-Force Match Sinking i Robinson Pro Match. Owszem, może nieznacznie nie trzymają parametrów. Ale jestem z użytkowania zadowolony.

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #29 dnia: 06.02.2017, 09:46 »
Na moje uznanie zasłużyły dwie żyłki. Trabucco T-Force Match Sinking i Robinson Pro Match. Owszem, może nieznacznie nie trzymają parametrów. Ale jestem z użytkowania zadowolony.

Proszę nie odbierać tego jako jakąkolwiek złośliwość, ale zawsze zastanawiałem się w sprawie "trzymania" parametrów, lub jakiegokolwiek przegrubienia żyłki.
Jest taki sklep w mojej okolicy, gdzie ciągle sprzedawca mi wmawiał o fakcie trzymania parametrów zgodnie z opisem. Jak się go w końcu spytałem co to za różnica, czy żyłka będzie się o 10-15% różnić od opisu, on wzruszył ramionami i odpowiedział: "po prostu nie lubię być oszukiwany". Tyle. Nic o tym, że to sprawa jakości, wytrzymałości, układania się na szpuli, czy w wodzie. Po prostu kwestia tego, że markowa żyłka jest markowa i niby to bardziej precyzyjnie wykonana, ale wcale nie lepsza :)
Od tej pory, może to z powodu wrodzonej złośliwości przestałem w tym sklepie kupować cokolwiek, co sprzedawca zachwala jako te "lepsze" :D
Dominik