Dziś podczas rozmowy o WOŚP padło ciekawe stwierdzenie.
"WOŚP jest SUPER a Juras to złamas"Owsiak a właściwie to Pan Owsiak swojego czasu dość mocno skrytykował tych którzy za występ dla WOŚP chcieli jakaś kaskę. Ale sam nie robi za free nic.
Cieszy mnie, że coraz więcej osób pomaga WOŚP, docenia WOŚP jednocześnie widząc, że Pan Owsiak nie jest wolontariuszem. Mimo tego, że z tego co dostaje żona wystarczyłoby dla nich obojga.
Jeśli chodzi o powiązania polityczne to Pan Owsiak ma blisko do PO.
Za to teraz partyjniacy z PiS za wszelką cenę chcą mu utrudnić życie. Ten z kolei wykorzystuje to dość dobrze z grze wizerunkiem i w promocji. Czasem nawet ucieka się do niezbyt uczciwych zagrań. Przynajmniej w jednej sprawie jego zachowanie to całkowita gra pod publikę. Wiem bo tą sprawę znam. W szczegóły nie będę wchodził.
Najgorsze jednak jest to, że Ci frajerzy z PiS atakują WOŚP zmiast w spokoju sobie rozwiązywać swoje spory z Panem Owsiakiem.
WOŚP jest niesamowitym wydarzeniem. Przepiękną akcją która porywa i w sporej części jednoczy.
Za organizację, za pomysł, za promocję za każdy rok działalności należy się Panu Owsiakowi jakiś medal.
Za wyciąganie z funduszy WOŚP tak wiele dla siebie i osób powiązanych należy mu się jednak wielki minus.
Uważam jednak, że na chwilę obecną nie można więc mówić o jego zanagażowaniu, o jego dobrym sercu czy innych takich bo za taką kasę każdy z nas zapieprzałby równie aktywnie albo jeszcze bardziej.
Mam wrażenie, że dostęp do kasy i możliwości zepsuły go.
Daję na WOŚP i uważam że warto. Chciałbym jednak by więcej trafiało na cel na jaki jest zbierane.
Miałem się tu nie wypowiadać, bo co roku mnie szlag trafia...
Ale: Ja powiem tyle - dzięki orkiestrze moje dziecko mniej cierpiało w szpitalu i to jest wartość nie od wyceny!
I co tu więcej dodawać?
Obecny rząd jest dobry.
Bo daje 500+.
Bo daje darmową opiekę zdrowotną.
Bo daje darmową naukę
itp
itp
gówno prawda.
Rząd nie jest dobry.