Panowie, może mój głos spotka się z falą krytyki, ale czuję się zobowiązany, żeby Was poinformować o dość ważnej kwestii, którą musimy wziąć pod uwagę.
Głosów w ankiecie jest w tej chwili już dość sporo. Głosowanie jeszcze się nie skończyło, więc na pewno ich przybędzie w obu lokalizacjach.
Jasną rzeczą jest, że 100 % głosów w ankiecie na dane łowisko nie równa się 100 % frekwencji - ktoś się rozmyśli, wyskoczą jakieś nieprzewidziane sprawy itd.
Mimo to, zakładając, że głosów na Batorówkę będzie 60, odpadnie z różnych przyczyn około 25 % to wychodzi nam 45 osób.
Pamiętajmy też, że są osoby preferujące jedno czy drugie łowisko (więc na nie głosują) ale na zlot i tak przyjadą, niezależnie gdzie ostatecznie się odbędzie. Tutaj musimy znów założyć niewielki margines w ilości mniej więcej 10 osób. W związku z tym ostatecznie może się okazać, że chętnych na taką Batorówkę będzie 55 osób.
Doliczmy teraz osoby towarzyszące, doliczmy żony, dziewczyny, kochanki, dzieci niektórych z Nas.
Prognozowana ilość uczestników bardzo fajna i budująca. Super, że forum i zlot zyskują taką popularność a użytkownicy chcą się wspólnie integrować, bawić, łowić.
Żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał, że narzekam, że będzie tyle osób - bo jest odwrotnie.
Ale, żeby nie było kolorowo, tak jak zacząłem we wstępie, czuję się zobowiązany do uświadomienia Wam, że pewne logistyczne możliwości danego łowiska mogą być przy takiej ilości osób niewystarczające i być może trzeba się będzie zdecydować albo na opcję Sielskiej albo na inną opcję, ktora zapewni nam komfortową realizację zlotu i dobre warunki dla wszystkich uczestników.
Ankieta jest sygnałem dla organizatora, badaniem Waszego zdania ale przyjmijcie proszę, że nie jest to ostateczna decyzja i tutaj ostatecznie decyzja będzie uzależniona od możliwości łowiska czy też całej jego logistyki. Nie chcielibyśmy, żeby zdarzyła się taka sytuacja, że ktoś nie będzie mógł łowić bo zabraknie dla niego miejsca a już zupelnie przykrą sytuacją była by konieczność szukania noclegów i rozbijania się na małe grupki.