Autor Wątek: Wybieramy miejsce na III Zlot SiG...  (Przeczytany 56557 razy)

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
Odp: Wybieramy miejsce na III Zlot SiG...
« Odpowiedź #165 dnia: 18.01.2017, 00:13 »
My name is  John,  Paul  John.  Tak serio  Robert,  skorzystałem  z zaproszenia  mojego serdecznego kolegi  Mario 8 . Tak zapisałem się  wczoraj jak tylko dowiedziałem się że szykuje się kolejny wypad,  przyznaję  iż z braku czasu  wolnego  nie mogę sobie  pozwolić  na  wnikliwe śledzenie  SIG.  Nie sztuką  jest  wypad na ryby  ale w tak doborowym  towarzystwie  aż miło spędzić czas  i to  przeważyło aby zapisać się. Przepraszam  ale  jeszcze nie potrafię  odpisać  cytując  wiadomość  ktoś  pomoże jak to zrobić?  Z góry dzięki.

Gdybyś potrzebował perkusisty, to nazywam się Richard Starkey.

No, pamiętam Cię ;) Skoro byłeś z Mario, to tym bardziej Cię pamiętam. Miałeś kapelusz z okrągłym rondem i jakiś dziwny alkohol, który kazałeś wypić Lucjanowi (zaraz po tym, jak przyjechał), twierdząc, że takiego jeszcze nigdy nie pił. Kolega był z tych "grzeczniejszych", fakt ;) Dziękuję za odpowiedź, jestem usatysfakcjonowany.

Co do cytowania - klikasz na "Umieść cytat", a swój tekst wpisujesz pod dolnym znacznikiem [/quote], który pojawi się pod cytowaną wiadomością.
Jacek

Offline Paul John

• Ekspert
  • Reputacja: 71
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #166 dnia: 18.01.2017, 00:15 »
W prawym, górnym rogu każdej wiadomości jest taka mała karteczka z dopiskiem "Cytuj". Prosta sprawa :)

Dzięki piszę z telefonu i nie wszystko widzę.
Słońca życzę

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #167 dnia: 18.01.2017, 00:18 »
Telefony służą do telefonowania. Coś się zmieniło w ostatnich trzydziestu latach? :)
Jacek

Offline Paul John

• Ekspert
  • Reputacja: 71
« Odpowiedź #168 dnia: 18.01.2017, 00:29 »
Telefony służą do telefonowania. Coś się zmieniło w ostatnich trzydziestu latach? :)

Okey  okey  smartphona,  i nie kazałem  a częstowałem,  gdyż byłem  świeżo po premierze  tej  whisky w Polsce  i byłem niemalże pewny  na 100  proc  że jeszcze nie miał  okazji  jej spróbować. Tylko nie wiedziałem  o tym  że  nie mieszka  w  Polsce  i tu fakt mogła być ona wcześniej  w Anglii  stąd moje  stwierdzenie  że nie próbował.  No cóż  chciałem  dobrze,  jeżeli kogoś  uraziłem  to przepraszam.
Słońca życzę

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #169 dnia: 18.01.2017, 00:50 »
Czym niby uraziłeś? Nie przesadzaj ;) Było super, tak trzymać. Oby do zlotu :thumbup:

Aha, nie chodziło mi o nazwę sprzętu, bo czy to telefon, czy smartfon, dla mnie zawsze jest telefonem, czyli czymś, czego nie lubię używać do pisania. Podziwiam ludzi, którzy radzą sobie z tym, dużo pisząc :)
Jacek

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #170 dnia: 18.01.2017, 07:38 »
Panowie, może mój głos spotka się z falą krytyki, ale czuję się zobowiązany, żeby Was poinformować o dość ważnej kwestii, którą musimy wziąć pod uwagę.

Głosów w ankiecie jest w tej chwili już dość sporo. Głosowanie jeszcze się nie skończyło, więc na pewno ich przybędzie w obu lokalizacjach.
Jasną rzeczą jest, że 100 % głosów w ankiecie na dane łowisko nie równa się 100 % frekwencji - ktoś się rozmyśli, wyskoczą jakieś nieprzewidziane sprawy itd.
Mimo to, zakładając, że głosów na Batorówkę będzie 60, odpadnie z różnych przyczyn około 25 % to wychodzi nam 45 osób.
Pamiętajmy też, że są osoby preferujące jedno czy drugie łowisko (więc na nie głosują) ale na zlot i tak przyjadą, niezależnie gdzie ostatecznie się odbędzie. Tutaj musimy znów założyć niewielki margines w ilości mniej więcej 10 osób. W związku z tym ostatecznie może się okazać, że chętnych na taką Batorówkę będzie 55 osób.
Doliczmy teraz osoby towarzyszące, doliczmy żony, dziewczyny, kochanki, dzieci niektórych z Nas.

Prognozowana ilość uczestników bardzo fajna i budująca. Super, że forum i zlot zyskują taką popularność a użytkownicy chcą się wspólnie integrować, bawić, łowić.
Żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał, że narzekam, że będzie tyle osób - bo jest odwrotnie.

Ale, żeby nie było kolorowo, tak jak zacząłem we wstępie, czuję się zobowiązany do uświadomienia Wam, że pewne logistyczne możliwości danego łowiska mogą być przy takiej ilości osób niewystarczające i być może trzeba się będzie zdecydować albo na opcję Sielskiej albo na inną opcję, ktora zapewni nam komfortową realizację zlotu i dobre warunki dla wszystkich uczestników.
Ankieta jest sygnałem dla organizatora, badaniem Waszego zdania ale przyjmijcie proszę, że nie jest to ostateczna decyzja i tutaj ostatecznie decyzja będzie uzależniona od możliwości łowiska czy też całej jego logistyki. Nie chcielibyśmy, żeby zdarzyła się taka sytuacja, że ktoś nie będzie mógł łowić bo zabraknie dla niego miejsca a już zupelnie przykrą sytuacją była by konieczność szukania noclegów i rozbijania się na małe grupki.
Grzegorz

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #171 dnia: 18.01.2017, 09:25 »
Ostatnio było cos okolo 40 osob jak sie nie myle?
Krzysztof

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #172 dnia: 18.01.2017, 09:27 »
Na 100% będzie nas więcej i Batorówka może tego nie wytrzymać :( Sam głosowałem na nią, ale możemy być zmuszeni wybrać coś większego. Ważne, żeby dało się zarezerwować całe łowisko.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #173 dnia: 18.01.2017, 09:50 »
Zastanawiam się, czy w ogóle rozpatrywać Batorówkę. Zlot wędkarski, gdzie jest 40 miejsc do łowienia, w ścisku, a 60 łowiących, to dość kiepski pomysł. Też byłem za Batorówką, ale widzę, że możliwości tego łowiska są po prostu zbyt małe na ogarnięcie zlotu SiG.
Lucjan

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #174 dnia: 18.01.2017, 10:09 »
No cóż gdy o tym pisałem to zarzucano mi że dbam tylko o siebie i rodzinę i chce zrobić piknik rodzinny :(  ale ok, proponuję żeby ustalić konkretny termin i wstępne zgłoszenia uczestnictwa, wtedy może się okazać że batorówka jest wystarczająca a jeśli będzie za mało miejsca wybierzemy opcje "pikniku rodzinnego " :) :P 
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Splot

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: 18.01.2017, 10:22 »
Może na Sielskiej jest możliwość rezerwacji lub zamknięcia części łowiska pod zlot?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #176 dnia: 18.01.2017, 10:30 »
Kwestia dogadania z właścicielem. Jak będzie chętnych +50 osób to wątpię, by facet na co dzień miał tam takie obłożenie. A to jest nie tylko wędkowanie ale też spanie i jedzenie - więc zarobek nieproporcjonalnie wyższy. Robiąc taką imprezę mamy prawo wymagać zamknięcia zbiornika i rezerwacji go tylko dla nas - niezależnie od tego czy zajmiemy ćwierć czy pół stawu.
Dla właściciela jest to prosta kalkulacja. Zamykam zbiornik i mam konkretne pieniądze z łowienia, spania i jedzenia przez 2-3 dni, albo wolę 20-30 wędkarzy, którzy może przyjadą połowić, może nie... Ja bym się tutaj w ogóle nie zastanawiał i (jeśli faktycznie będzie dużo osób) to właścicielowi - obojętnie jakiej wody jako warunek naszego przyjazdu przedstawił całkowitą rezerwację łowiska i terenu do niego przyległego.
Grzegorz

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #177 dnia: 18.01.2017, 10:32 »
Dla mnie to jest w ogóle warunek konieczny. Bo nam się nazjeżdża cholera wie kto. Np. osoby, które za chamstwo z hukiem stąd wyleciały.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #178 dnia: 18.01.2017, 10:41 »
Co do cen na Sielskiej to z relacji osób które korzystały grupowo ceny wynegocjowane  30-40 % mniejsze :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Tomsza

• Ekspert
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #179 dnia: 18.01.2017, 10:46 »
Ja myślę, że od razu powinna powstać lista typu:
nick(imię i nazwisko); lokalizacja1;  lokalizacja2; jaki rodzaj noclegu; ilość osób tow.; długość pobytu.

Dane poniższe są przykładowe choć bardzo prawdopodobne, ale bez terminu to jak wróżenie z fusów. :)

|Tomsza | Batorówka 1 noc namiot | Sielska W. 50/50% 1 noc namiot|  osób tow 0|

Dla ogarnięcia logistycznego powyższe wg mnie niezbędne. Do tego dochodzi jeszcze termin i dostępność łowiska/obiektu (pokoje domki, zawody, inne spotkania).
Są pewnie koledzy co będą na Zlocie na 100% niezależnie od lokalizacji i terminu, będą tacy jak np ja
Batorówka 99%, Sielska trochę za daleko więc 50/50, ale tylko jedna noc więc nie potrzebuje pokoju z łazienką, kuchnią i wi-fi wystarczy mi namiot ew. kimnę w samochodzie :)

EDIT:
Wszystkim się nie dogodzi, nie ma takiej opcji, a z tego co widać to uczestników tego zlotu będzie więcej niż w zeszłym roku, więc wybór to Sielska Woda, trzeba zadzwonić i zarezerwować cały obiekt, zebrać i wpłacić zaliczki (wpłata na konto SIG).

Tym sposobem jest łowisko, jest termin, jest rezerwacja, kto ma chęć na pokój/domek/łóżko wpłaca zaliczkę, kolejność wpłat jest kolejnością rezerwacji czy też wyboru miejsca do spania.
W ten sposób lista uczestników sama powstanie. A niezdecydowani czy organizujący wyjazd/urlop na ostatnia chwilę biorą to co zostanie ew. namiot/samochód.

Sprawiedliwie na pewno nie będzie, ale to chyba sensowne rozwiązanie.
Tomsza