Panowie, może ja trochę rozjaśnię temat...
Batorówka odpada z racji zbyt małej ilości miejsc. Zostaje póki co Sielska Woda. Żelechów jednak odpada. Do Opola o wiele łatwiej się dostać, trasa S8 i A4 zapewniają naprawdę szybki dojazd, tam natomiast wciąż jest Meksyk.
Jest nas sporo do wzięcia udziału w zlocie, mało gdzie znajdziemy łowisko mogące sprostać oczekiwaniom 60-80 osób, w tym z rodzinami i zapleczem. Problem polega na tym, że nie wszyscy jadą tylko łowić, część, i to spora, jedzie się spotkac z innymi, wędkowanie schodzi na drugi plan (tak jest w moim przypadku). Teraz unikniemy błędu z zeszłego roku, gdzie ludzie się rozbijali gdzie chcieli, przez co później były problemy. Nie zgadzam się na to, aby ktoś teraz przyjechał i rozbijał się tam gdzie mu najwygodniej. Jeżeli będziemy chcieli zrobić zawody (będą w sobotę tym razem), a na to się zanosi - część łowiska będzie musiała być wolna, więc 'karpiarze' od początku będą musieli siedzieć gdzieś w kącie. Ci co chcą głównie łowić niech siedzą w spokojniejszej części łowiska, i tam rozbijają namioty. Nie będzie zasady kto pierwszy ten lepszy (chodzi mi o udostępnienie części głównej pod zawody). Jeżeli chodzi o Sielską Wodę - to sam wielu rzeczy dopilnuję, ponieważ mieszkam w Opolu (będąc w Polsce). Mam nadzieję, że gospodarze z pomocą naszą pokierują ludzi w odpowiedni sposób.
Nie dogodzimy wszystkim, na pewno jednak będziemy kierowali się dobrem i oczekiwaniami większości. Ostatni rok sporo nas nauczył, w tym nie popełnimy pewnych błędów, taką mam nadzieję

Postaramy się tak wszystko zorganizować, aby wszyscy czuli się zadowoleni. Być może będzie nas i ze 100 osób

Chcemy aby była integracja i wędkowanie, czyli zabawa od świtu do zmierzchu

Cieszy mnie postawa Zbyszka

Ma on najdalej i myślałem, że się zawaha przy Sielskiej. A tak... Skoro on będzie - niech nikt nie mówi, że ma daleko
I jeszcze jedna sprawa. To jest zlot forum Spławik i Grunt, więc poczuwam się do odpowiedzialności za jego organizację. Admini i moderatorzy mam nadzieję pomogą w organizacji wszystkiego, wszelka pomoc jest mile widziana (będzie potrzebna)

Proszę liczyć się z tym, że będziemy musieli wszystko dobrze zaplanować, tak aby wszyscy byli zadowoleni. Jeżeli ktoś chce aby jego koledzy wzięli udział w zlocie, to liczę, że będą akceptować iż jest to zlot SiG, nie jakaś karpiowa czy feederowa zasiadka na własnych zasadach. Mam nadzieję, że zarezerwujemy całe łowisko od A do Z więc każdy znajdzie miejsce dla siebie, nie może go zabraknąć!