Autor Wątek: Wybieramy miejsce na III Zlot SiG...  (Przeczytany 56325 razy)

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Wybieramy miejsce na III Zlot SiG...
« Odpowiedź #240 dnia: 18.01.2017, 17:05 »
Filipek, a Ty będziesz?

Sielska - duże prawdopodobieństwo, powinienem się wyrobić z prawkiem(choć pewnie będzie jak co roku :facepalm: :facepalm: :facepalm:)
Żelechów - 95% nie...

Filip, co roku robisz prawko ? Nieźle :bravo: :P
Pozdrawiam Darek

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #241 dnia: 18.01.2017, 17:09 »
Filipek, a Ty będziesz?

Sielska - duże prawdopodobieństwo, powinienem się wyrobić z prawkiem(choć pewnie będzie jak co roku :facepalm: :facepalm: :facepalm:)
Żelechów - 95% nie...

Filip, co roku robisz prawko ? Nieźle :bravo: :P

Trochę źle to ująłem, ale wiadomo o co chodzi :D
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #242 dnia: 18.01.2017, 17:10 »
Żelechów to na 95% jednak odpada, więc się nie przejmuj ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #243 dnia: 18.01.2017, 17:27 »
Nie widzę tu osób które się kłócą :D

Zlot powinien być w takim miejscu jak odbył się 1 zlot!! Bez rodzin, psów, kolegów i cywilizacji!!! Pierwszy zapisałbym się na taki zlot!!!!

Jak uda się Tobie to spełnić, jadę nawet 400 km. :thumbup:
Arek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #244 dnia: 18.01.2017, 18:10 »
Panowie, może ja trochę rozjaśnię temat...

Batorówka odpada z racji zbyt małej ilości miejsc. Zostaje póki co Sielska Woda.  Żelechów jednak odpada. Do Opola o wiele łatwiej się dostać, trasa S8 i A4 zapewniają naprawdę szybki dojazd, tam natomiast wciąż jest Meksyk.

Jest nas sporo do wzięcia udziału w zlocie, mało gdzie znajdziemy łowisko mogące sprostać oczekiwaniom 60-80 osób, w tym z rodzinami i zapleczem. Problem polega na tym, że nie wszyscy jadą tylko łowić, część, i to spora, jedzie się spotkac z innymi, wędkowanie schodzi na drugi plan (tak jest w moim przypadku). Teraz unikniemy błędu z zeszłego roku, gdzie ludzie się rozbijali gdzie chcieli, przez co później były problemy. Nie zgadzam się na to, aby ktoś teraz przyjechał i rozbijał się tam gdzie mu najwygodniej. Jeżeli będziemy chcieli zrobić zawody (będą w sobotę tym razem), a na to się zanosi - część łowiska będzie musiała być wolna, więc 'karpiarze' od początku będą musieli siedzieć gdzieś w kącie. Ci co chcą głównie łowić niech siedzą w spokojniejszej części łowiska, i tam rozbijają namioty.  Nie będzie zasady kto pierwszy ten lepszy (chodzi mi o udostępnienie części głównej pod zawody). Jeżeli chodzi o Sielską Wodę - to sam wielu rzeczy dopilnuję, ponieważ mieszkam w Opolu (będąc w Polsce). Mam nadzieję, że gospodarze z pomocą naszą pokierują ludzi w odpowiedni sposób.

Nie dogodzimy wszystkim, na pewno jednak będziemy kierowali się dobrem i oczekiwaniami większości. Ostatni rok sporo nas nauczył, w tym nie popełnimy pewnych błędów, taką mam nadzieję :) Postaramy się tak wszystko zorganizować, aby  wszyscy czuli się zadowoleni. Być może będzie nas i ze 100 osób :D Chcemy aby była integracja i wędkowanie, czyli zabawa od świtu do zmierzchu ;)

Cieszy mnie postawa Zbyszka :thumbup: Ma on najdalej i myślałem, że się zawaha przy Sielskiej. A tak... Skoro on będzie - niech nikt nie mówi, że ma daleko :D

I jeszcze jedna sprawa. To jest zlot forum Spławik i Grunt, więc poczuwam się do odpowiedzialności za jego organizację. Admini i moderatorzy mam nadzieję pomogą w organizacji wszystkiego, wszelka pomoc jest mile widziana (będzie potrzebna) :D Proszę liczyć się z tym, że będziemy musieli wszystko dobrze zaplanować, tak aby wszyscy byli zadowoleni. Jeżeli ktoś chce aby jego koledzy wzięli udział w zlocie, to liczę, że będą akceptować iż jest to zlot SiG, nie jakaś karpiowa czy feederowa zasiadka na własnych zasadach. Mam nadzieję, że zarezerwujemy całe łowisko od A do Z więc każdy znajdzie miejsce dla siebie, nie może go zabraknąć!
Lucjan

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #245 dnia: 18.01.2017, 18:15 »
Nie widzę tu osób które się kłócą :D

Teraz dla jasności napiszę jak ja to widzę :bravo:

Zlot powinien być w takim miejscu jak odbył się 1 zlot!! Bez rodzin, psów, kolegów i cywilizacji!!! Pierwszy zapisałbym się na taki zlot!!!!

Wędkarstwo przechodzi teraz w piep... wygodę. Może jeszcze basen powinien być obok łowiska i 4 pizzerie pomieszane z kebabami.

Ludzie jedziemy się spotkać a nie leżeć na leżakach. Ja z racji tego, że nie piję to chcę powędkować. Jeszcze kilka lat temu wędek bym nie wyjął przez zlot i się integrował. Dziś wolę łowić. Proste
:thumbup:

Ja też z niepijących więc może :pizza: i :fishonhook:

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #246 dnia: 18.01.2017, 20:37 »
Mario, właśnie tacy ludzie jak Ty czy Ostap najbardziej są potrzebni na Zlocie, ja wiem że na bocznych nie stoją ale po co ryzykować jak paliwka zabraknie :D :D ;D ;D ;D :P :P :P :P :P
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #247 dnia: 18.01.2017, 20:46 »
Mario, właśnie tacy ludzie jak Ty czy Ostap najbardziej są potrzebni na Zlocie, ja wiem że na bocznych nie stoją ale po co ryzykować jak paliwka zabraknie :D :D ;D ;D ;D
Mam napiety grafik w maju i czerwcu wiec staram sie nie wypowiadac w temacie bo pewnie mnie nie bedzie choc bardzo bym chciał być.
Jakbym mial pewnosc wolnego to bym dyskutowal na tematy rozne.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #248 dnia: 18.01.2017, 21:12 »
:( a ja myślałem że zagram z mistrzem w noża ( palec, rączka,łokieć etc, :P

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #249 dnia: 18.01.2017, 21:14 »
:( a ja myślałem że zagram z mistrzem w noża ( palec, rączka,łokieć etc, :P
Będzie okazja ;)
Ale Twoim nożami.
Swoimi się boję.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #250 dnia: 18.01.2017, 21:21 »
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #251 dnia: 18.01.2017, 21:25 »
Spoko, a tak przy okazji byłem ostatnio w Gliwicach w jednym z centrum handlowym i jest tam taki mały sklep survivalowy, mieli noże gerber , victorinox; zapytałem o Mory , gościu mówi że nie mają ale osoby pytają i chcą nawiązać  współprace, po czym mnie pyta a kto to produkuję ??? a ja dumnie odpowiedziałem że  Szwedzi :D

Filip taki sobie kupię  ( wspomnienia zostają ;)

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #252 dnia: 19.01.2017, 06:07 »
Teraz unikniemy błędu z zeszłego roku, gdzie ludzie się rozbijali gdzie chcieli, przez co później były problemy. Nie zgadzam się na to, aby ktoś teraz przyjechał i rozbijał się tam gdzie mu najwygodniej. Jeżeli będziemy chcieli zrobić zawody (będą w sobotę tym razem), a na to się zanosi - część łowiska będzie musiała być wolna, więc 'karpiarze' od początku będą musieli siedzieć gdzieś w kącie. Ci co chcą głównie łowić niech siedzą w spokojniejszej części łowiska, i tam rozbijają namioty.  Nie będzie zasady kto pierwszy ten lepszy (chodzi mi o udostępnienie części głównej pod zawody).

Z tego co pamiętam to na czas zawodów wszyscy oprócz Fishy zwinęli się z części zbiornika na której rozgrywane były zawody. Pomimo tego chyba nie było problemów z jego miejscem.

Fisha, Ostap i Kubik siedzieli na skraju zbiornika i chyba nikomu nie przeszkadzali (wygląda, że było jednak inaczej).

Szkoda Lucjan, że nie zgadzasz się na to żeby ludzie robili tak jak im będzie "najwygodniej".

Wychodzi na to, że MaciekKRK i Fisha przyjechali za wcześnie w zeszłym roku czym popełnili błąd, a na dodatek większość osób obecnych na zlocie rozbijała się gdzie chciała, teraz sobie przypominam, to było straszne, taka samowolka - musimy jakiegoś prezesa zaprosić w tym roku to on dobrze pokieruje wszystkich na odpowiednie miejsca i nie będzie żadnych problemów.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #253 dnia: 19.01.2017, 06:54 »
Też miałem o tym napisać bo to takie dziwne wypominanie. Ja w zawodach nie startuję i nikomu tego nie bronię ale nie będę się zwijał bo ktoś chce na mojej hojnie nęconej miejscówce łowić.
Idąc dalej tym rozumowaniem wezmę miejsce na skraju łowiska a może lepiej będzie jak pojadę gdzieś obok na łowisko tak aby nie przeszkadzać i tylko na kibicowanie przyjadę?

Jadąc na 3 dni na ryby na marną komercję w życiu nie będę zmieniał miejsca bo za dużo jest z tym roboty i tak wezmę najgorszą miejscówkę aby profesjonalistom w zawodach nie przeszkadzać.
Będę mógł chociaż w sobotę łódkę wypuścić? Czy spłoszy ona okazy i zakłóci zawody?

Dziwne podejście

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline maniek9926

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Graviora manent!
« Odpowiedź #254 dnia: 19.01.2017, 07:26 »
Nie no chłopaki chyba za bardzo negatywnie odbieracie Luka. Może stwierdzenie "w kącie" zle brzmi ale z jednej strony nikt nie będzie wam wchodził w drogę a to jest plus dla karpiarzy :)