Autor Wątek: Hooka.tv  (Przeczytany 28845 razy)

Offline HOOKATV

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Hooka.tv
« Odpowiedź #75 dnia: 25.01.2017, 16:55 »
Na chwilę obecną nie. W późniejszym czasie będziemy decydować o tym. Póki co emitujemy i pozostawiamy wszystko odkryte.

Offline pablotor2k

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
    • Wędkarska Przygoda
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #76 dnia: 25.01.2017, 23:19 »
Witam !

Na wstępie odniosę się do wypowiedzi kolegi ZANDER... kolego proszę abyś nie siał fermentu i nie głosił publicznie nieprawdziwych twierdzeń na temat działalności WT. Piszesz o tym, że "żebraliśmy" na nową kamerę, którą teraz nagrywamy filmy komercyjne co kompletnie mija się z prawdą. Dotacje uruchomiliśmy na naszym kanale w początkowej fazie działalności WT i od tamtej pory zdążyliśmy wyprodukować ponad 200 darmowych filmów więc nie mów mi, że coś od kogoś wziąłem i nic za to nie dałem. Po drugie dotacje miały wspomóc finansowanie ogół działalności a nie zakup kamery. Dla Twojej wiadomości - dotacje nie pokryły nawet 5% kosztów jaki ponieśliśmy. Gdybyś był ciekawy co to za koszty chętnie odpowiem... zanim wysnujesz kolejną teorię.

Co do samego WT dla tych, którzy mają ochotę poznać nieco szczegółów skąd decyzja wejścia w ten projekt... Nie podobało nam się to, że musieliśmy przedkładać różne rzeczy osobiste i zawodowe ponad WT, która traciła na regularności i intensywności publikowania filmów. Uczestnictwo w HookaTV pozwala nam publikować filmy z równą częstotliwością. Dzieje się to między innymi dlatego, że projekt jest komercyjny, przynosi dochód i stał się częściowo nasza pracą. Tłumaczyć tego myślę nie trzeba.

Po drugie jak kilku z Was zauważyła filmy często były filmami przyrodniczymi. Po części miały takie być ale nie w takim nasileniu. Niestety będąc w dwójkę, łowiąc ryby, wymyślając odcinki i filmując to wszystko (przy założeniu, że nie będzie to 25 minut nagrania ze statywu z jednego miejsca) niosło za sobą takie konsekwencje, że patrząc w spławik zamiast myśleć o rybach i co zrobić aby mieć efekty myślałem co i jak nagrać. Nie wspomnę już ile czasy z łowienia zwyczajnie odpadało bo lataliśmy i nagrywaliśmy ujęcia, sceny itd. HookaTV zwalania nas z pracy ze sprzętem filmowym co pozwala z kolei skupić się na innych aspektach... np na łowieniu. Faktem jest, że nie jest aż tak kolorowo bo poza łowieniem nadal jest sporo pracy przy filmie nie mniej jednak część rzeczy nam odpada. To również był mocny argument za tym aby wejść w ten projekt i pozwolić aby WT szła jednak bardziej w stronę wędkarstwa.

Z tymi filmami przyrodniczymi mam świadomość, że sami sobie troszkę strzeliliśmy w stopę. Od początku zakładaliśmy, że wrzucamy filmy z wyprawy niezależnie od wyników. Nigdy filmów nie nagrywaliśmy "na kilka razy" aby były ryby. No niestety za to obrywamy, że nie umiemy łowić itd. bo zamiast kompletować jeden film z rybami publikowaliśmy kilka bez ryb :) Rozważam zmianę tej koncepcji.

Jeśli chodzi o sam projekt... podobał nam się od początku, wierzymy w niego, wkładamy w to całe serce i o ile rozumiem, że komuś zwyczajnie może się nie podobać co oferujemy o tyle kompletnie nie kumam skąd w niektórych taka chęć wylania na nas wiadra pomyj.

Wiecie to trochę jest tak, że ludzie by chcieli codziennie nowy film, minimum 30 minut, niezależny, bez reklam, za darmo, z rybami, na różnych łowiskach, z różnymi metodami itd. itp. Problem w tym, że tak się zwyczajnie nie da... Nawet twórcy, którzy oferują filmy za darmo próbując pozyskać finanse z innych źródeł są wyszydzani i negatywnie osądzani co zresztą ujawniło się również w tym wątku... Niestety część naszego społeczeństwa ma problem gdy ktoś działa, jest operatywny a już tym gorzej gdy odnosi sukces lub zaczyna zarabiać na swoich pomysłach... ale to tak na marginesie :)

Jakby ktoś miał jakieś pytania pisać śmiało :)

Pozdrawiam
Paweł

https://www.youtube.com/PawelKukla
Wędkarskie filmy na YouTube

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #77 dnia: 26.01.2017, 07:02 »
Z naszej strony chcielibyśmy stanowczo zaprzeczyć temu, że mamy emitować 1 film na tydzień.
Jest to nieprawdą. Obecnie mamy w planach emitować: 1 odcinek programu wędkarskiego dziennie od poniedziałku do piątku i narazie taką częstotliwość utrzymujemy.

1. Czyli jeśli interesuje mnie program Przewodnicy wędkarscy, to z jaką częstotliwością tam będzie dodawany nowy odcinek?
2. Czy przemyśleliście Panowie formy płatności o jakich wspominałem w pierwszych postach tego tematu? Tak jak pisałem wcześniej, obecna forma może nie być dla Was opłacalna. Projekt macie póki co ciekawy i mu kibicuję, ale żeby to działało to trzeba "uszczelnić" system.

Grzegorz

Offline Ostry

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #78 dnia: 26.01.2017, 07:50 »
1. Czyli jeśli interesuje mnie program Przewodnicy wędkarscy, to z jaką częstotliwością tam będzie dodawany nowy odcinek?

Z tego co można wyczytać to co tydzień dodawany będzie nowy odcinek każdego cyklu, np. wczoraj był odcinek karpiowy, dziś pewnie coś dojdzie a w piątek WT i tak w koło Macieju.
Marcin

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 88
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #79 dnia: 26.01.2017, 08:05 »
Ja też Panom kibicuję. Pomysł zaiste szatański :) Mogę zrezygnować już z Polsatu !

Ale wracając do zawartości materiału to rzeczywiście z przyjemnością oglądam "Na haczyku (ekstremalne łowienie)", "Rzeczne Potwory" czy produkcje Jakuba Vagnera. Wiem, że są przerysowane, nagrywane kilka dni, itp. Jednak jeśli chcecie tworzyć TV, to moim zdaniem, właśnie tak to powinno wyglądać.
Oczywiście są różni odbiorcy, więc przydadzą się i poradniki i spokojne programy przyrodnicze.

Może warto zrobić osobną serię o PZW? Wpłynąć przez to medium na wędkarski światek i przyśpieszyć zmiany wiszące nad ZG...A może nie chcecie poruszać tematów dręczących wędkarzy w Polsce? Publicystyka wędkarska, ankiety na ulicy, wywiady z działaczami...

Życzę większego rozmachu i SUKCESU !
Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline RafałWwa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #80 dnia: 26.01.2017, 08:11 »
Liczę że projekt może zaskoczy. Fajnie by było pooglądać relację z różnych zawodów, wywiady z ciekawymi ludźmi itd. W dziedzinie wędkarskiej naprawdę sporo można zrealizować   i mając zespół specjalistów plus ciekawe pomysły można osiągnąć sukces, którego życzę...
Feeder Klub Mazowsze

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #81 dnia: 26.01.2017, 08:42 »
Jeśli chodzi o sam projekt... podobał nam się od początku, wierzymy w niego, wkładamy w to całe serce i o ile rozumiem, że komuś zwyczajnie może się nie podobać co oferujemy o tyle kompletnie nie kumam skąd w niektórych taka chęć wylania na nas wiadra pomyj.

Pozdrawiam
Paweł

Jak to skąd. Zżera ich zazdrość i są zawistni, tak po polsku, więc sączą jad. Jak pomyślą, że moglibyście jeszcze na tym dobrze zarobić, to w ogóle pęka im żyłka pierdząca. Dlaczego inni mają mieć lepiej? Mają mieć gorzej! Niestety, jest to wcale nie rzadkie podejście wielu osób.

Normalni ludzie kupią albo nie kupią Hooka TV, bez pisania głupot o żebraniu :D

Pozdrawiam również i życzę powodzenia w projektach! :thumbup:
Lucjan

Offline ZANDER

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #82 dnia: 26.01.2017, 08:57 »
Witam !

Na wstępie odniosę się do wypowiedzi kolegi ZANDER... kolego proszę abyś nie siał fermentu i nie głosił publicznie nieprawdziwych twierdzeń na temat działalności WT. Piszesz o tym, że "żebraliśmy" na nową kamerę, którą teraz nagrywamy filmy komercyjne co kompletnie mija się z prawdą. Dotacje uruchomiliśmy na naszym kanale w początkowej fazie działalności WT i od tamtej pory zdążyliśmy wyprodukować ponad 200 darmowych filmów więc nie mów mi, że coś od kogoś wziąłem i nic za to nie dałem. Po drugie dotacje miały wspomóc finansowanie ogół działalności a nie zakup kamery. Dla Twojej wiadomości - dotacje nie pokryły nawet 5% kosztów jaki ponieśliśmy. Gdybyś był ciekawy co to za koszty chętnie odpowiem... zanim wysnujesz kolejną teorię.
Więc skoro nie wpłacali Wam na kamerę, to pewnie i  abonament też tak kupować będą.
Daję Wam pół roku (max rok) i zapomnicie o temacie z HOOKA TV.
A apel: "prosimy o datki na dalszy rozwój" jest strzelaniem sobie we własne kolano.

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #83 dnia: 26.01.2017, 08:59 »

Z tego co można wyczytać to co tydzień dodawany będzie nowy odcinek każdego cyklu, np. wczoraj był odcinek karpiowy, dziś pewnie coś dojdzie a w piątek WT i tak w koło Macieju.

No więc nie jest nieprawdą to, co było tutaj napisane. Przecież nikt nie pisał, że będzie jeden odcinek w ogóle. Ale jak mnie interesuje tylko jeden cykl, to w teorii mam jeden odcinek na tydzień.

Projektowi kibicuję. Bo czemu nie?
Grzegorz

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #84 dnia: 26.01.2017, 09:05 »
Podoba mi się poczucie humoru gości z WT i bardzo im kibicuje :)
Zbyszek

Offline HOOKATV

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 26.01.2017, 10:25 »
Koledzy!

Na samym początku chcemy bardzo Wam podziękować.

Prosimy o chwilę cierpliwości. Wkrótce wrócimy do Was z informacjami.

Offline HOOKATV

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 26.01.2017, 13:39 »
Koledzy!

Na samym początku chcemy bardzo Wam podziękować.
Dziękujemy tym którzy nam kibicują, 3mają kciuki a zwłaszcza tym którzy nie przeszkadzają.
Tym którzy nam przeszkadzają nie dziękujemy. Bo to nie fajnie, kiedy pracujemy w pocie czoła aby stworzyć w Polsce coś naprawdę wędkarsko ładnego, a osoby które lubią nadużywać klawiatury starają się nam przeszkadzać po prostu „dla zasady”. Na tym ten wątek kończymy i więcej „uszczypliwości” komentować nie będziemy.

Telewizję tworzą zarówno wędkarze jak i osoby z wędkarstwem nie związane.
Staramy się aby filmy od początku były przekrojowe, od spławika po karpie i spinning.
Mamy zamiar dotknąć każdej dziedziny wędkarstwa, ale jak wiecie pora roku decyduje o tym co kręcimy i na jakiej technice połowu się skupiamy.

Odpowiadając na pytania wcześniej zadane:

-Spławika czy feedera z czasem z pewnością będzie więcej.

-Jeśli chodzi o odcinki i ich częstotliwość.
Obecne formaty cały czas monitorujemy, będziemy sprawdzali które są najbardziej oglądane i te serie będziemy rozbudowywali.
Na chwilę obecną oprócz WT, która jest raz w tygodniu cykle są dwutygodnikami.

-Codziennie od poniedziałku do piątku wychodzi jakiś program. Np. w pon-karpie, wt-naprawy, sroda-przewodnicy itd.
Zaznaczamy, że jest to częstotliwość która jest zaplanowana na teraz. Planujemy tak emitować przez najbliższe miesiące.
Wraz z rozwojem telewizji częstotliwość będzie się zmieniać/rosnąć…ale jak - obecnie nie jesteśmy się przewidzieć. Pokażą to nasze badania i statystyki. Z pewnością im więcej będzie Was widzów, tym szybciej będziemy się dla Was rozwijać!

-Ramówka będzie dopracowywana. Nowe formaty będą dokładane, inne (mniej oglądane) będą zdejmowane.
Póki co ilość premierowych programów chcemy utrzymać na poziomie 5 w tygodniu. To bardzo dużo. Nie w tym miejscu się rozpisywali i opowiadali Wam ile to pracy to wymaga.
Wierzcie nam, to bardzo duże przedsięwzięcie.

-Formy płatności.
Rodzaje abonamentów.
Wkrótce będą się zmieniały.
Zniknie możliwość zakupu TV na 1 miesiąc, docelowo będziemy dążyli do pozostawienia abonamentów półrocznych i rocznych.

Dla tych, którzy nie są jeszcze zdecydowani dodamy, że do 13 lutego istnieje możliwość zakupu abonamentu półrocznego i rocznego taniej
KODY RABATOWE: STARTHOOKA6  / 6 MIESIACY   STARTHOOKA12   /12 MIESIECY

Zapraszamy Was serdecznie.

Offline Piitubski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #87 dnia: 26.01.2017, 15:28 »
Sugeruję pozostawienie miesięcznego abonamentu. W miesiąc można ukształtować sobie opinię, czy chcę to dalej oglądać.

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 476
    • Galeria
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #88 dnia: 26.01.2017, 16:15 »
Też uważam że 1 -mc abonament powinien pozostać.
Dla mnie idealna byłaby opcja : wysyłam sms- dostaję dostęp na miesiąc, czy ewentualnie na okresy dłuższe.
Oglądam, podoba mi się,bądź nie,  po miesiącu wysyłam kolejnego lub nie.
Bez żadnych umów, okresów wypowiedzenia itp.formalności.
Dziesięć złotych na miesiąc to prawdę mówiąc żadne pieniądze, ale i oferta musi być też szersza.
Choć uwielbiam chłopaków z WT i niezależnie czy coś łowią, czy też nie ( nie powinni tego zmieniać ) to musi być coś więcej ze spławika i gruntu. Wędkarstwo morskie, podlodowe, spiningowe jest poza moimi zainteresowaniami, na karpiarstwo mogę popatrzeć "jednym okiem".

Dla przykładu :tak jak kiedyś lubiłem "Z wędką nad wodę " - tak teraz rzadko jest tam coś dla mnie.
Przede wszystkim spininig i sandacze, jak nie spin to podlodówka lub łowienie karpi.
Jak już jest coś ze spławika to najczęściej tyczka.
A gdzie poczciwa przystawka ze spławikiem, proste łowienie na bata czy feeder rzeczny i jeziorowy. Ułamek procenta.
Oczywiście spiningista będzie zadowolony :) Gdyby sytuacja była odwrotna to on by narzekał.
Trudno jest dogodzić wszystkim, stara to prawda.
Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #89 dnia: 26.01.2017, 16:28 »
Panie wędkarzu kochany(poseł Szczerba) ;D, wtym roku Feederowe Mistrz Polski, na pewno będzie relacja :)