Autor Wątek: Tyczka kontra dziadkowy spławik 17.03.2017  (Przeczytany 9499 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Tyczka kontra dziadkowy spławik 17.03.2017
« Odpowiedź #15 dnia: 19.03.2017, 06:33 »
Kolejny fajny film, pozdrawiam!

Panowie, zmontujcie sobie czołówkę do filmu! :)
Lucjan

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #16 dnia: 19.03.2017, 13:01 »
Cholera. Nawet nie wiem jak rozpocząć zdanie.  To chyba pierwszy twój film Sebastianie który cały obejrzałem. Miałem co do Ciebie, strasznie sceptyczne podejście. Mój błąd. W twoich produkcjach, niczego bym nie zmieniał. Są naturalne, wygląda to świeżo. To jest to, co na codzień, dzieje się na łowisku. Ja nie potrzebuję holi super ryb. Wolę taktyki i spontan. Wolę widzieć gdzie zarzucasz zestawy i to konfrontować z własną taktyką. To, jak pierwsze filmy Luka. Mówił i radził. Ty łowisz i filmujesz. Dziękuję. Dla mnie? Niczego nie zmieniaj. :thumbup: :beer: :beer: :beer:

Aruś masz u mnie :thumbup: w 100 % się z Twoją wypowiedzią zgadzam. A do Sebastiana, żebyś robił swoje a jak chcesz się inspirować jakimiś filmami to oczywiście kolegi Luka, ale te stare pierwsze filmy, które ja z chęcią też oglądałem :) Po prostu klasyk wędkarstwa. Co do ostatnich filmów się nie wypowiadam, bo to już nie jest wędkarstwo tylko walka z PZW...

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
« Odpowiedź #17 dnia: 19.03.2017, 13:15 »
Aj Pyza, Pyza co Cię chłopaku znowu boli?

Offline Sebek Francja

• Ekspert
  • Reputacja: 231
  • Bez wędki czuję się jak nie facet
    • Wędkarstwo Francuskie
« Odpowiedź #18 dnia: 19.03.2017, 13:21 »
Kolejny fajny film, pozdrawiam!

Panowie, zmontujcie sobie czołówkę do filmu! :)
Brak było materiału. Postaram się coś zmontować.
Cholera. Nawet nie wiem jak rozpocząć zdanie.  To chyba pierwszy twój film Sebastianie który cały obejrzałem. Miałem co do Ciebie, strasznie sceptyczne podejście. Mój błąd. W twoich produkcjach, niczego bym nie zmieniał. Są naturalne, wygląda to świeżo. To jest to, co na codzień, dzieje się na łowisku. Ja nie potrzebuję holi super ryb. Wolę taktyki i spontan. Wolę widzieć gdzie zarzucasz zestawy i to konfrontować z własną taktyką. To, jak pierwsze filmy Luka. Mówił i radził. Ty łowisz i filmujesz. Dziękuję. Dla mnie? Niczego nie zmieniaj. :thumbup: :beer: :beer: :beer:

Aruś masz u mnie :thumbup: w 100 % się z Twoją wypowiedzią zgadzam. A do Sebastiana, żebyś robił swoje a jak chcesz się inspirować jakimiś filmami to oczywiście kolegi Luka, ale te stare pierwsze filmy, które ja z chęcią też oglądałem :) Po prostu klasyk wędkarstwa. Co do ostatnich filmów się nie wypowiadam, bo to już nie jest wędkarstwo tylko walka z PZW...

Pozdrawiam
  Narazie się nie poddajemy. Mam nadzieję , że  filmy będą  coraz lepsze. Bierzemy sobie do serca wszystkie uwagi i analizujemy wszystko dwa razy :thumbup:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #19 dnia: 19.03.2017, 13:29 »

Pozdrawiam

Sylwuś, my sweet, Ty chyba jakies inne filmy oglądasz :D I jakby co ja nie walczę z PZW, ja do niego należę i chcę aby było super git. Chciałbym abyś mógł na swoich 'dzikich' wodach połowić tak jak ja na swoich. I nie myl pojęć. Mam pretensje do ZG, kwestionuję różne dziwaczne rzeczy, ale nie walczę z PZW. Bo PZW to nie baronowie, to przede wszystkim wędkarze :)

Koniec off topa
Lucjan

Offline Łukasz Francja

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 34
« Odpowiedź #20 dnia: 19.03.2017, 13:30 »
Było palone ;D
Hehe co było palone??? :P

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #21 dnia: 19.03.2017, 13:35 »
Wiadomo ;D

Zapraszam na to samo do mojego namiotu na zlocie ;D

Fajka pokoju będzie krążyć ;P

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Sebek Francja

• Ekspert
    • Wędkarstwo Francuskie
« Odpowiedź #22 dnia: 19.03.2017, 13:36 »
Wiadomo ;D

Zapraszam na to samo do mojego namiotu na zlocie ;D

Fajka pokoju będzie krążyć ;P

Żałuję bardzo, że nie będzie nas na zlocie.

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
« Odpowiedź #23 dnia: 19.03.2017, 13:47 »

Pozdrawiam

Sylwuś, my sweet, Ty chyba jakies inne filmy oglądasz :D I jakby co ja nie walczę z PZW, ja do niego należę i chcę aby było super git. Chciałbym abyś mógł na swoich 'dzikich' wodach połowić tak jak ja na swoich. I nie myl pojęć. Mam pretensje do ZG, kwestionuję różne dziwaczne rzeczy, ale nie walczę z PZW. Bo PZW to nie baronowie, to przede wszystkim wędkarze :)

Koniec off topa

Luk zauważ, że teraz ten portal zrobił się dla mnie bardziej komercyjny, Ty chciałbyś, żebym ja połowił na swoich tak jak Ty na swoich, tylko zauważ, że ja jeżdżę na najbliższe łowisko, które mam blisko domu, nie wybieram tak jak Ty, wanny z rybami, żeby jako taki film wyszedł. Dlaczego nie łowisz bliżej swojego miejsca zamieszkania? Bo żeby film wyszedł potrzebna jest ryba. Zauważ, że Sebastian jeździ blisko siebie, łowi to co łowi i publikuje naturalne łowienie. Tylko ryb brakuje. Jak tak dokładnie Sebastian Ciebie odwzorowuje to niech pojedzie na jakieś lepsze łowisko, nałowi ryb i będzie git film. Ale on łowi na swojej wodzie. I jak tak w filmach mówi, ryby nie najważniejsze ale klimat i to ludziom się podoba. Nie ucina scen, holuje rybę, zacina i to jest naturalne zachowanie i oglądający to lubią. Zaś teraz w Twoich ostatnich filmach nikt o tym nie mówi, więc ja powiem, źle się ustawiasz z kamerą, słońce świeci nam w monitor i nic nie widzimy. Mikrofon nie kiedy nic nie słychać co mówisz, połowę filmu to Twoja osoba i nawijanie ciągle o tym samym, nie pokazujesz brań ryb, zacięcia, holu ryby a to jest najważniejsze, miłe dla oka dla nas starszych wędkarzy i nauka dla młodych jak holować, jak trzymać, jak zacinać i przede wszystkim jak wygląda branie ryby przy niektórych sposobach wędkowania. Powiem wprost, nie masz ciągłości w filmowaniu, większość ucinasz, montujesz, ryba gotowa na macie i jak ją wypuszczasz. Więcej przegadasz. Tak jak w ostatnim filmie, że miałeś kontrolę zezwolenia/pozwolenia na wędkowanie u siebie, szkoda, że tego nie nagrałeś. Byłoby to ciekawe doświadczenie dla nas jak to wygląda na wyspach, a tak to tylko szumu narobiłeś i nie jestem pewny, czy miałeś w końcu tą kontrolę czy tylko pod publikę dla filmu... Bo nie dawno toczyła się dyskusja na forum właśnie o tym temacie - kontroli na naszych wodach. A do Kamila powiem tylko jedno: gratuluję Ci ładnego leszcza! Zdjęcie trochę nienaturalne, za bardzo wysunąłeś ręce z nim do obiektywu i wygląda jakby miał 120 cm. Wygląda dwa razy szerzej od Twoich ramion. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem swoją wypowiedzią, napisałem to co myślę.

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 19.03.2017, 13:51 »
Sebek fajnie sie ogląda luz, jeszcze raz luz, takie wędkarstwo mi sie podoba, po za jednym

Za brak maty na tym forum dostałem bure :( ale co ja mogę ze mam jedną, a dwa zestawy wędkarskie, i wiecznie zapomnę gdzieś tam :P

Nie rzucaj rybami jak towarem na straganie, po za tym fajnie sie bawicie i chyba o to w tym chodzi.

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #25 dnia: 19.03.2017, 13:53 »
Aj Pyza, Pyza co Cię chłopaku znowu boli?
Z całym szacunkiem Kamilu. Ale Sylwek, dla wielu tu obecnych, chłopakiem raczej nie jest. ???
Arek

Offline Sebek Francja

• Ekspert
    • Wędkarstwo Francuskie
« Odpowiedź #26 dnia: 19.03.2017, 13:56 »
Sebek fajnie sie ogląda luz, jeszcze raz luz, takie wędkarstwo mi sie podoba, po za jednym

Za brak maty na tym forum dostałem bure :( ale co ja mogę ze mam jedną, a dwa zestawy wędkarskie, i wiecznie zapomnę gdzieś tam :P

Nie rzucaj rybami jak towarem na straganie, po za tym fajnie sie bawicie i chyba o to w tym chodzi.

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Nie bardzo rozumiem. Przecież my mieliśmy nawet dwie maty. ???
A jeśli chodzi o tego jazgarza, to był rzucony do siatki.

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 19.03.2017, 13:59 »
Chodzi o to Sebek, ze rzuciłeś leszczem na ryby - No moze nie z dużej wysokości, ale jednak, podczas prezentacji wyniku. Tak to trochę wyglądało jak na bazarze

Offline Sebek Francja

• Ekspert
    • Wędkarstwo Francuskie
« Odpowiedź #28 dnia: 19.03.2017, 14:02 »
Chodzi o to Sebek, ze rzuciłeś leszczem na ryby - No moze nie z dużej wysokości, ale jednak, podczas prezentacji wyniku. Tak to trochę wyglądało jak na bazarze
Z całym szacunkiem,  spójrz  jak się  waży  ryby na zawodach, ryba 2 kg skacze po rybie 10 gr. 
My się  obchodzimy bardzo etycznie z rybkami ;)

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #29 dnia: 19.03.2017, 14:03 »
Fajny filmik chłopaki. Cieplej bedzie rybka ruszy :fish: bedą ryby