Autor Wątek: Co robisz w życiu i jak możesz pomóc  (Przeczytany 26074 razy)

Offline andrzejm

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • "..plaża to wylęgarnia hipisów." - Skipper
  • Ulubione metody: feeder
Co robisz w życiu i jak możesz pomóc
« dnia: 13.02.2015, 22:09 »
Zakładam taki wątek, bo może ktoś umie coś, czego inni nie potrafią i może w czymś pomóc.

Ja od 8 lat zajmuję się finansowaniem firm w jednym z dużych banków w Polsce. Od kredytów wszelkiego rodzaju, gwarancji bankowych, faktoringu, po leasing i wszystko to co jest związane z finansowaniem.  Jak ktoś ma jakieś pytania, bądź chce się poradzić to zapraszam. Chętnie pomogę.

Dodam jeszcze że prywatnie mocno siedzę w broni białej, stalach i knivemakingu.
Error Team Poland

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: co robisz w życiu i jak możesz pomóc
« Odpowiedź #1 dnia: 13.02.2015, 22:27 »
Twoja wiedza może być bardzo pomocna bo w sprawach na ktorych się znasz łatwo dać sie zrobić na szaro i potem płacic i płakać . Gdy przyjdzie czas z pewnoscia sie doradzę u ciebie kolego

Moge sie zrewanżować moja wiedzą na tematy zwiazane z weterynarią ( pracuję czynnie w zawodzie od 1979r), dietetyką weterynaryjną i behawioryzmem zwierząt
Pozdrawiam - Gienek

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
Odp: Co robisz w życiu i jak możesz pomóc
« Odpowiedź #2 dnia: 13.02.2015, 22:35 »
Ja niestety skończyłem szkole hotelarska a pracuje od 8 lat na ślusarni. Projektowanie i obróbka metali maszynami cnc nie jest mi obca i w wolnych chwilach robie balustrady i schody ze stali nierdzewnej lub kwasówki.

Offline ViS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #3 dnia: 13.02.2015, 23:09 »
Pracuje w Tenneco Automotive Europe Nv, Monroe Belgium Plant. Glownie przy maszynach na produkci, czasem na dziale pakowania i wysylce towarow... .
Ide w kierunku wojskowosci i pracy w tym "sektorze"...(na koncowce doksztalcania, i zakfalikowany po pierwszej czesci rekrutacji ;) ) a w czym moge pomoc poza tym? Ornitologia w szczegolnosci luszczaki europejskie i egzotyczne(czyli ptaki "wroblowate" ) wiec jak by chcial kots pomocy na jakis temat zwiazany z ptakami to prosze bardzo ;)  Wiec jak ma ktos pytania zwiazane z tymi 4 dziedzinami to walic smialo :D
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline lysy

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #4 dnia: 14.02.2015, 00:38 »
Witam. Ja spawam nierdzewkę.

Offline Długi

• Ekspert
  • Reputacja: 11
  • Darek
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 14.02.2015, 09:20 »
Ja zajmuje się wulkanizacją w wawie
Mazovia Fishing Team

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14.02.2015, 17:54 »
Ja się zajmuję obróbką skrawaniem CNC(frezowanie,toczenie,programowanie),trochę "projektuję"w cad,ale tylko dla potrzeb własnych(wędkarskich),a szef nie chce za to płacić,to nie rysuję ;)

johnny12

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14.02.2015, 19:24 »
Siema ja w dzień pracuje jako doręczyciel a co drugą noc w ochronie a w soboty naprawiam samochody

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #8 dnia: 14.02.2015, 20:28 »
Nie wiem od czego mam zacząć :)

Hobby to wędkarstwo, car audio, elektronika, elektryka, mechanika (naprawa aut, modyfikacje itp.), systemy nawigacyjne, android i jego modyfikacje i oczywiście naprawa laptopów i komputerów.

Z wykształcenia jestem informatykiem. Przez 2 lata studiowałem fizykę lecz ostatecznie skończyłem informatykę.
W życiu postawiłem więcej systemów niż złowiłem ryb :D choć nie jestem pewien do końca :D

Pracuję w branży reklamy i druku cyfrowego, solventowego, uv itp. itd. i jako jedni z nielicznych firm w Polsce posiadamy drukarkę z białym kolorem :D

Ostatnio robię projekty pod frezarki cnc bo w pracy mamy dwie sztuki (jedna mocno modyfikowana :P)  ale tylko dla siebie.

Zajmuję się też smarowaniem kołowrotków ale tylko własnych aby później uniknąć niezadowolenia. (nie doceniam się :D)

Ogólnie nie mam dwóch lewych rąk i prawie wszystko chcę zrobić sam a przynajmniej spróbować :D i jak już wiem że sobie nie poradzę to odpuszczam i zostawiam fachowcom.

Ostatnio wciągnęło mnie budowanie łodzi zanętowych :-X

Jeśli ktoś szuka pracy w poligrafii lub reklamie w wawie to obiecuję zanieść cv do rąk własnych kierownikowi i polecić pracownika.

Ogólnie jeśli ktoś potrzebuję czegoś z tego co napisałem to chętnie pomogę. Pochodzę z podlaskiej wsi a u nas pomoc i życzliwość wysysa się z mlekiem matki :D

Jak to się mówi jestem spoko ziomkiem i nawet jeśli ktoś nie ma z kim wypić piwka to chętnie pomogę w tej kwestii :D

pozdrawiam

Łukasz

Mazovia Fishing Team

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 14.02.2015, 20:39 »
Jak to się mówi jestem spoko ziomkiem i nawet jeśli ktoś nie ma z kim wypić piwka to chętnie pomogę w tej kwestii :D
No widzisz Łukasz,a ja się nie raz błąkam po Wawie,bo nie ma z kim wypić :beer: lub pójść na :fish: ;)

Offline Ostap

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 14.02.2015, 20:47 »
o widzisz :-[

Podczas gdy łazienkowski płonie można dowiedzieć się wielu rzeczy :D

Daniel znasz się trochę na projektach 3d?

Chciałbym prostą tulejkę z flanszą zrobić do kołowrotka bo mamy drukarkę 3d i nowy pręt do druku z włóknem węglowym :D które chciałbym przetestować :D

Łukasz

Mazovia Fishing Team

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 14.02.2015, 21:09 »
Mam cad cama w pracy do dyspozycji tylko na moją wyłączność.Mam samodzielne stanowisko:proste rzeczy projektuję sam,rysuję,ustalam technologię wykonania,zamawiam potrzebne narzędzia,tworzę programy,ustawiam maszyny i na koniec to wykonuję,a szef jeszcze na mnie narzeka.Bardziej skomplikowane projekty zlecam fachowcom,bo jak coś jest nie tak to cała wina spada na mnie.Jak chcesz coś narysować w 3D to nie ma sprawy.Oczywiście w miarę moich umiejętności,bo aż taki dobry to nie jestem,żeby malować wszystko,a szczególnie dlatego,że zamieniłem Cada na najnowszą wersję i się pogubiłem(jest całkiem inny)
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=138.0;attach=246;image
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=688.0
Takie tam wędkarskie projekty,ale mam też o wiele poważniejsze na koncie :)

Offline Ostap

• Ekspert
« Odpowiedź #12 dnia: 14.02.2015, 21:16 »
Właśnie tak myślałem że to Ty to rysowałeś i od razu sobie skojarzyłem :D

Dam znać jak już wszystko wymierzę :D

Takie rzeczy co tam pokazałeś to już dla mnie dużo nawet bardzo dużo :D

Narysuję coś takiego w 2d w corelu i wtedy zobaczymy co z tego wyjdzie O:)

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #13 dnia: 14.02.2015, 21:22 »
Ja prowadzę własną firmę i świadczę usługi koparką, także jakby ktoś chciałby żeby mu staw wykopać to ten... wiecie gdzie mnie szukać ^^
Pozdrawiam
Marcin

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 14.02.2015, 21:34 »
Łukasz czekam ewentualnie na wiadomość i cieszę się,że mogę pomóc.A jak by co to drobne pojedyncze sztuki w miarę możliwości (materiał i czas)mogę spróbować dorobić.Mam na stanie jakiś brąz,mosiądz,aluminium,stale gatunkowe,zwykłe i tworzywa sztuczne(ertalyte tx) na panewki ślizgowe z dodatkiem składników smarujących(tworzywa samosmarujące).Możemy pomyśleć.