Autor Wątek: I tak trzymać!!!  (Przeczytany 7333 razy)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Maciek

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: I tak trzymać!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 06.04.2017, 08:27 »
Bardzo dobrze.
Chociaż u nas, na niektórych wodach znieśli okres ochronny, wymiar i limity.
http://www.pzw.org.pl/zozgora/wiadomosci/144626/60/zezwolenie_na_odstepstwo_od_zakazow_polowu_suma
Marek

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 06.04.2017, 08:28 »
Tylko żeby jeszcze jakąś karę odpowiednią dostał.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
« Odpowiedź #3 dnia: 06.04.2017, 09:16 »
Pewnie się skończy grzywną 1000zl a powinno być ze 20000zł
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #4 dnia: 06.04.2017, 09:18 »
Pewnie się skończy grzywną 1000zl a powinno być ze 20000zł

Oby choć taką się skończyło. Bo normalnie to się kończy upomnieniem, bo to niska szkodliwość czynu. Przecież to tylko głupia ryba...
Krwawy Michał

Offline Tomsza

• Ekspert
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 06.04.2017, 09:21 »
Ale tu powinien zadziałać Sąd Koleżeński i powinni go wy..lić z koła i PZW na zawsze.
Taka kara dała by innym do myślenia, a za niską szkodliwość społeczną kara będzie słaba.
Tomsza

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #6 dnia: 06.04.2017, 09:21 »
Bardzo dobrze :bravo: :bravo:
Krzysztof

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 06.04.2017, 09:28 »
I co że go wywala z koła będzie dalej wędkował na komercjach tak jak wielu z nas. A jak by dostał grzywnę np w wysokości rocznych dochodów to by bardziej go zabolało.
Świat na nędznym PZW się nie kończy taka kara to nie kara.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Tomsza

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 06.04.2017, 09:39 »
I co że go wywala z koła będzie dalej wędkował na komercjach tak jak wielu z nas. A jak by dostał grzywnę np w wysokości rocznych dochodów to by bardziej go zabolało.
Świat na nędznym PZW się nie kończy taka kara to nie kara.
Oj chyba jednak mam rację, wiesz ile by go kosztował taki sum na komercji?
Chciałbym się mylić, ale to na pewno nie był pierwszy sum i na pewno nie on jeden, pewnie inni obok też tak robią, czy uważasz, że holu 13 kilogramowego suma nikt nie zauważył i ten  osobnik był sam nad wodą? Czy ktoś coś mu powiedział uwagę zwrócił? SSR PSR ktoś powiadomił? Były pewnie jeszcze inne ryby sandacze, szczupaki, nawet mi się nie chce tego bardziej tłumaczyć mam nadzieję, że dotarło do Ciebie, co daje wywalenie z PZW.
Tomsza

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #9 dnia: 06.04.2017, 09:50 »
Wywalenie z PZW jak najbardziej. Dla takich zawodników to kara potworna. Koniec darmowego mięsa. Oczywiście może kłusować dalej, ale wtedy robi to po prostu będąc nad wodą z wędką. Cały czas musiałby oglądać się za siebie i siedzieć jak na szpilkach.
Krwawy Michał

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 06.04.2017, 09:57 »
Zmienini przyzwyczajenia na ryby ze sklepu ale wędkować będzie mógł dalej. Przecież nawet najwięksi mięsiarze to też jednak wędkarze którzy po prostu lubi wędkować, jak go wywala z PZW będzie sobie chodził na komercje i tam wędkował a po ryby biedzie chodził do sklepu. A ja by mu wlepili b. wysoką grzywnę która by spłacał 2-3 lata to by odczul to lepiej w każdym razie ja to tak widzę.
Pzdr. Paweł

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #11 dnia: 06.04.2017, 09:59 »
Ciekawi mnie, jakie konsekwencje poniesie amator łowienia (i zabierania) sumów w okresie ochronnym. Mam nadzieję, że nie będzie to pozbawienia możliwości oglądania telewizji przez trzy dni. W zawieszeniu na pięć.

Jeśli kara nie będzie surowa, to o kant tyłka to wszystko. Gimnazjalistka ukradnie w Rossmannie szminkę, robią akcję jak przy aresztowaniu Unabombera, a takich się głaszcze, bo kradną tylko ryby. Może chodzi o to, że sądy nie traktują poważnie wędkarzy i ich pasji, mając ich za niegroźnych dziwaków, robiących aferę z powodu jednego suma. Dodatkowo małego.

Jacek

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #12 dnia: 06.04.2017, 10:16 »
Zmienini przyzwyczajenia na ryby ze sklepu ale wędkować będzie mógł dalej. Przecież nawet najwięksi mięsiarze to też jednak wędkarze którzy po prostu lubi wędkować, jak go wywala z PZW będzie sobie chodził na komercje i tam wędkował a po ryby biedzie chodził do sklepu. A ja by mu wlepili b. wysoką grzywnę która by spłacał 2-3 lata to by odczul to lepiej w każdym razie ja to tak widzę.
Ptaku, nie rozumiesz mentalności takich osobników. Oni nie chodzą na ryby, tylko po ryby. I kropka. Jak powstaje zbiornik nokill, to dla nich jest tam zakaz łowienia. On nie pójdzie połowić na komercję, bo nie jest debilem, żeby płacić i nie móc zabrać ryby (albo jeszcze dodatkowo za nią płacić - skandal!).

Ja nie mówię, żeby on grzywny nie dostał. Oczywiście i to surową. Ale wywalenie z PZW na rok, dwa, trzy... cudowny pomysł :thumbup:
Krwawy Michał

Offline Tomsza

• Ekspert
« Odpowiedź #13 dnia: 06.04.2017, 10:40 »
Ptaku, nie rozumiesz mentalności takich osobników. Oni nie chodzą na ryby, tylko po ryby. I kropka. Jak powstaje zbiornik nokill, to dla nich jest tam zakaz łowienia. On nie pójdzie połowić na komercję, bo nie jest debilem, żeby płacić i nie móc zabrać ryby (albo jeszcze dodatkowo za nią płacić - skandal!).

Ja nie mówię, żeby on grzywny nie dostał. Oczywiście i to surową. Ale wywalenie z PZW na rok, dwa, trzy... cudowny pomysł :thumbup:
Dokładnie tak. Gdyby on chodził na ryby, to sum by pływał dalej.
Jeśli całe życie chodził po ryby, a tu nagle stop i jesteś kłusolem, to naprawdę dużo zmienia. Tak dla niego jak i dla kolegów po fachu.
Tomsza

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 06.04.2017, 10:46 »
Panowie ale i tak go nie wywala co roku ubywa im opłacających składek, tak wiec sami maja jeszcze kogoś wyrzucać to nie przejdzie, to nie w ich interesie.  Niby zabrał rybę ale przecież w PZW i tak już nie interesują się rybostanem tylko zastanawiają się czy dociągną do emerytury dojąc szanowne towarzystwo czy nie.
Pzdr. Paweł