Autor Wątek: Pojemnik próżniowy plus pompka  (Przeczytany 3236 razy)

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
Pojemnik próżniowy plus pompka
« dnia: 27.04.2017, 23:45 »
Witam poszukuje pojemnika plus pompki do przygotowania peletów ekspander i innych ciekawi mnie jakich wy używacie i jakie polecacie chętnie bym się zapoznał z waszymi propozycjami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Klopotek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Pojemnik próżniowy plus pompka
« Odpowiedź #1 dnia: 28.04.2017, 06:01 »
Na początek najlepsza jest duża strzykawka za 5 zł:)
Pozdrawiam
Łukasz

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 28.04.2017, 07:23 »
Ciekawa propozycja ale jak ja bym miał go przygotować takim sprzętem ?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 28.04.2017, 07:33 »
Naciągasz trochę wody do strzykawki, wsypujesz ekspander, wkładasz tłoczek, wypuszczasz powietrze, zatykasz palcem dzióbek, ciągniesz za tłoczek i masz pompkę próżniową ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #4 dnia: 28.04.2017, 07:46 »
Oj tam odrazu strzykawka, ja używam pojemników próżniowych Dafi.
http://allegro.pl/pojemniki-prozniowe-dafi-set3-pompka-zielony-i6801747150.html
A jeżeli chcesz mieć profeske strzykawkę to Preston ma coś odpowiedniego do małej ilości ekspandera.
https://www.prestoninnovations.com/Products/Accessories/Bait-Tools-and-Accessories/PUMP-Super-Pellet-Pump

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #5 dnia: 28.04.2017, 08:23 »

Tu masz pokazane jak to zrobić.

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 28.04.2017, 09:58 »

Tu masz pokazane jak to zrobić.
Patent ze strzykawką mistrzostwo świata
Ale muszę przyznać ze pompka od Prestona bardzo mi się podoba i pewnie kupię ją w niedalekiej przyszłości dzięki za info

Offline Maro81

• Ekspert
    • Drennan
« Odpowiedź #7 dnia: 28.04.2017, 10:20 »
Strzykawka lekarska i strzykawka prestona działają na tej samej zasadzie. Prestonowska jest zaprojektowana przez wędkarzy dla wędkarzy, z odpowiednich materiałów. Jej koszt to ok. 60 zł, to nie majątek, a posłuży lata.

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #8 dnia: 28.04.2017, 10:33 »
Ale Polak przeliczy, że w tej cenie ma 12 strzykawek, a zasada działania w końcu ta sama. Więc po co przepłacać. I ile takich strzykawek zużyje w sezonie?
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline Maro81

• Ekspert
    • Drennan
« Odpowiedź #9 dnia: 28.04.2017, 10:56 »
Tak, Polak potrafi oszczędzać. Jak to zrobić żeby wydać jak najmniej i połowić. Ja bynajmniej  przekonałem się, że nie warto "dziadować" przez całe życie. Kupuje sprzęt który został wyprodukowany z przeznaczeniem do konkretnego celu i nie musi być z najwyższej półki. To jest moja pasja, hobby i nie szkoda mi wydawać na  nią kasy, bo ma mi sprawiać radość i satysfakcję. Strzykawka lekarska będzie zawsze służyć dla minie  tylko i wyłącznie do robienia zastrzyków, ponieważ do tego celu została wyprodukowana.

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #10 dnia: 28.04.2017, 11:32 »
Tak, Polak potrafi oszczędzać. Jak to zrobić żeby wydać jak najmniej i połowić. Ja bynajmniej  przekonałem się, że nie warto "dziadować" przez całe życie. Kupuje sprzęt który został wyprodukowany z przeznaczeniem do konkretnego celu i nie musi być z najwyższej półki. To jest moja pasja, hobby i nie szkoda mi wydawać na  nią kasy, bo ma mi sprawiać radość i satysfakcję. Strzykawka lekarska będzie zawsze służyć dla minie  tylko i wyłącznie do robienia zastrzyków, ponieważ do tego celu została wyprodukowana.
Widzisz a ja strzykawki używam do mnóstwa różnych innych rzeczy. Ogólnie chodzi mi o to,że za niektóre rzeczy, które niby są przeznaczone tylko do wędkarstwa trzeba przynajmniej dwa razy tyle przepłacic. Przykład z markerami woskowymi do oznaczania żyłki. W wędkarskim za takiego zapłacisz dwa razy więcej, niż jakbyś poszedł do jakiegoś marketu budowlanego. I praktycznie oprócz logo niczym się nie różnią. Oczywiście nie, żebym miał coś do Ciebie, każdy poprostu kupuje to na co go stać.
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #11 dnia: 28.04.2017, 11:44 »
Jak napisałem jeśli chodzi o moje poczucie estetyki i jako że wędkarstwo to moje hobby i fak nie żałuje pieniędzy na moje jak to moja żona nazywa "gadżety" to zawsze przemawiają do mnie pomysły takie jak ten ze strzykawką mistrzostwo jak dla mnie i muszę przyznać że napewno skorzystam zarówno ze strzykawki jaki i z pompki od Prestona bo bardzo mi się podoba "gadżet"

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #12 dnia: 28.04.2017, 11:53 »
Strzykawka lekarska i strzykawka prestona działają na tej samej zasadzie. Prestonowska jest zaprojektowana przez wędkarzy dla wędkarzy, z odpowiednich materiałów. Jej koszt to ok. 60 zł, to nie majątek, a posłuży lata.
A czy mógłby kolega wyjaśnić z jakich to niby super kosmicznych materiałów jest wykonana pompka mod Prestona??

Dokładnie tak jak maszek mówi ,jeśli coś jest "specjalne" wędkarskie , a jaszcze Guru ,Prestona,Drennana czy Sensasa to cena szybuje.
Dokładnie to  samo  masz np z wiadrami na zanętę ,wiadro wędkarskie  50 zł a identyczne tylko bez napisu "sensas" w markecie kosztuje 10 zł.

To samo z pudełkami. Wędkarskie 19 zł a w Lidlu 3,20.
Oczywiście jak kogoś to cieczy, chce koniecznie mieć markowe albo zarabia tyle że mu nie szkoda dać za kawałek plastiku 60 zł to jego   sprawa, ale też nie dziw się że są ludzie którzy liczą się z każdym groszem i nie lubią przepłacać.

Offline Maro81

• Ekspert
    • Drennan
« Odpowiedź #13 dnia: 28.04.2017, 11:56 »
Może zbyt profesjonalnie podchodzę do swojego hobby i jestem zbyt "postępowy", ale nie chodzę w majtkach i skarpetkach z prestona ;D. Wyznaje zasadę raz a dobrze. Sporo już sprzętu  wędkarskiego przerzuciłem i przekonałem się, że jak kupujesz coś taniego bo ci szkoda kasy wydać, albo chcesz zaoszczędzić, to później kupujesz dwa razy.
Więc wolę kupić nawet na raty, zaciągnąć pożyczkę w KZP,  jak kupować sprzęt marnej jakości.

Offline Maro81

• Ekspert
    • Drennan
« Odpowiedź #14 dnia: 28.04.2017, 12:09 »
Wystarczy zobaczyć na filmie, że ktoś pomyślał nad tym mod. gadżetem. Napewno tworzywo jest lepszej jakosci, w niskich temperaturach nie powinno pekać jak i przy przypadkowym zgnieceniu, oraz ogólna ergonomia. Ale po co będę kogoś przekonywał do wyrobu danej marki, skoro za jedną prestonowska strzykawkę, można mieć 12 szt. lekarskiej. Można być postępowym tak jak nazwa naszego portalu, albo tkwić w mejscu.