Autor Wątek: Pojemnik próżniowy plus pompka  (Przeczytany 3243 razy)

Offline yankes

• Ekspert
  • Reputacja: 24
  • I am the king, I can catch everything
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Pojemnik próżniowy plus pompka
« Odpowiedź #15 dnia: 28.04.2017, 12:22 »
Może zbyt profesjonalnie podchodzę do swojego hobby i jestem zbyt "postępowy", ale nie chodzę w majtkach i skarpetkach z prestona ;D. Wyznaje zasadę raz a dobrze. Sporo już sprzętu  wędkarskiego przerzuciłem i przekonałem się, że jak kupujesz coś taniego bo ci szkoda kasy wydać, albo chcesz zaoszczędzić, to później kupujesz dwa razy.

Więc wolę kupić nawet na raty, zaciągnąć pożyczkę w KZP,  jak kupować sprzęt marnej jakości.

Jestem tego samego zdania co kolega.
Kupuje sprzęty gadżety testuje sprzedaje co mi nie pasuje zostawiam to z czego jestem zadowolony i co mi się sprawdza.
A 99 %jak chciałem zaoszczędzić to kupowałem coś dwa razy . Lepiej kupić raz a dobre.
Ja używam takiej jak na foto ,ale ta z Prestona jest jak najbardziej si
Robert

Karp 9.8kg, Sandacz 4.1kg,Leszcz 1.5kg,Amur 4.8kg

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #16 dnia: 28.04.2017, 12:29 »
Wystarczy zobaczyć na filmie, że ktoś pomyślał nad tym mod. gadżetem. Napewno tworzywo jest lepszej jakosci, w niskich temperaturach nie powinno pekać jak i przy przypadkowym zgnieceniu, oraz ogólna ergonomia. Ale po co będę kogoś przekonywał do wyrobu danej marki, skoro za jedną prestonowska strzykawkę, można mieć 12 szt. lekarskiej. Można być postępowym tak jak nazwa naszego portalu, albo tkwić w mejscu.
Widzisz a ja uważam się za postepowego właśnie, bo kupuje jedna rzecz która może mi służyć do kilku rzeczy a nie tylko jednej. Od zastrzyków, palety, do wyciągania nawet kleszczy :) I zapłacę 1/10 tego co Ty. Ja poprostu nie zawsze daje się naciagac firmom wędkarskim. I jak coś, gdzieś takie samo dostanę taniej. to to kupię. Czy to markery, czy jak kolega jarek napisał wiadra.  Ja takie wiadro kupiłem w markecie za 8 zł, i nie uważam żeby gorsze od tego z wędkarskiego co kosztuje 5x tyle. Może tylko, że nie jest niebieskie, czy zielone i nie ma napisu drennan,senssas. Ale za to jest czarne i bez żadnego logo  i mi to ogólnie pasuje. Ja poprostu za mało jeszcze zarabiam, żeby kupować wszystko firmowe, Ciebie stać i to jest ok. Ale nie godze się z tym,że nie uważasz nas za postepowych bo kupujemy tańsze rzeczy w marketach.
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #17 dnia: 28.04.2017, 12:46 »
Temat wiader z marketu także przerabiałem. Dopóki nie spadło mi z wózka na ziemię i pękło jak skorupka jaka. Tworzywo z którego było wykonane w niskich temp. stawało się zbyt twarde i kruche. W wysokich natomiast zaczynało śmierdzieć plastikiem. Poszedłem do wędkarskiego i kupiłem Jaxona za 50 zł, i jestem mega zadowolony. Tworzywo jest plastyczne i nie śmierdzi a zapłaciłem 25 zł więcej od tego z marketu i mam je już 5 sezon. Jeżeli chodzi o stopień zamożności to niestety nie mogłem kupić wszystkiego sobie za gotówkę, więc 90% sprzętu spłacam w ratach co wymaga także wyrzeczeń, ale czego nie robi się dla kochanego hobby,  nie dla mięsa.

Offline Maro81

• Ekspert
    • Drennan
« Odpowiedź #18 dnia: 28.04.2017, 12:54 »
A już komicznie wygląda tanie wiadro z marketu z naklejka Sensasa, już wolę Jaxona :D

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #19 dnia: 28.04.2017, 13:11 »
A już komicznie wygląda tanie wiadro z marketu z naklejka Sensasa, już wolę Jaxona :D
Widzisz a ja mam wiadro z marketu za 8 zł i służy mi już 3 sezon i dalej wygląda jak nowe. Mi chodzi o to, że powiedziałeś żeby być postępowym to trzeba wszystko kupić oryginalne. A ja właśnie jestem innego zdania. Ja wiem, że w wiekszosc rzeczy wędkarskich warto i trzeba zainwestować.  Ale są takie rzeczy jak ten np. Marker który w wędkarskim kosztuje dwa razy tyle,a nie ma żadnej różnicy od tego marketowego. I też nie uważam,że moje wiadro za 8 zeta jest gorsze od tego twojego za 50. Jakoś nie zauważyłem, żeby mi smierdzialo, a jak pęknie może kiedyś to kupię drugie. I to samo uważam z tą strzykawką, jak komuś to działa i jest ok, i mu to pasuje, to po co ma kupować specjalne pompki. Chyba nie po to, żebyś Ty go uznał za postępowego? :)
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline Maro81

• Ekspert
    • Drennan
« Odpowiedź #20 dnia: 28.04.2017, 13:19 »
Mój kolega jeździ na ryby z wiaderkiem po śledziach i mu pasuje, odrazu ma aromatyzowaną zanęte i nie uważa się za postępowego bo ma być kompaktowo :facepalm: Każdy ma to czego potrzebuje by poczuć się spełniony nad wodą :-[

Offline yankes

• Ekspert
  • Reputacja: 24
  • I am the king, I can catch everything
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 28.04.2017, 13:46 »
Koledzy łączy nas wspólna pasja ,wspólny cel  - łowienie rybek cisza spokój na łonie natury .
Czy to takie istotne kto ma jakie wiaderko ,czy pompkę czy strzykawkę .
Dajmy każdemu wybór ,nie spierajmy się  kto ma rację .
Szanujmy się nawzajem nie patrzymy na siebie z góry ani z byka .
Życzę wszystkim wielu sukcesów nad wodą niezależnie od tego jakim sprzętem łowi rybki .
Robert

Karp 9.8kg, Sandacz 4.1kg,Leszcz 1.5kg,Amur 4.8kg

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #22 dnia: 28.04.2017, 14:42 »
Koledzy łączy nas wspólna pasja ,wspólny cel  - łowienie rybek cisza spokój na łonie natury .
Czy to takie istotne kto ma jakie wiaderko ,czy pompkę czy strzykawkę .
Dajmy każdemu wybór ,nie spierajmy się  kto ma rację .
Szanujmy się nawzajem nie patrzymy na siebie z góry ani z byka .
Życzę wszystkim wielu sukcesów nad wodą niezależnie od tego jakim sprzętem łowi rybki .
:bravo: :beer:
Racja nie ma o co się spierać.
Tylko twierdzenie że ktoś jest nie postępowy tylko dla tego że stosuje tanie zamienniki jest chyba nie całkiem w porządku.

Poza tym nie wszystko markowe ,wędkarskie  jest najlepsze.
Kiedyś  kupiłem  profesjonalny "karpiowy" pistolet do wyciskania wałków ciasta na kulki proteinowe.Sprzęt  był ładnie wykonany ,korpus z aluminium,kosztował chyba 70 zł.I co? przerobił 5 kg ciasta i się zepsuł.
Natomiast zwykła ręczna maszynka do mięsa działa już kilka lat .Przerobiła już  kilkadziesiąt kilo ciasta .