Autor Wątek: Popcorn  (Przeczytany 8831 razy)

Offline pawel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 2
Popcorn
« dnia: 18.02.2015, 06:58 »
Witam.
Panowie, dziś na nocnej zmianie w pracy, jadłem popcorn i tak sobie pomyślałem co gdyby użyć go w wędkarstwie, próbował ktoś, nie dało mi to spokoju w pracy. Wydaje mi się że w połączeniu z chlebę tostowym, pelletem będzie dobrze pasować.
Na raz przychodziło mi pełno pomysłów co można z nim zrobić, jak wyżej pisałem po zmieleniu go na drobno razem z chlebem będzie dobrze pracować, w pracy trochę go po kruszyłem wrzuciłem do butelki z wodą żeby zobaczyć jak pracuje, jak sie zachowa w wodzie, małe fakcje( 2-3-4 mm) tonęły po godz. Taki popcorn można na hak, na włos, można dipować, barwic, skład takiego popcornu to mączka kukurydziana, sól i chyba tłuszcze czyli to co pakujemy w zanęty. Ja osobiście na pewno w tym sezonie go dobrze przetestuje, a wy co o tym myślicie ? ???

elvis77

• Gość
Odp: Popcorn
« Odpowiedź #1 dnia: 18.02.2015, 07:15 »
Nie wiem jak popcorn ,ale ryż preparowany jest świetną przynętą,dipuje się go w oleju np.z puszki po rybach lub innych zapachach. Także,popcorn też powinien dać radę.

Offline pawel

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 18.02.2015, 07:17 »

Elvis a wiesz może w jakim czasie ryż pije wodę, mniej więcej szybko czy raczej wolno ?

Offline Skand

• Ekspert
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 18.02.2015, 07:33 »
Podejrzewam że po zdipowaniu w oleju jak to zalecił elvis77 to się za dużo wody nie napije :D
Janusz

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18.02.2015, 07:51 »
Szczerze Ci powiem,że nie mam pojęcia,bo jeszcze do niedawna (dopóki nie zacząłem czytać rad i oglądać  filmów Luka)nie analizowalem szczegółowo moich poczynań,porażek i zwycięstw. Dawno ryżu nie, używałem,podobnie jak ziemniaków i makaronu. W dobie kulek i pelletów zapomina się o takich przysmakach. Obawiam się,że to będzie kolejny sezon w którym za dużo nie połapie,a do tego jest tyle przynęt do sprawdzenia.

Offline pawel

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: 18.02.2015, 08:00 »
Obawiam się,że to będzie kolejny sezon w którym za dużo nie połapie,a do tego jest tyle przynęt do sprawdzenia.

Można nie po łapać przez parę miesięcy, ale jak trafisz na przynętę,albo dodatek do zanęty i będzie to killer, którego, wymyślałeś, szukałeś, zachwyt wiara w siebie wzrasta do 100 %.

Offline pawel

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: 18.02.2015, 20:03 »
Czyli nikt nic nie wie na temat tej abstrakcji ? :(

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 18.02.2015, 21:18 »
skład takiego popcornu to mączka kukurydziana, sól i chyba tłuszcze czyli to co pakujemy w zanęty.

Jaki sklad ??? Popcorn to prażona kukurydza odpowiedniej odmiany a nie jakis złożony produkt !
Owszem - jeśli kupisz gotowy to posolili go bo bez tego smakuje jak styropian . Jesli jest robiony domowym sposobem na patelni z odrobiną oleju - to tez trochę go jest w gotowym popcornie
Poza tym - pływa wiec chyba tylko żeby lowić z powierzchni . Jako baza czy dodatek do miksu ( zmielony) - wg mnie za drogi na takie zastosowanie
Pozdrawiam - Gienek

Offline FiveO

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #8 dnia: 24.02.2015, 12:27 »
W ofercie Carp Zoom jest " pływająca kukurydza w zielonym kolorze o smaku alg, uwielbiana przez amury. " Wygląda jak wybrane ziarna popcornu pobarwione na zielono w poprzednim sezonie używałem tego osobiście na to ryby nie złowiłem, ale działa jak pop up. Używałem tego na włosie zdarzyło się, że po zwinięciu zestawu nadal było to na włosie po kilku godzinach także nie jest tak źle.
Pozdrawiam :)
Roman.

Offline marek118

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 24.02.2015, 12:36 »
Też używałem kuku carp zooma pływającej podobnej do popcornu ale zadnych brań na to nigdy nie miałem-kolor zółty bez żadnych dodatków.
Nie jestem przekonany o skuteczności tej przynęty bo bardzo szybko robiła się miękka i w przypadku brania ryba by ją szybko z włosa ściągała.

Offline FiveO

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #10 dnia: 24.02.2015, 12:42 »
Ja zawsze używałem jako dodatek nigdy jako pojedynczej przynęty.
Pozdrawiam :)
Roman.

Offline marek118

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #11 dnia: 24.02.2015, 12:45 »
Ja różnie kombinowałem-jako pojedyncza przynęta i np z małą kulką i nigdy nic nie brało.

Offline pio19681

• Ekspert
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #12 dnia: 24.02.2015, 13:53 »
Nie sprawdzisz, nie będziesz wiedział... 8)
"Dopóki nie było internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów..."
S. Lem.

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
« Odpowiedź #13 dnia: 24.02.2015, 14:23 »
No więc tak: po wczorajszych słabych wynikach ,postanowiłem pokombinować właśnie z popcornem .Zmieliłem pół paczki popcornu prażonego zakupionego w biedronce,i dosypałem to do zanęty (jakieś 2 kg).Dzisiaj test od 7 do 11:30 , wynik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ??? 17 płoci (4 podchodzące pod 30 cm) ,1 leszczyk i 1 większa ryba która zerwała przypon (0,12).Zanęta ta sama co wczoraj , łowisko to same ,więc wszystko wskazuje że na dzisiejszy wynik miał właśnie wpływ popcorn.Jeżeli nie uda mi się wcześniej, to dopiero w niedziele następny test z użyciem mielonego popcornu .
Maciek

Offline pio19681

• Ekspert
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #14 dnia: 24.02.2015, 14:25 »
Idę do kina :D
"Dopóki nie było internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów..."
S. Lem.