Autor Wątek: Nowy film Lucia - Method feeder trendy 2017 - leszcze i karpie ze Stachem  (Przeczytany 35904 razy)

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Zdecydowanie najbardziej wartościowy film na jego kanale.

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
Pomysł wędkowania no-kill wędkowania na innych wodach bez dodatkowych dopłat jak najbardziej,szkoda tylko że droga do zmian w polskim wędkowaniu jest daleka.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Taaa, pewnie wszystkie wody staną otworem dzięki pieczątce No Kill. :facepalm: Panowie, bez żartów. P. Staś podobał mi się w tym filmie, ale jego pomysł to niewypał. Bo niby dlaczego ?  Co mnie powinno interesować że wypuszczasz ryby, za wędkowanie na wodach okręgu lub koła masz zapłacić i stosować się do przepisów tam wymaganych. Nie rozumiem czemu miało by się nad moim odcinkiem rzeki zjechać pół Kraju i wędkować tylko dla tego za darmo, bo nie zabierają ryb. Co z tego miał by mój Okręg? Pomijam już fakt że pewnie wszyscy byli by super uczciwi. Nie! Dla stawki ogólnokrajowej i pochodnych. Łowisz na cudzej wodzie? Płacisz za nią! .
Arek

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
Taaa, pewnie wszystkie wody staną otworem dzięki pieczątce No Kill. :facepalm: Panowie, bez żartów. P. Staś podobał mi się w tym filmie, ale jego pomysł to niewypał. Bo niby dlaczego ?  Co mnie powinno interesować że wypuszczasz ryby, za wędkowanie na wodach okręgu lub koła masz zapłacić i stosować się do przepisów tam wymaganych. Nie rozumiem czemu miało by się nad moim odcinkiem rzeki zjechać pół Kraju i wędkować tylko dla tego za darmo, bo nie zabierają ryb. Co z tego miał by mój Okręg? Pomijam już fakt że pewnie wszyscy byli by super uczciwi. Nie! Dla stawki ogólnokrajowej i pochodnych. Łowisz na cudzej wodzie? Płacisz za nią! .

Arek, ja zrozumiałem to jako "skrót myślowy" i dla mnie oznacza to ogólnopolską licencję no kill, czyli taka opłata za wędkowanie, ale w zamian, że nie zabierasz ryb, to obszar połowu jest większy niz okręg, w którym wykupiłeś pozwolenie. Oczywiście to pieśń przyszłości, ale ja bym nie mówił kategorycznego NIE, dla pomysłu Stacha. W Polsce pokutuje jeszcze pojęcie, że coś można dostać "za darmo", dlatego też dzieje się tak, jak się dzieje. Trzeba pracować nad świadomością naszych rodaków i będzie coraz lepiej.
Robert

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
No nie wiem Robert.  To raczej  nie przejdzie. I jak dla mnie? Nie powinno. U nas w kraju, sam wiesz, musi być czarne i białe. Nie ma odcieni. :facepalm:
Arek

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 178
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
W dalszej części wypowiedzi p. Staszka było o zwolnieniu z opląty za zarybianie. Szczerze, to uważam że powinny być ulgi, ale niestety żyjemy w takim kraju i mamy taką mentalność, że trzeba nas traktować jak złodziei i oszustów, bo w większości nie potrafimy szanować swoich praw i obowiązków. Jeśli PZW da możliwość wykupu pozwoleń tylko na zbiorniki no kill wtedy sprawa ulg jest łatwa do wprowadzenia. Niestety póki co wód no kill za wiele nie ma więc temat jest rozwojowy i na przyszłość :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
To nie tak Rafale. Forum idzie do tego, że woda ma mieć opiekuna(właściciela) To doskonały pomysł. Nie widzę tu miejsca na ogólnokrajowe opłaty. Jedziemy i płacimy tam, gdzie liczymy na efekty, ryby, czy pozyskanie mięska na kolację i za to płacimy. Tak to jako 50+ widzę i tak bym to popierał + opłaty za wody PZW Okręgu z własnym statutem i RAPR. W moim rozumowaniu starego wędkarza, nie ma miejsca na ogólnokrajowe wycieczki z jedną opłatą. 
Arek

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 476
    • Galeria
  • Ulubione metody: bat i feeder
No nie wiem Robert.  To raczej  nie przejdzie. I jak dla mnie? Nie powinno. U nas w kraju, sam wiesz, musi być czarne i białe. Nie ma odcieni. :facepalm:

Tu muszę się zgodzić z Arkiem.
I nie chodzi o to, że Pan Staszek źle kombinuje - nie zabiera ryb, więc nie wyjaławia "cudzych" zbiorników.
Chciałby powędkować jako "turysta" - idea początkowo słuszna z założenia.

Nie sprawdzi się jednak z podstawowego powodu - brak kontroli !
O ile wierzę że ten Pan ryby by nie zabrał, to całe tabuny ludzi z naklejkami "no kil" już tak.

Skoro ludzie potrafią próbować wynosić ryby z komercji w termosie, czy pokrowcu :o, to kto ich upilnuje na otwartej wodzie.
Deklaracja nie zabierania ryb to jedno, rzeczywistość to drugie.
Nagle okazałoby się, że tak wiele jest zwolenników złów i wypuść.
Niestety ale nieuczciwa część "wędkarzy" - celowo w cudzysłowie, by to bezwzględnie wykorzystała. :(
Ktoś dajmy na to uczciwie przyzna - zabieram ryby, inny z pazerności i "zaradności" będzie oszukiwał nas wszystkich.
Rejestry są fikcją, a brak rzeczywistej kontroli jest podstawowym problemem.
Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2218
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Zgadzam się i nie zgadzam z Arkiem. To znaczy - w teorii licencja nokill na cały kraj fajny pomysł. W praktyce - nagle 90% wędkarzy by było nokilowcami na papierze, a potem tłukło wszystko jak tłucze i jeszcze rodziny miałyby ich za zaradnych. Taki kraj, takie obyczaje.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
Panowie, ten parasol z Browninga bodajże co miał Pan Stachu - ktoś może podlinkować ?
Krzysztof

Offline bartek_wola

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 40
Proszę 8)

http://lmgtfy.com/?q=PARASOL+BROWNING

Bodajże 1,2,3 link to jest to ;)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
Proszę 8)

Hmm bo ten na filmiku to jakieś podpórki po bokach jeszcze ma jak widzę na filmie, a te na stronie nie mają.
Krzysztof

Offline bartek_wola

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 40
Proszę 8)

Hmm bo ten na filmiku to jakieś podpórki po bokach jeszcze ma jak widzę na filmie, a te na stronie nie mają.

To jest chyba przeróbka Pana Stasia, w katalogu takiego nie ma :rain:

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
Proszę 8)

Bodajże 1,2,3 link to jest to ;-)

Krzyśku, identyczny system do wkręcania podpórek ma też Quantum Radical Mega Brolly.

Offline ps

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
A ktoś wie co to za pokrowiec z plastikowym dnem? 2:26 min
Paweł