Autor Wątek: Jaki kołowrotek do metody (przedni hamulec, większe ryby, cena do 120 zł)?  (Przeczytany 8471 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Czesiek dobrze pisze. Ja je oglądałem w Poznaniu, skok gabarytowy między 40 a 55 jest bardzo wyraźny.
Arek

Offline jkazan

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Okuma Carbonite XP Baitfeeder 40 z wolnym - najtaniej znalazłem po 97,20 PLN z przesylka
natomiast
Okuma Ceymar Baitfeeder 340 - najtaniej aż za 154,90 PLN.

Czyli różnica w cenie jest ponad 50 PLN. Czy warto dokładać tyle aby kupić Ceymar'a?

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
Okuma Carbonite XP Baitfeeder 40 z wolnym - najtaniej znalazłem po 97,20 PLN z przesylka
natomiast
Okuma Ceymar Baitfeeder 340 - najtaniej aż za 154,90 PLN.

Czyli różnica w cenie jest ponad 50 PLN. Czy warto dokładać tyle aby kupić Ceymar'a?

Zamawiałem dla kolegi Ceymara i miałem okazję przetestować. Carbonite oglądałem w sklepie. Moim zdaniem warto, aluminiowa szpula, lepsze materiały, lepsze spasowanie, wygląd zdecydowanie nowocześniejszy :thumbup:
Pozdrawiam
Jacek

Offline jkazan

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
A może Okuma Carbonite II Baitfeeder 40 (bo 55 to już chyba za duży)za 115 PLN z przesyłką?

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
Jak uważasz. Te nowsze wcielenie Carbonite chyba cokolwiek więcej oferuje, więc to może lepsza opcja.

150 czy 155zł warto wyłożyć na Ceymar'a i posiadać młynek "o jedną klasę wyżej".
Rozumiem jednak, że nie zawsze się tak da ;)

Tak czy inaczej, jeśli chodzi o niedrogie kołowrotki z wolnym biegiem, to Okumy dają radę. Są stosunkowo mocne, niezawodne i długowieczne. Do tego 5 lat gwarancji również kusi.
Czesiek