Na początek to kup pellet lorpio basic 2 mm lub jakiś inny podobny byle by nie halibut, a potem rozrób osobno i zmieszaj w proporcji 50/50, ja dodaję 40% pelletu a 60% zanęty.
Do metody nie potrzeba dużo zanęty a i trzeba wiedzieć że MMM rośnie i to znacznie po namoczeniu. Na jedno łowienie wystarczy pewnie 0,5 kg. Jak będziesz rozrabiał zanętę to możesz ją delikatnie przemoczyć a potem odczekać 30 minut, żeby ładnie napęczniała.
Namocz pellet tak żeby woda w naczyniu w którym go będziesz rozrabiał go przykryła i pozostaw 5 minut żeby zmiękł i wchłonął wodę. Gdy zanęta będzie gotowa po 30 minutach dodawaj do niej najpierw pellet nie wodę, będzie on przemoczony i nawilży Ci zanętę, w miarę konieczności na końcu dodawaj wodę. Jak przemoczysz i zrobisz beton lipa będzie bo zanęta nie wyjdzie z podajnika. Zarzuć wędkę i poczekaj 15 minut jak po wyciągnięciu będzie pusty podajniki to jest ok, Nie możesz też zrobić zbyt suchej mieszanki przy zarzucaniu podajnik powinien wpadać do wody jak ołów , zanęta nie powinna z niego odpaść przy kontakcie z wodą bo jeśli tak będzie to będziesz miał na dnie pusty podajnik. Jak CI zostanie mieszanki to do zamrażalki i na następna wyprawę jak znalazł będziesz miał. Ja całą zimę miałem zamrożoną zanętę a i tak działa . Po kliku wyprawach dojdziesz do wprawy