Autor Wątek: Sensas Black Arrow feeder lub jakiś inny zamiennik 10ft  (Przeczytany 10645 razy)

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
Miał ktoś może do czynienia z tą nową serią feederów od Sensasa.

Ceny w euro: http://www.anglingtimes.co.uk/fishing-tackle/rods/articles/sensas-black-arrow-feeder-rods

W Polsce raptem jeden sklep ma kilka modeli z tej serii.  Szukam czegoś max. 3 metrowego tak w granicach 350 zł (i nie chciałbym zbyt dużo dokładać). Ta seria Black Arrow 300, by mi pasowała. Z drugiej strony nie widzę by feedery Sensasa w naszym kraju cieszyły się jakąś dużą popularnością. Może coś doradzicie, byleby nie było to Trabucco (nie mam urazu do tej marki, ale już miałem jednego feedera i na razie wystarczy). Wędka byłaby przeznaczona na komercję do lekkiego łowienia.   

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Sensas Black Arrow feeder lub jakiś inny zamiennik 10ft
« Odpowiedź #1 dnia: 18.06.2017, 10:39 »
Zdecydowanie wędek Sensasa nie polecam.  Miałem z nimi nieprzyjemną przygodę. W ub roku kupiłem bolonkę Sensas Drava Carp 5m.  W marcu podczas holu jazika 40 dkg nagle trzasnęła szczytówka i to równo w miejscu łączenia z kolejnym elementem, a nawet nieco wgłąb tego elementu . W tym miejscu nie mogła być wcześniej uderzona , to po prostu wada fabryczna elementu.  Niestety zgubiłem paragon a do tego nie pamiętam w którym sklepie internetowym ja kupowałem.  Machnałem więc ręką na gwarancję i postanowiłem dokupic oryginalna szczytówkę.  Zadzwoniłem do sklepu Sensasa w Częstochowie.  Pan z którym rozmawiałem powiedział że nie mają ale ściągnie z hurtowni. Okazało się po  kilku dniach , że u importera też nie ma.  Obiecał ściągnąć z Francji wraz z majową dostawą towaru. Pod koniec maja br dotarł towar ale szczytówek francuzi nie dosłali, albo ktoś u nas w Białobrzegach nie zamówił.  Tak czy owak zostawili klienta na lodzie. Warto podkreślić że ten model wędek jest aktualny i nadal jest w sprzedaży. ...  ale jak widac o częsciach zamiennych od Sensasa nalezy zapomnieć...
Łowię od wielu dziesiątek lat i miewałem różne kłopoty ze sprzętem . Bywało ze czekałem ma element do tyczki (Garbolino) czy bolonki (Trabucco) , muchówki (Sedge) ale zawsze zamówiona część do mnie docierała i nie czułem się  zlekceważony.
Teraz jest inaczej,  a pan ze sklepu przestał odpowiadać na moje telefony bo mu pewnie wstyd za firmę.  Dlatego wszystkim kolegom odradzam wędki Sensasa.  Produkują niezłe zanęty i niechaj robią to nadal. Tu części zamiennych nie potrzeba.
Wiesiek

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22.11.2018, 14:42 »
Troszkę odkopię bo poza jedną negatywną opinią Wiecha nikt nic nie piszę.. popularna w Polsce firma i rzeczywiście tak słabo z jakością czy po prostu pojedynczy wypadek ?
Poza tymi feederami Black Arrow, bo wydają mi się ciekawe, ktoś jakiekolwiek feederki z tej firmy używał ?

Offline Wojt

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #3 dnia: 22.11.2018, 15:08 »
Ja o wędkach Sensasa nie wypowiem się, bo nigdy chyba w ręce nie miałem. Na targach machałem Korum, Mitchell, Daiwa i inne (również Polskie marki) i wybrałem w końcu Shimano Commercial Beastmaster 70g 10ft. Bardzo przyjemna paraboliczna akcja, solidne wykonanie, a przy tym smukły i leciutki jak piórko kijek. Zaledwie 133g !

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22.11.2018, 15:18 »
Beastmasterek spoko był, miałem, sprzedałem. Speedmaster AX Ci polecam :) Jeszcze fajniejszy od Beastmasterka :)
Szukam po necie odnośnie tego Sensasa ale mało co jest >:O

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 22.11.2018, 15:32 »
Zdecydowanie wędek Sensasa nie polecam.  Miałem z nimi nieprzyjemną przygodę. W ub roku kupiłem bolonkę Sensas Drava Carp 5m.  W marcu podczas holu jazika 40 dkg nagle trzasnęła szczytówka i to równo w miejscu łączenia z kolejnym elementem, a nawet nieco wgłąb tego elementu . W tym miejscu nie mogła być wcześniej uderzona , to po prostu wada fabryczna elementu.  Niestety zgubiłem paragon a do tego nie pamiętam w którym sklepie internetowym ja kupowałem.  Machnałem więc ręką na gwarancję i postanowiłem dokupic oryginalna szczytówkę.  Zadzwoniłem do sklepu Sensasa w Częstochowie.  Pan z którym rozmawiałem powiedział że nie mają ale ściągnie z hurtowni. Okazało się po  kilku dniach , że u importera też nie ma.  Obiecał ściągnąć z Francji wraz z majową dostawą towaru. Pod koniec maja br dotarł towar ale szczytówek francuzi nie dosłali, albo ktoś u nas w Białobrzegach nie zamówił.  Tak czy owak zostawili klienta na lodzie. Warto podkreślić że ten model wędek jest aktualny i nadal jest w sprzedaży. ...  ale jak widac o częsciach zamiennych od Sensasa nalezy zapomnieć...
Łowię od wielu dziesiątek lat i miewałem różne kłopoty ze sprzętem . Bywało ze czekałem ma element do tyczki (Garbolino) czy bolonki (Trabucco) , muchówki (Sedge) ale zawsze zamówiona część do mnie docierała i nie czułem się  zlekceważony.
Teraz jest inaczej,  a pan ze sklepu przestał odpowiadać na moje telefony bo mu pewnie wstyd za firmę.  Dlatego wszystkim kolegom odradzam wędki Sensasa.  Produkują niezłe zanęty i niechaj robią to nadal. Tu części zamiennych nie potrzeba.
Drava to akurat niska seria, ale to miejsca nie powinno mieć. Z tymi częściami to raczej kpina ze strony sklepu, bo akurat serwis Sensasa jest jednym z lepszych w Kraju.
Troszkę odkopię bo poza jedną negatywną opinią Wiecha nikt nic nie piszę.. popularna w Polsce firma i rzeczywiście tak słabo z jakością czy po prostu pojedynczy wypadek ?
Poza tymi feederami Black Arrow, bo wydają mi się ciekawe, ktoś jakiekolwiek feederki z tej firmy używał ?
Macałem Black Arrowy i na sucho wydają się spoko chyba były to serie 400 i 800, kije raczej leszczowe z lekkim zapasem mocy. Co do jakości to Sensas prezentuje poziom Rive/Drennan  przynajmniej jeśli chodzi o odległościówki. Nanoflexy są genialne.  Tylko u nas ostatnio jest kpina z ceną praktycznie 100-200% w górę, więc lepiej sprowadzić na własną rękę.

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #6 dnia: 22.11.2018, 15:36 »
Nie kupiłem ostatecznie tej wędki ;) Niżej masz testy modelu 800 za około 180 funtów. W Polsce dystrybutor Sensasa prawie dobił do tej ceny...z niższymi modelami, więc nie dziwię się, że nikt nie kupuje od niego wędek. Podobnie jest z matchówkami, gdy podstawowe modele od lat śmigają na rynku po jakieś 200-300 zł, to u niego są w okolicach 500 zł i w górę. Myślę, że to jest główny powód braku popularności wędek od Sensasa ;)

Nieprawidłowy link: vimeo
https://www.anglingtimes.co.uk/fishing-tackle/rods/articles/sensas-black-arrow-800-11ft-medium-feeder-rod-review

http://fishtech.pl/258-wedki-feederowe

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 25.11.2018, 17:40 »
Nie dawno szukałem tych wędek a się okazuje że e-amurze mają pokaźną wystawkę z sensasa, szkoda że ten black arrow u nich na stronie to nie ten "topowy"
http://e-amur.com/index.php?route=product/search&search=sensas
http://e-amur.com/index.php?route=product/product&product_id=4229&search=sensas&page=8
Muszę zagadać za ile by tego topowego ogarnęli :)

Offline Podleszczak123

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #8 dnia: 15.06.2024, 10:51 »
Byłem już przekonany do zakupu wędki mikado katsudo slim method feeder 3.50m/90g, ale natknąłem się na wędziska sensasa black arrow 350 - konkretnie 3.60m(12ft)/100g. Miał ktoś do czynienia z tym kijkiem? Byłby dobry do methody na ryby mniejsze, ale i takie ok. 10kg?

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #9 dnia: 15.06.2024, 11:26 »
Byłem już przekonany do zakupu wędki mikado katsudo slim method feeder 3.50m/90g, ale natknąłem się na wędziska sensasa black arrow 350 - konkretnie 3.60m(12ft)/100g. Miał ktoś do czynienia z tym kijkiem? Byłby dobry do methody na ryby mniejsze, ale i takie ok. 10kg?
Może zastanów sie na browningiem argon 2.0 360cm do 120g albo tańszym flagmanem squadron pro carp 360 do 100g
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43