Zdecydowanie wędek Sensasa nie polecam. Miałem z nimi nieprzyjemną przygodę. W ub roku kupiłem bolonkę Sensas Drava Carp 5m. W marcu podczas holu jazika 40 dkg nagle trzasnęła szczytówka i to równo w miejscu łączenia z kolejnym elementem, a nawet nieco wgłąb tego elementu . W tym miejscu nie mogła być wcześniej uderzona , to po prostu wada fabryczna elementu. Niestety zgubiłem paragon a do tego nie pamiętam w którym sklepie internetowym ja kupowałem. Machnałem więc ręką na gwarancję i postanowiłem dokupic oryginalna szczytówkę. Zadzwoniłem do sklepu Sensasa w Częstochowie. Pan z którym rozmawiałem powiedział że nie mają ale ściągnie z hurtowni. Okazało się po kilku dniach , że u importera też nie ma. Obiecał ściągnąć z Francji wraz z majową dostawą towaru. Pod koniec maja br dotarł towar ale szczytówek francuzi nie dosłali, albo ktoś u nas w Białobrzegach nie zamówił. Tak czy owak zostawili klienta na lodzie. Warto podkreślić że ten model wędek jest aktualny i nadal jest w sprzedaży. ... ale jak widac o częsciach zamiennych od Sensasa nalezy zapomnieć...
Łowię od wielu dziesiątek lat i miewałem różne kłopoty ze sprzętem . Bywało ze czekałem ma element do tyczki (Garbolino) czy bolonki (Trabucco) , muchówki (Sedge) ale zawsze zamówiona część do mnie docierała i nie czułem się zlekceważony.
Teraz jest inaczej, a pan ze sklepu przestał odpowiadać na moje telefony bo mu pewnie wstyd za firmę. Dlatego wszystkim kolegom odradzam wędki Sensasa. Produkują niezłe zanęty i niechaj robią to nadal. Tu części zamiennych nie potrzeba.