Jurek,
odjazd miałeś na tym stawie z wyspą po lewek stronie od wejścia? Ja byłem we wtorek na tym mniejszym stawie po prawej stronie. Złapała się życiówka karasia i ładny jesiotr. Uważam, że łowisko jest przyzwoite i o jakiś spektakularny wynik wcale nie jest łatwo.
No, Michale, jaka szkoda, że nie mogłem Cię osobiście poznać w takich okolicznościach
Niestety, tam nie ma wifi. Jak byłeś to wiesz, że słońce dawało niemiłosiernie " po garach "
A dla mnie są to warunki nie do zniesienia
Miałeś stanowisko na przeciw wejścia do rybaczówki, czy na przeciwlełym brzegu ?
Byłeś na tym stawie, gdzie można łowić z brzegu ? Tam, łowił codziennie wspomniane przeze mnie starsze małżeństwo i pokaz dawała ok. 70 letnia pani, która regularnie, codziennie łowiła po kilka sztuk karpia, amura, karasia, a raz nawet - jesiotra. W środę złowiła dwukilowego sandacza, na ... białe robaki
Druga starsza pani nie pozostawała jej dłużna, byś musiał widzieć jak obok męża, tachała na plecach i rękach cały swój karpiarski ekwipunek, objuczona niczym wielbłąd 
Podzielam twój pogląd co do łowiska, a nawet pokusiłbym się o stopień wyżej 
Edit : tak, odjazd miaem na tym stawie po lewej od wejścia, a stanowisko dokładnie na przeciw wyspy i rzucałem pod nią 
Ja też żałuję, że nie prześledziłem forum bo nie spodziewałem się tam kogoś spotkać. Miałem jechać na "Kacze Doły" koło Opola ale wystraszył mnie powrót z urlopowiczami autostradą.
Siedziałem po tej stronie stawu na przeciwko wejścia, prawie na samym końcu. Chciałem się ulokować po drugiej stronie w rogu bliżej rybaczówki (słońca tam nie było) ale jakiś starszy Pan mnie ubłagał o przeniesienie bo ponoć zanęcił tam wnuczkowi. Wytrzymałem do 12

Obok mnie też miejscowi ładnie połowili na kukurydzę ale oczywiście musiałem im podbierać dwa karpie i amura bo nie mieli podbieraka. Następnym razem sprawdzę ten większy staw bo też słyszałem, że tam jest piękna ryba. Przy okazji dowiedziałem się o tym drugim łowisku - "Dzikowiec" i koniecznie muszę je przetestować bo tam na pewno będzie mniej ludzi a niestety w tygodniu pracuję.