Wiesiu daj linka do tych kółek albo fotke jak je zamocowałeś. Dzieki.
Do mocowania kółek wykorzystałem istniejące w Cuzo tylne mocowania na osprzęt co widać na zdjęciu. Kółka są dorabiane. Kupiłem je kiedyś w OBI lub w Praktikerze. Mają 26cm średnicy, 8,5cm grubości co się przydaje przy jeździe np po trawie, błocie itp.
Otwór na ośkę fi 20mm. Ośki wytoczył z aluminiowego pręta fi20 kolega który miał dostęp do tokarki. Po prostu podtoczył pręt na fi15mm na długości 55mm co widać na zdjęciu.
Było to robione dla kosza Rive i stąd to fi15. Dla Cuzo lepiej byłoby fi18 ale z biedą pasuje bo krzesło ma śruby mocujące i można mocniej dokręcić aby kółka nie latały. Zabezpieczenie kół przed przesuwaniem po ośkach prymitywne ale działa od lat. Z jednej strony błyszczący dekielek (nie wiem skąd je kolega miał) , a z drugiej widoczny na zdjęciu wkręt. I to wszystko.
Acha otworek na końcu ośki to mój "wynalazek". Kółka podwieszałem za te dziurki dla obciążenia i stabilizacji trójnogu na którym były rolki do odkładania tyczki.
Jak widać rozwiązanie dosyć banalne ale działa od wielu lat. Dyszelki do ciągnięcia wózka zrobiłem z profili aluminiowych kupionych za grosze w znanym serwisie aukcyjnym. Zdjęcie mojego Cuzo jako wózka było juz na Forum ale skoro pytasz to przytaczam.
Jak widać robota niewielka a działa i ułatwia życie.
Wiesiek