Hej,
łódka już chyba została opisana w wątku o zakupach z aliexpress. Tutaj ktoś inny ją przetestował:
Miałem stary model (jakieś plastikowe burty i antena z tyłu łódki), uznałem, że jednak będę używał spomba i ją sprzedałem po 2 dniach.
W tym roku już potrzebowałem wywózki więc kupiłem nowy model i na moje potrzeby jest super. Jak jedziemy całym teamem karpiowym na wody PZW to wywozimy pontonem, stawiamy normalne markery, sondujemy dno itp.
Na komercji, na której często łowię dobre wyniki osiąga się stawiając zestawy przy drugim brzegu - około 100 - 150 metrów. Ta łódka umożliwia mi wywiezienie i punktowe zanęcenie w wyznaczonym miejscu. Mój egzemplarz ma jakąś wadę, że przy pracy dwóch silników do przodu, łódka delikatnie skręca w prawo i trzeba co raz uruchamiać tylko jeden silnik, ale już opanowałem to sterowanie.
Jeżeli ktoś szuka sprzętu tylko do wywożenia zestawu w to samo miejsce i zanęcenie (700 gram udźwigu) to polecam zakup w Chinach za 300 zł.
Sondy nie podpinam do tego bo nie mam potrzeby. Natomiast jak ktoś modelem chce sondować dno i wywozić zestaw w 30 sekund to niech kupi łódkę za 2500 zł
Pzdr