Autor Wątek: Łódka zanętowa T10 z aliexpress - modyfikacje i usprawnienia  (Przeczytany 11180 razy)

Offline maciek1221

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Siema,
to mój pierwszy post, więc witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników :)

Jakiś czas temu zakupiłem drugą już łódkę zanętową z Aliexpress, najnowszy model, T10: http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/mjEq0a1yHKcvo9vBDNasz_w.jpg

Łódkę już przetestowałem na kilku zasiadkach karpiowych, dobrze wywozi, zasięg jest duży i ogólnie jestem zadowolony. Dokonałem modyfikacji: przerobiłem gniazdo zasilania i zrobiłem kilka pakietów akumulatorów z baterii do laptopa, dzięki czemu mam zapas energii (1pakiet 3akumulatorów 18650 wystarczył na 3 dniową zasiadkę). Dodatkowo dorobiłem włącznik w pilocie bo znajduje się w nim jedynie plastikowa atrapa.
Zastanawiam się, czy może ktoś z użytkowników robił lub widział jakieś dodatkowe modyfikacje tej łódki? Może wymiana silników na mocniejsze, wymiana anteny w łódce albo zwiększenie jej ładowności?
Dopiero uczę się jej obsługi i najbardziej obawiam się tego, że przy wyrzucie przypon może być obok zanęty...

Pozdrawiam

Kadłubek

• Gość
Odp: Łódka zanętowa T10 z aliexpress - modyfikacje i usprawnienia
« Odpowiedź #1 dnia: 12.08.2017, 10:26 »
Witaj na forum ;)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 12.08.2017, 12:36 »
Witaj w naszych szeregach :)

Szkoda, że nie wstawiłeś jeszcze jakiś zdjęć Twojej nowej łódki, albo filmiku. Zapewne jest w śród nas grono osób, których ten temat zainteresuje, a i na pewno parę osób coś zaproponuje ciekawego jeżeli chodzi o modyfikację. 
Robert

Offline maciek1221

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 12.08.2017, 14:13 »
Hej,
łódka już chyba została opisana w wątku o zakupach z aliexpress. Tutaj ktoś inny ją przetestował:

Miałem stary model (jakieś plastikowe burty i antena z tyłu łódki), uznałem, że jednak będę używał spomba i ją sprzedałem po 2 dniach.
W tym roku już potrzebowałem wywózki więc kupiłem nowy model i na moje potrzeby jest super. Jak jedziemy całym teamem karpiowym na wody PZW to wywozimy pontonem, stawiamy normalne markery, sondujemy dno itp.
Na komercji, na której często łowię dobre wyniki osiąga się stawiając zestawy przy drugim brzegu - około 100 - 150 metrów. Ta łódka umożliwia mi wywiezienie i punktowe zanęcenie w wyznaczonym miejscu. Mój egzemplarz ma jakąś wadę, że przy pracy dwóch silników do przodu, łódka delikatnie skręca w prawo i trzeba co raz uruchamiać tylko jeden silnik, ale już opanowałem to sterowanie.
Jeżeli ktoś szuka sprzętu tylko do wywożenia zestawu w to samo miejsce i zanęcenie (700 gram udźwigu) to polecam zakup w Chinach za 300 zł.
Sondy nie podpinam do tego bo nie mam potrzeby. Natomiast jak ktoś modelem chce sondować dno i wywozić zestaw w 30 sekund to niech kupi łódkę za 2500 zł :)
Pzdr

Offline Drgająca Szczytówka

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 12.08.2017, 14:47 »
Już nie mogę się doczekać prezentacji mojej "zabawki" nie dużo mi zostało-kilka stówek i będzie gotowa.
pozdrawiam
Mateusz

Online Luuki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5 dnia: 12.08.2017, 14:56 »
Widzę, że nie tylko ja składam łódkę do wywózki  😀
Łukasz

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 12.08.2017, 17:08 »

Na komercji, na której często łowię dobre wyniki osiąga się stawiając zestawy przy drugim brzegu - około 100 - 150metrów.
Pzdr
W takich przypadkach idę na drugi brzeg i tam lowie  ;)

No chyba, że brzegi nie dostępny..

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline sawe89

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 12.08.2017, 17:35 »
Też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem bądż zrobieniem własnej łódki z tym ,że ja nie potrzebuje jakiś niewiadomo jakich dużych kadłubów tylko coś średniego niezbyt ciężkiego i jedną komorą w środku ktoś coś doradzi ?
Sebastian
Catch & Release - Złów i wypuść

Online Luuki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #8 dnia: 12.08.2017, 17:46 »
Ja właśnie coś  takiego bede tworzył, sam nawet nie wiem jakie beda wymiary bo za kadłub bede sie bral od poniedziałku, najpierw forma ze styropianu i objadę to żywica z włóknem szklanym. Dwa silniki NTM 2830 750kv przy napięciu z LiPo 11.1V beda miały 120w każdy sterowanie odbędzie sie za ich pomocą , ja bede miał jeszcze pełna telemetrie ( temp wody, napięcie, czujnik obrotow). Dodatkowo pracuje nad GPS i autopilotem na podstawie Arduino
Łukasz

Offline Morgoth13

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #9 dnia: 12.08.2017, 17:49 »
Też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem bądż zrobieniem własnej łódki z tym ,że ja nie potrzebuje jakiś niewiadomo jakich dużych kadłubów tylko coś średniego niezbyt ciężkiego i jedną komorą w środku ktoś coś doradzi ?

Poczekaj aż Łukasz (Ostap) wróci z urlopu. Na forum już jest kilka tematów o łódkach, które zrobił.
Pozdrawiam
Mirek

Offline maciek1221

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 12.08.2017, 20:13 »
A w temacie chińskiej łódeczki za 300zł co powiecie? :D Nie chciałem słuchać o drogich łódkach dlatego nie pisałem z tym pytaniem na forum karpiowym :)

Offline Drgająca Szczytówka

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
    • Galeria
« Odpowiedź #11 dnia: 12.08.2017, 22:42 »
.... Dwa silniki NTM 2830 750kv przy napięciu z LiPo 11.1V beda miały 120w każdy...

ładnie to będzie latać :thumbup:
pozdrawiam
Mateusz