Autor Wątek: Dragon Mega Baits Black Shadow 330 60 g  (Przeczytany 3784 razy)

Offline daniello2010

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
Dragon Mega Baits Black Shadow 330 60 g
« dnia: 17.08.2017, 15:38 »
Chłopaki, posiada ktoś z was ten kijek?? A mianowicie szukam info o kijku 330 c.w 60 g..Dzieki z góry.

Offline piotr82

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
Odp: Dragon Mega Baits Black Shadow 330 60 g
« Odpowiedź #1 dnia: 17.08.2017, 19:42 »
Miałem go kupić ale pomachałem w sklepie daiwa windacast method feeder i dla mnie okazał się lepszy

Offline Manfred1979

• Reputacja: 28
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 18.08.2017, 08:09 »
Ja go mam.

Offline daniello2010

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 18.08.2017, 12:21 »
A cos wiecej??

Offline Manfred1979

« Odpowiedź #4 dnia: 18.08.2017, 17:36 »
A KONKRETNIE co więcej Cię interesuje, bo nawet tego nie chciało Ci się napisać .

Offline daniello2010

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: 18.08.2017, 17:46 »
Skoro posiadasz to napisz jak ci sie spisuje ten kijek..jak go oceniasz?Czy warto go kupic?Niema jakichs niedociagniec w wykonczeniu??itd...no chyba ze znow za slabo sprecyzowalem pytanie to poprostu nie odpowiadaj

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Offline Manfred1979

« Odpowiedź #6 dnia: 18.08.2017, 19:45 »
..jak go oceniasz?
Wysoko :)

Czy warto go kupic? Niema jakichs niedociagniec w wykonczeniu??
Warto. Kije są wysokiej jakości. Nie dopatrzyłem się żadnych braków w wykończeniu. Technologicznie bez zarzutów.

no chyba ze znow za slabo sprecyzowalem pytanie to poprostu nie odpowiadaj

Trochę pokory, kolego. Nie piszesz o co Ci dokładnie chodzi a zapewne chciałbyś się jak najwięcej dowiedzieć. Mi się ogólnie nie chce pisać jak pytający nie powie co go interesuje, bo i po co miałbym pisać o przelotkach, rękojeści, krzywej ugięcia i akcji wędziska skoro pytającego to w ogóle nie interesuje... Bo gdyby go interesowało to by zapytał, prawda?   
No ale że mam dobry humor to coś jeszcze napiszę, pomimo że nie pytałeś.
Kij jest miękki, głęboko pracujący. Najdelikatniejsza szczytówka jest na tyle czuła, że mogą ją używać do białorybu. Zresztą zakupiłem go z myślą o łowieniu na wodach PZW. Jeśli chodzi o wody komercyjne to oczywiście sobie poradzi, ale... tak do 5-7 kilo. Co prawda w 2016 na targach w Poznaniu ludzie z Dragona zapewniali mnie że karpie 10+ mu nie straszne, ale ja uważam, że ta wędka ma jednak inne zastosowanie. Oczywiście z takim 10kg, na otwartej wodzie bez zawad też dasz radę, ale do tego mam poważniejsze kije. Ogólnie jeśli chodzi o długość 3,3m, przez ostatnie 2 lata miałem 4 wędki: tego Dragona, Drennana carp feeder, daiwe windcast method, oraz trabucco stillwater. Z tej czwórki zostawiłem sobie Drennana i tego Dragona.
Kij się ładnie ładuje podczas wyrzutu, ale ma bardzo krótką rękojeść co jest w mojej opinii jego jedyną wadą. Dolnik powinien być troszkę dłuższy - raz że wygodniej a dwa - trudno jest rzucać dwoma rękoma, jakoś tak niewygodnie.

Nawiasem mówiąc - pozostałe dwa feedery z serii Mega Baits BLACK SHADOW są też zajebiste :)

Offline daniello2010

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 18.08.2017, 19:47 »
Dziekuje za odpowiedz

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #8 dnia: 18.08.2017, 21:27 »
Trochę pokory, kolego. Nie piszesz o co Ci dokładnie chodzi a zapewne chciałbyś się jak najwięcej dowiedzieć. Mi się ogólnie nie chce pisać jak pytający nie powie co go interesuje, bo i po co miałbym pisać o przelotkach, rękojeści, krzywej ugięcia i akcji wędziska skoro pytającego to w ogóle nie interesuje... Bo gdyby go interesowało to by zapytał, prawda?   
No ale że mam dobry humor to coś jeszcze napiszę, pomimo że nie pytałeś.

Strach pomyśleć, co by było, gdybyś nie miał humoru.

Koledzy, tutaj nikt niczego nie musi robić z przymusu, a jedynie z czystej, niczym niezmąconej, wypływającej z serca chęci pomocy. Przeczytałem pytanie kolegi i wiedziałem, o co może mu chodzić. Kija nie mam, więc siedzę cicho. Gdybym jednak miał, napisałbym właśnie o tym, o czym wspominasz, czyli o przelotkach, o rękojeści, o akcji, o wyważeniu, o wykonaniu, o walorach użytkowych itp. Zapewne też doszedłbym do wniosku, że pytanie o to, czy ktoś ma ten kij, raczej nie jest działaniem zmierzającym do stworzenia fanklubu tego wędziska. Odrzuciłbym również kwestie związane z ceną i miejscem zakupu. Gdyby kolega nie był zainteresowany moimi szczegółowymi informacjami, przeżyłbym to, bo wiedziałbym, że skorzysta inny użytkownik, który będzie szukał informacji na temat tego stosunkowo niepopularnego wędziska.

Czy potrzebne są złośliwości typu "trochę pokory"? Tworzymy grupę wirtualnych przyjaciół, miłośników wędkarstwa, umilając sobie pieprzone życie, nic więcej.

Jacek

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #9 dnia: 19.08.2017, 01:43 »
Amen

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline Manfred1979

« Odpowiedź #10 dnia: 20.08.2017, 12:04 »
Chciałem tylko pomóc, ale taki już jestem że lubię jasne pytania i jeszcze jaśniejsze odpowiedzi. Wybaczcie - taki już jestem: złośliwy i zły z natury. Nie wszyscy są doskonali ;)
Poza tym - sami jako administracja promujecie jasne zadawanie pytań.