Autor Wątek: Polska - Czarnogóra  (Przeczytany 12902 razy)

Offline jurek

• Ekspert
  • Reputacja: 202
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Polska - Czarnogóra
« Odpowiedź #45 dnia: 08.10.2017, 22:21 »
Coś jest na rzeczy, bo która drużyna z czołówki, prowadząc 2:0 dałaby sobie w ciągu kilku minut strzelić 2 bramki, osłabionej w dodatku,  Czarnogórze ?
Jeszcze grając u siebie,  przy pełnym stadionie ? I to decydujący o awansie mecz ?
Jurek tak mogą zrobić tylko Polacy :) Zrobić na początku piękny wynik, spieprzyć wszystko, a później pospolite ruszenie, aby wszystko odzyskać. Wypisz wymaluj nasza narodowa tradycja.

No, ale przecież w kadrze same internacjonały ???

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 08.10.2017, 22:24 »
Ze wszystkim się zgadzam.... jednak cieszmy się. Chłopaki dali nam sporo emocji i co tu by nie mówić jedziemy na mundial. Grupa wygrana z 5 pkt. przewagą. To nie ta drużyna co były mecze otwarcia, o wszystko i o honor. Jak będzie zobaczymy nie ma co tylko narzekać.

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #47 dnia: 08.10.2017, 22:31 »
Oczywiście, że tak jak wszyscy bardzo się cieszę :D :bravo:

Kadłubek

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 08.10.2017, 22:32 »
Coś jest na rzeczy, bo która drużyna z czołówki, prowadząc 2:0 dałaby sobie w ciągu kilku minut strzelić 2 bramki, osłabionej w dodatku,  Czarnogórze ?
Jeszcze grając u siebie,  przy pełnym stadionie ? I to decydujący o awansie mecz ?
Jurek tak mogą zrobić tylko Polacy :) Zrobić na początku piękny wynik, spieprzyć wszystko, a później pospolite ruszenie, aby wszystko odzyskać. Wypisz wymaluj nasza narodowa tradycja.

Albo oni cisnęli i nadrabiali dając z siebie 130% normy i dlatego w końcówce brakło "pary" w maszynie a ktoś odpuścił.
Widać to często w sporcie, że kiedy chce się nadgonić i przegonić przeciwnika traci się więcej siły niż gdyby jednostajnie do przodu odrabiać wynik.

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #49 dnia: 08.10.2017, 22:33 »
Ale coś kolcz musi z tym zrobić.  Na Euro było podobnie, strzelamy bramkę czy dwie i zamiast grać dalej swoje to się cofamy. I robi się smród.  Dobrze, że chociaż teraz jakieś zmiany robi. Bo na Euro to podobnie jak Smuda. Bez zmian. A takich turniejów nie da się grać ciągle jedna jedenastka i to jeszcze najlepiej pełne 90 minut. No ale jedziemy do Rosji :bravo: :beer: :beer: Dobrze też, że krycha wrócił.  No i zielony w końcu się rozgrywa.
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline Bartek.B

• Ekspert
  • Reputacja: 451
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #50 dnia: 08.10.2017, 22:36 »
Ale coś kolcz musi z tym zrobić.  Na Euro było podobnie, strzelamy bramkę czy dwie i zamiast grać dalej swoje to się cofamy. I robi się smród.  Dobrze, że chociaż teraz jakieś zmiany robi. Bo na Euro to podobnie jak smuda. Bez zmian. A takich turniejów nie da się grać ciągle jedna jedenastka i to jeszcze najlepiej pełne 90 minut. No ale jedziemy do Rosji :bravo: :beer: :beer: Dobrze też, że krycha wrócił.  No i zielony w końcu się rozgrywa.

Wszyscy zauważają Lewandowskiego i chwała mu za taką grę, ale uważam, że Zieliński gra rewelacyjnie. Taka szara eminencja.

Kadłubek

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 08.10.2017, 22:37 »
Ale coś kolcz musi z tym zrobić.  Na Euro było podobnie, strzelamy bramkę czy dwie i zamiast grać dalej swoje to się cofamy. I robi się smród.  Dobrze, że chociaż teraz jakieś zmiany robi. Bo na Euro to podobnie jak smuda. Bez zmian. A takich turniejów nie da się grać ciągle jedna jedenastka i to jeszcze najlepiej pełne 90 minut. No ale jedziemy do Rosji :bravo: :beer: :beer: Dobrze też, że krycha wrócił.  No i zielony w końcu się rozgrywa.

Może to jest taka taktyka: strzelić niech przeciwnik się stara a później czekać na kontrę zachowując siły. Nie jestem w reprezentacji PL więc nie znam ich planów.

Co do krótkiej ławki to się zgadzam, ogólnie trener robi mało zmian podczas meczów (wg mnie) ale ja się tam nie znam na piłce kopanej, lekarzem też nie jestem ;)

Offline maszek95

• Ekspert
« Odpowiedź #52 dnia: 08.10.2017, 22:45 »

Wszyscy zauważają Lewandowskiego i chwała mu za taką grę ale uważam, że Zieliński gra rewelacyjnie. Taka szara eminencja.
W końcu chyba rośnie nam drugi Kaziu Deyna. Dziś miał udział przy dwóch pierwszych bramkach. Przy pierwszej to raczej kimś, no ale wyszła asysta. A przy drugiej, chyba trzech Czarnogórcow nie potrafiło odebrać mu piłki i pięknie dograł do Lewego. I szkoda, że ta poprzeczka mu nie wpadła.

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #53 dnia: 09.10.2017, 03:47 »
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony fanie, wygrywamy grupę ect, z drugiej jednak strony z 2-0 w krótkim czasie 2-2. Te dwie bramki, które później padły świadczą tylko o przeciwniku.....

Fajny zespół, ale wiem, że jak przyjdzie im się mierzyć z potęgami to może to wyglądać jak mecz z Danią. Ławki prawie wcale nie mamy.....

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #54 dnia: 09.10.2017, 07:43 »
Polska!!!! :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Gdybym ja to napisał, zarzucono by mi deptanie grobów przodków lub nienawiść do Polski i Polaków :D

Według mnie mamy problem ze zmianą gry z ofensywnej na defensywną, albo nie wiem, chłopaki mają zapas i lekko odpuszczają? Gdyby za każdego straconego gola odbierać im część premii, zapewne byłoby lepiej :)

Ale coś kolcz musi z tym zrobić.  Na Euro było podobnie, strzelamy bramkę czy dwie i zamiast grać dalej swoje to się cofamy. I robi się smród.  Dobrze, że chociaż teraz jakieś zmiany robi. Bo na Euro to podobnie jak Smuda. Bez zmian.

Tutaj chyba trzeba miec świadomość ile sił mają nasi. Gra w ofensywie lub 'mocno' pochłania masę energii, bardzo często mecz jest jak gra w szachy, trzeba umiejętnie dysponowac siłami. Tutaj na pewno więc sporo zależy od tego jak się układaja losy meczu. Na pewno lepiej jest zdobywać przewagę, bo przeciwnik się musi później bardzo starać, odsłaniając. To większy komfort.

Mnie cieszy, że powoli tworzy się zespół, w którym nie tylko Lewandowski jest wirtuozem. Wreszcie ma on wsparcie, a reszta uczy się jak grać mając zawodnika tego formatu. Na pewno fakt, że jest kryty bardzo mocno stwarza sytuacje, w których odsłonięci są pomocnicy lub drugi napastnik, to trzeba umieć wykorzystać. Mam nadzieję że Milik po powrocie do gry po kontuzji zacznie trafiać :) Bo to jest właśnie idealna okazja dla niego.

Mecz z Danią pokazał, że można taktycznie nas rozbroić bardzo szybko. Uważam, że to przyniesie pozytywne skutki. Polacy zrozumieli, że czwartą drużyna w rankingu FIFA są tylko 'na papierze', zarówno kibice jak i sami zawodnicy z trenerem mają już tego świadomość. Przyda się więc znalezienie jakieś innej opcji, tak aby przeciwnika mogącego tak zagrać, zaszachować zmianą ustawienia etc.

No i Lewandowski. Musimy mieć opcję B jak wypadnie z gry. Dobrze, że wrócił Krychowiak, to duża poprawa w grze, to też świetny zawodnik, wygląda na to, ze odzyskuje wiarę w siebie.

Ogólnie uważam, że dokonaliśmy wielkiej rzeczy, pierwszy raz losowani będziemy z pierwszego koszyka, możemy mieć spore aspiracje, mamy przekonanie w to, że jesteśmy w stanie wygrać z każdym, nawet z Hiszpanią, Brazylią czy Niemcami. Mamy mocne punkty, mamy wiarę we własne możliwości, mamy ducha walki, mamy porozumienie w szatni (na to wygląda), bez przepychanek. Lewandowski to wspaniały piłkarz, do tego inteligentny, mający zdolności przywódcze. To nie jakiś Rooney, dzieciak ze slumsów, nie panujący nad emocjami, który nigdy kapitanem nie powinien być, który często buntuje się przeciwko trenerom, kolegom z zespołu, dostający co chwila kartki. Według mnie dzięki Lewemu tak wiele osiągnęliśmy, nie tylko przez grę, ale zachowanie. Drużyna wspiera się wzajemnie i jest całością, widać to chociażby jak wsparli Milika. To dość rzadka rzecz w historii naszej piłki. Mam nadzieję, że to nowy standard! :D
Lucjan

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #55 dnia: 09.10.2017, 07:43 »
Jak mamy mieć rezerwowych jak nie grają?
Brak im obycia i tyle.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #56 dnia: 09.10.2017, 07:47 »

Wszyscy zauważają Lewandowskiego i chwała mu za taką grę ale uważam, że Zieliński gra rewelacyjnie. Taka szara eminencja.
W końcu chyba rośnie nam drugi Kaziu Deyna. Dziś miał udział przy dwóch pierwszych bramkach. Przy pierwszej to raczej kimś, no ale wyszła asysta. A przy drugiej, chyba trzech Czarnogórcow nie potrafiło odebrać mu piłki i pięknie dograł do Lewego. I szkoda, że ta poprzeczka mu nie wpadła.
Warto też dostrzec, że ma jeszcze mankamenty w grze defensywnej i bodajże to po jego stracie w środku pola poszła akcja i straciliśmy drugiego gola.
Jeszcze musi dużo się uczyć, aby osiągnąć poziom Kazia. Ale,  na pewno jest talentem "czystej wody" :D
Poza tym : niektórzy przesadzają z tą euforią, tzn. pompują już balonik, np. Tomaszewski, w studiu -  już nas widzi w półfinale MŚ :o :D

Offline maszek95

• Ekspert
« Odpowiedź #57 dnia: 09.10.2017, 09:08 »
Tomaszewskiego to w ogóle ostatnio nie chce mi się słuchać. Ewidentnie ma coś do ziela.  Rośnie nam talent na miarę Kazika, a on w ogóle by go nie wpuszczal.  Najlepiej gralby trzema defensywnymi pomocnika. I nie ważne czy gramy z Niemcami czy San Marino. 

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #58 dnia: 09.10.2017, 09:21 »
Tomaszewskiego to w ogóle ostatnio nie chce mi się słuchać. Ewidentnie ma coś do ziela.  Rośnie nam talent na miarę Kazika, a on w ogóle by go nie wpuszczal.  Najlepiej gralby trzema defensywnymi pomocnika. I nie ważne czy gramy z Niemcami czy San Marino.

Jego zawsze ciężko się słucha. Nie rozumiem dlaczego ciągle go pełno w mediach skoro nigdy nic mądrego nie ma do powiedzenia
Jak mamy mieć rezerwowych jak nie grają?
Brak im obycia i tyle.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ta jedenastka, która gra to najlepsze co mamy. Poru z nich trochę odstaje. Cieszy powrót Krychowiaka.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #59 dnia: 09.10.2017, 10:24 »
To co cieszy to na pewno wynik, dobra gra momentami oraz super atmosfera w drużynie ale niestety mamy przestoje na boisku, brak koncentracji czy brak doświadczenia ( bramka z przewrotki wystarczyło nie odwracać się plecami i zrobić ruch głową aby sędzia uznał faul )
Prawda jest taka że zawodnicy grający za granicą ciągną reprezentację a nasi "ekstraklapowicze" nie nadążają - mam nadzieję że nikt nie "załapie" kontuzji i runda wiosenna ich zanadto nie wyeksploatuję ( praktycznie gramy 11 zawodnikami ) i w Rosji zagramy o medale.
A co do koszyków, no cóż w tym wypadku to raczej bez znaczenia być w 1 czy 2- gim, jedyny plus to taki że w grupie nie zagramy z gospodarzem ale piłkarsko to porównywalny poziom.
A póki co zastanawiam się czy jechać do Rosji :-\ Może być bardzo ciekawie ;D ;D :P 
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "