Autor Wątek: Kosz Preston Innovations OnBox Series 5 Backrest 2D  (Przeczytany 3310 razy)

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Hej
Planuję zakup kosza, musi być to kosz z oparciem, jestem na 99% zdecydowany na ww, może jest ktoś wśród nas co posiada ten kosz, lub miał z nim coś wspólnego, szukam opinii na jego temat.
Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
Odp: Kosz Preston Innovations OnBox Series 5 Backrest 2D
« Odpowiedź #1 dnia: 13.10.2017, 14:36 »
Takie krzesełka mają chyba wszyscy producenci.
Naprawdę chcesz kosz z kwadratową nogą?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline zacier

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 13.10.2017, 15:31 »
Koszt dorobienia takiego fotela obrotowego do jakiegokolwiek kosza to koszt max 400zł

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
« Odpowiedź #3 dnia: 13.10.2017, 15:46 »
Takie krzesełka mają chyba wszyscy producenci.
Naprawdę chcesz kosz z kwadratową nogą?

Spotkałem se z Matrixem i Sensasem, lecz wizualnie mi się nie podobają a cena wyższa niz Prestona.
Co do kwadratowych nóg to mi to nie przeszkadza, arma czy fajki mam na nogi kwadratowe Wiec to jest sprawa drugorzędna.

Co do przerobienia zwykłago kosza to niby można użyć krzesła do lodzi, ale trzeba kupić kosz- ja chce nowy, poprzerabiać go, czas koszty i wątpię aby wyszło taniej jak 1700zl

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
« Odpowiedź #4 dnia: 13.10.2017, 15:48 »
Zapewne masz rację. Za tyle jest kosz Matrixa a do tego jeszcze koło 500zł kosztuje siedzisko...

Marcin

Offline bart

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #5 dnia: 13.10.2017, 18:44 »
Posiadam od dwóch sezonów kosz Space Station w konfiguracji z tym krzesłem z oparciem. Za mną jakieś 80 sesji, coś tam mogę powiedzieć :)
Zacznę może od krzesła z oparciem, według mnie Preston się tu nie postarał. Jakość plastiku z jakiego jest wykonany jest słabej jakości, przy mojej wadze blisko 80 kg, gnie się podczas opierania i ma się wrażenie, że zaraz pęknie. Druga sprawa to mocowanie podstawy krzesła za pomocą śrub, które posiadają za małą średnicę i za wąski gwint, po kilkunastu sesjach śruby zaczęły się odkręcać samoczynnie podczas łowienia. Musiałem wymienić na takie z większą średnicą i większym gwintem plus podkładki samoklinujące się, dopiero po tym zabiegu pozbyłem się luzów, a krzesło zyskało stabilność.
Jeżeli chodzi o plusy, to na pewno wygoda siedzenia, sesje po 10 czy 12 godzin to nie problem dla moich pleców :)
Co do kosza, posiadam akurat Space Station, tu złego słowa nie mogę powiedzieć. Jakość plastików jest b.dobrej jakości, rama stalowa sprawia wrażenie i jest bardzo solidna, wysuwana duża skrzynia to super sprawa nie trzeba się wstawać  żeby się dostać do środka. Brakuje może w standardzie jeszcze jednej szuflady bocznej, można się przyczepić też do wysuwanych nóżek, które się rysują podczas dokręcania, ale za to trzymają bardzo mocno nie ma mowy o tym, że się wysuną.