Sati napisał -
Właśnie opuściłem "Dom Wędkarza" na ulicy Twardej,byłem na spotkanie z Nowym Prezes Naszego Związku Panem Teodor Rudnik Jr.
Samo zaproszenie wywołało u mnie duże emocje obawy - nie wiedziałem czego się spodziewać. A bywało różnie ,lecz nie tym razem...
Bardzo miło zostałem przyjęty przez Prezesa,a obawy znikneły po kilku wymienionych słowach.
Teodor- tak mam mówić, w końcu jesteśmy Wędkarzami...,Okazał się Normalnym człowiekiem- rozmawialiśmy o Związku, jaki kierunek teraz to wszystko będzie miało.Zostałem WYSŁUCHANY. ....,czego poprzednia Władza nie miała ochoty zrobić...
Dla Pana Prezesa najważniejszy jest Wędkarz....😀
Nie ma Wędkarza nie ma Związku. ..
W końcu jest ktoś kto to rozumie. ..
Rozmawialiśmy o rybakach ,o uchwałach które były lekko mówiąc były przeciw Nam Wędkarzom 'ogólnie o Wszystkim co jest związane z Wędkarzami i Związkiem...
Wreszcie mury na Twardej stały się otwarte dla Wędkarzy. .
Jestem wzruszony tym spotkaniem, zawsze przybycie tam na Twardą kojarzyło mi się z Walką o Ryby ,Wędkarstwo o to co Kocham. .
Teraz to się zmieni ,bo jest Prezesem Wędkarz ,który czuje to co My i wie jak naprawić Nasze bolączki...
Wiem nie będzie to łatwe i szybkie - na wszystko trzeba czasu.
Przed Teodorem ciężki okres i ogrom pracy.
Panie Prezesie Dziękuję za zaproszenie i spotkanie...
Alleluja i do przodu...😀
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212013812713292&set=p.10212013812713292&type=3&theater