Autor Wątek: XXXI zjazd PZW w Spale  (Przeczytany 43169 razy)

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: XXXI zjazd PZW w Spale
« Odpowiedź #165 dnia: 25.10.2017, 09:26 »
Podejrzewam, że teraz okręg mazowiecki przez działanie poprzednich prezesów może pójść w całkowitą odstawkę. Jeszcze nie spotkałem się żeby żadne grabie grabiły od siebie.

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #166 dnia: 25.10.2017, 09:52 »
To trzeba grabie na szczotkę zamienić i pozamiatać w mazowieckim..

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline jurek

• Ekspert
  • Reputacja: 202
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #167 dnia: 25.10.2017, 10:15 »
Tak o nowym prezesie pisze Tadeusz Zacharczyk -

"... Tu jednak trzeba przyznać Teodorowi, że znosił z godnością Artura pomysły, które w owym czasie były absolutnie pionierskie... Miejmy nadzieję, że te działania powoli przyniosą założone efekty. Co jeszcze o Teodorze? o przyszłość wędkarzy w PZW się nie martwię. Ma bowiem Teodor tę cechę, że lubi się dogadywać i łączyć, a nie dzielić.

https://www.facebook.com/zlotarybkapl/

Jeśli to prawda, no to może się udać! :D

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #168 dnia: 25.10.2017, 14:50 »
Podejrzewam, że teraz okręg mazowiecki przez działanie poprzednich prezesów może pójść w całkowitą odstawkę. Jeszcze nie spotkałem się żeby żadne grabie grabiły od siebie.

Nie wiem czy można działać gorzej niż działano w okręgu mazowieckim. Na pewno wspaniale dołączano inne okręgi, robiono imprezy, zawody, w tym międzynarodowe. Ryb jednak nie ma. To najsłabszy okręg w Polsce, więc odstawienie tych ludzi od kierownictwa związkiem na pewno nie pogorszy w OM sytuacji.

Co do grabienia w swoją stroną. Podstawowym wałkiem jaki ma miejsce w Polsce jest kombinowanie z rybą na zarybienia, zwłaszcza pochodzącą z ośrodków zarybieniowych PZW.  Tutaj wałki robią władze okręgu. Zarząd Główny to już inny rodzaj działalności. Więc te grabie dalej będą grabić jak grabiły ;)

Dla mnie wielkim sukcesem jest, że baron Bedyński nie jest już największą szychą w PZW. Prezes okręgu, wiceprezes związku, zasiada w radzie spółki rybackiej na Zegrzu, której pomógł rozkręcić biznes. Co tam jeszcze? Trudno o większą niedorzeczność i przykład gdzie dana osoba łączy funkcje które powinny być oddzielone i sa sprzeczne z interesem wędkarzy. Teraz jest szansa, że skończy się kontynuacja tej 'warszawskiej' polityki, i wreszcie związek uzyska kierunek dobry dla większości okręgów. Jestem pewny, że 'Warszawka' straci jedynie na ilości świnek przy korycie. To chyba pozytywne? 8)
Lucjan

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #169 dnia: 25.10.2017, 17:07 »
Sporo w postach o naszych oczekiwaniach wobec nowego Prezesa i Zarządu.Więc czas najwyższy żeby nowy Prezes nam wędkarzom powiedział z jakim programem szedł do wyborów.Odsunięcie starych
od koryta to tylko środek do realizacji programu.No właśnie jakiego?
Andrzej Lisowski

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #170 dnia: 25.10.2017, 17:08 »
Sati napisał -

Właśnie opuściłem "Dom Wędkarza" na ulicy Twardej,byłem na spotkanie z Nowym Prezes Naszego Związku Panem Teodor Rudnik Jr.
Samo zaproszenie wywołało u mnie duże emocje obawy - nie wiedziałem czego się spodziewać. A bywało różnie ,lecz nie tym razem...
Bardzo miło zostałem przyjęty przez Prezesa,a obawy znikneły po kilku wymienionych słowach.
Teodor- tak mam mówić, w końcu jesteśmy Wędkarzami...,Okazał się Normalnym człowiekiem- rozmawialiśmy o Związku, jaki kierunek teraz to wszystko będzie miało.Zostałem WYSŁUCHANY. ....,czego poprzednia Władza nie miała ochoty zrobić...
Dla Pana Prezesa najważniejszy jest Wędkarz....😀
Nie ma Wędkarza nie ma Związku. ..
W końcu jest ktoś kto to rozumie. ..
Rozmawialiśmy o rybakach ,o uchwałach które były lekko mówiąc były przeciw Nam Wędkarzom 'ogólnie o Wszystkim co jest związane z Wędkarzami i Związkiem...
Wreszcie mury na Twardej stały się otwarte dla Wędkarzy. .
Jestem wzruszony tym spotkaniem, zawsze przybycie tam na Twardą kojarzyło mi się z Walką o Ryby ,Wędkarstwo o to co Kocham. .
Teraz to się zmieni ,bo jest Prezesem Wędkarz ,który czuje to co My i wie jak naprawić Nasze bolączki...
Wiem nie będzie to łatwe i szybkie - na wszystko trzeba czasu.
Przed Teodorem ciężki okres i ogrom pracy.
Panie Prezesie Dziękuję za zaproszenie i spotkanie...
Alleluja i do przodu...😀

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212013812713292&set=p.10212013812713292&type=3&theater

Offline Zembro

• Ekspert
  • Reputacja: 66
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #171 dnia: 25.10.2017, 17:14 »
Sati napisał -

Właśnie opuściłem "Dom Wędkarza" na ulicy Twardej,byłem na spotkanie z Nowym Prezes Naszego Związku Panem Teodor Rudnik Jr.
Samo zaproszenie wywołało u mnie duże emocje obawy - nie wiedziałem czego się spodziewać. A bywało różnie ,lecz nie tym razem...
Bardzo miło zostałem przyjęty przez Prezesa,a obawy znikneły po kilku wymienionych słowach.
Teodor- tak mam mówić, w końcu jesteśmy Wędkarzami...,Okazał się Normalnym człowiekiem- rozmawialiśmy o Związku, jaki kierunek teraz to wszystko będzie miało.Zostałem WYSŁUCHANY. ....,czego poprzednia Władza nie miała ochoty zrobić...
Dla Pana Prezesa najważniejszy jest Wędkarz....
Nie ma Wędkarza nie ma Związku. ..
W końcu jest ktoś kto to rozumie. ..
Rozmawialiśmy o rybakach ,o uchwałach które były lekko mówiąc były przeciw Nam Wędkarzom 'ogólnie o Wszystkim co jest związane z Wędkarzami i Związkiem...
Wreszcie mury na Twardej stały się otwarte dla Wędkarzy. .
Jestem wzruszony tym spotkaniem, zawsze przybycie tam na Twardą kojarzyło mi się z Walką o Ryby ,Wędkarstwo o to co Kocham. .
Teraz to się zmieni ,bo jest Prezesem Wędkarz ,który czuje to co My i wie jak naprawić Nasze bolączki...
Wiem nie będzie to łatwe i szybkie - na wszystko trzeba czasu.
Przed Teodorem ciężki okres i ogrom pracy.
Panie Prezesie Dziękuję za zaproszenie i spotkanie...
Alleluja i do przodu...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212013812713292&set=p.10212013812713292&type=3&theater
Wielkie dla Prezesa.
-Paweł-

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #172 dnia: 25.10.2017, 17:33 »
Grubo!
Normalnie poczułem przypływ ciepłej nadziei :beg:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #173 dnia: 25.10.2017, 17:49 »
Wejdźcie na stronę prezesa, chłop wie do czego jest komputer i internet. Jest szansa, że nie będzie naszego listu długo szukał - https://www.facebook.com/teodor.rudnik?hc_ref=ARRlgxkous-Es-GsB0I3xRP29sMxHx5aALdL7Zmt9A3-PAbZx_MtDIJUjZXEM-5Cqlc

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #174 dnia: 25.10.2017, 17:50 »
Co tu się wyrabia :o ;D
Krwawy Michał

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #175 dnia: 25.10.2017, 17:54 »
Co tu się wyrabia :o ;D

No właśnie! Ja już też sobie palec ze trzy razy w dupę wsadzałem, aby nie popuścić. Ale Panowie, nie ma co się na razie podniecać, czas pokaże czy facet ma jaja!

Offline Zembro

• Ekspert
  • Reputacja: 66
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #176 dnia: 25.10.2017, 17:55 »
Wejdźcie na stronę prezesa, chłop wie do czego jest komputer i internet. Jest szansa, że nie będzie naszego listu długo szukał - https://www.facebook.com/teodor.rudnik?hc_ref=ARRlgxkous-Es-GsB0I3xRP29sMxHx5aALdL7Zmt9A3-PAbZx_MtDIJUjZXEM-5Cqlc
Nie masz Facebooka - nie istniejesz!
Mi to Forum wystarcza.
-Paweł-

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #177 dnia: 25.10.2017, 17:59 »
Bo wicie-rozumicie. My tu się cieszymy, że może zacząć iść ku lepszemu, a większość członków tego związku to nie wędkarze, tylko amatorzy taniego mięsa. Będą mu gromy straszliwe na głowy szły.
Dlatego jeśli zacznie działać, będzie trzeba silnie go wspierać. Na każdym kroku.
Krwawy Michał

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #178 dnia: 25.10.2017, 18:06 »
Bo wicie-rozumicie. My tu się cieszymy, że może zacząć iść ku lepszemu, a większość członków tego związku to nie wędkarze, tylko amatorzy taniego mięsa. Będą mu gromy straszliwe na głowy szły.
Dlatego jeśli zacznie działać, będzie trzeba silnie go wspierać. Na każdym kroku.

No właśnie Michał, pojadę przykładem i zacytuję jednego Kolegę, który skomentował post Satiego -

Mateusz Obroślak Powoli kruszeje betonowy mur dawnego PZW w okręgu Przemyśl udało się nam wprowadzić górne wymiary, zmniejszyć nieco limity szt. Na niektóre gatunki :)! Zaraz pewnie usłyszę że zakazy są po to aby je łamać ale jeżeli ma to uratować chodź jednego ogromnego szczupaka, sandacza, karpia czy amura to było warte. Będzie duży zgrzyt słoikarzy, mięsojadów itp. ale mam nadzieje że poprawi to rybostan w i tak ubogich wodach PZW

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #179 dnia: 25.10.2017, 18:29 »
Rudnik obserwuje posty Satiego, nawet skomentował. Panowie, jak macie FB, to możecie tam wyrazić swoje zdanie ;)