Cześć. Używam tego kołowrotka od początku sezonu i szczerze powiedziawszy nie jestem za bardzo zadowolony. Jak na tę cenę, którą trzeba za niego zapłacić to ma dla mnie zbyt wiele wad, tańsze kołowrotki, które posiadam użytkuję się o wiele przyjemniej(nawet jakiś stary Jaxon za 100zł). Nie znam się za bardzo na mechanice kołowrotka więc powiem tylko o sprawach czysto użytkowych. Po wyjęciu z pudełka sprawia nawet dobre wrażenie, ładnie wykonany, dobra praca na sucho. Problem zaczyna się nad wodą. Przede wszystkim podczas zwijania zestawu trzeba wkładać bardzo dużo siły, na rybie holowanie też nie jest zbyt przyjemne. Często żyłka wchodzi pod szpule i trzeba ją ściągać żeby to wszystko odplątać. Najgorsze jednak jest to, że podczas holu ryby co najmniej kilka razy podczas sesji odkręcają się te pianki od korbki. Dobrze, że korbka jest podwójna, bo nie nie raz już zostawałem z rybą na wędce i bez tej pianki lub musiałem szukać w trawie bo spadła. Nie jest to żadna antyreklama, mam dużo sprzętu z tej firmy i przeważnie jestem zadowolony ale kołowrotek nie jest zbyt udany, zwłaszcza w tej cenie.