Autor Wątek: Kołowrotek Mikado UV Method Feeder - nowość 2018  (Przeczytany 6276 razy)

Offline David_L

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 31
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Czy ma ktoś informacje na temat powyższego kołowrotka? Jest to nowość na rok 2018 interesowało by mnie: pojemność szpuli, waga, rodzaj klipsa,przełożenie, rodzaj użytych materiałów i przewidywalna cena ;).

Kadłubek

• Gość
Odp: Kołowrotek Mikado UV Method Feeder - nowość 2018
« Odpowiedź #1 dnia: 25.10.2017, 10:52 »
Czy ma ktoś informacje na temat powyższego kołowrotka. Jest to nowość na rok 2018 interesowało by mnie: pojemność szpuli, waga, rodzaj klipsa,przełożenie, rodzaj użytych materiałów i przewidywalna cena ;).

Jak sam piszesz jest to kołowrotek który ma być w 2018 a mamy '17. :D

Jako taki opis masz:

Przedni hamulec

Tylni hamulec

Offline Slonik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 25.10.2017, 11:22 »
Czy ma ktoś informacje na temat powyższego kołowrotka. Jest to nowość na rok 2018 interesowało by mnie: pojemność szpuli, waga, rodzaj klipsa,przełożenie, rodzaj użytych materiałów i przewidywalna cena ;).

Jako taki opis masz:

Przedni hamulec

Tylni hamulec

Podałeś linki do modelu sprzed wielu wielu lat, widziałem nowego, nawet miałem okazję pokręcić nim na sucho i to jest całkowicie inny kołowrotek niż ten z linków.
Przede wszystkim jest cały czarny, korbkę ma podwójną (nie wiem może w zestawie będzie pojedyncza), ma krótkie body i wysoką oraz szeroką szpulę. Parametrów niestety nie podam bo pamięć nie ta, a zdjęć nie robiłem.

Kadłubek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25.10.2017, 11:53 »
Czekajcie: nie ma o nim słowa w internecie a wy już wiecie o nim, kręciliście...

Offline David_L

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 31
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 25.10.2017, 11:58 »
Kolega byl na jakimś pokazie gdzie wystawiała się firma Mikado z nowościami na 2018. Chwalił kołowrotek "na sucho" jednak nie dopytał się o szczegóły odnośnie młynka. Stąd moje pytanie ;)

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 25.10.2017, 12:20 »

Jako taki opis masz:

Przedni hamulec

Tylni hamulec

Podałeś linki do modelu sprzed wielu wielu lat, widziałem nowego, nawet miałem okazję pokręcić nim na sucho i to jest całkowicie inny kołowrotek niż ten z linków.
Przede wszystkim jest cały czarny, korbkę ma podwójną (nie wiem może w zestawie będzie pojedyncza), ma krótkie body i wysoką oraz szeroką szpulę. Parametrów niestety nie podam bo pamięć nie ta, a zdjęć nie robiłem.
Ta, ja też na sucho krecilem aero feederem i było ah oh.. sie okazalo ze to szrot jakich mało. Koszyk 20 gram i wkładalem tyle siły jak przy ściąganiu zestawu z karpiem 10 kilowym..

Offline Slonik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #6 dnia: 25.10.2017, 13:29 »
Czekajcie: nie ma o nim słowa w internecie a wy już wiecie o nim, kręciliście...

Firma Mikado robiła niedawno prezentacje sprzętu z nowości na 2018 tak więc wiem o nim i kręciłem :).

Jedna kobietka z testerów z pokazów miała go założona przy zestawach do metody, jednak nie miałem przyjemności nim kręcić ( byłem tam z przypadku), ale nie słyszałem żeby ktoś z obecnych źle się wypowiadał na jego temat.

Offline Bubel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #7 dnia: 25.10.2017, 13:45 »
Wiadomo coś o rozmiarach i czy jest robiony przez Ryobi?

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 211
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #8 dnia: 25.10.2017, 14:27 »
Gdzieś na tym forum jest filmik z nowościami Mikado na 2018 rok, chyba w dziale nowości sprzętowe jeśli się nie mylę i tam jest chyba pokazany ten kręcioł, albo jakiś podobny... czarny z dwoma szpulami, płytką i głęboką.

Offline Zembro

• Ekspert
  • Reputacja: 66
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #9 dnia: 25.10.2017, 14:50 »
Gdzieś na tym forum jest filmik z nowościami Mikado na 2018 rok, chyba w dziale nowości sprzętowe jeśli się nie mylę i tam jest chyba pokazany ten kręcioł, albo jakiś podobny... czarny z dwoma szpulami, płytką i głęboką.

Proszę:
-Paweł-

Offline MaRaS!

• Ekspert
  • Reputacja: 63
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 03.07.2018, 11:21 »
Odświeżę trochę. Czy może ktoś już coś o nim powiedzieć?

Offline FlushC

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 03.07.2018, 16:24 »
Cześć. Używam tego kołowrotka od początku sezonu i szczerze powiedziawszy nie jestem za bardzo zadowolony. Jak na tę cenę, którą trzeba za niego zapłacić to ma dla mnie zbyt wiele wad, tańsze kołowrotki, które posiadam użytkuję się o wiele przyjemniej(nawet jakiś stary Jaxon za 100zł). Nie znam się za bardzo na mechanice kołowrotka więc powiem tylko o sprawach czysto użytkowych. Po wyjęciu z pudełka sprawia nawet dobre wrażenie, ładnie wykonany, dobra praca na sucho. Problem zaczyna się nad wodą. Przede wszystkim podczas zwijania zestawu trzeba wkładać bardzo dużo siły, na rybie holowanie też nie jest zbyt przyjemne. Często żyłka wchodzi pod szpule i trzeba ją ściągać żeby to wszystko odplątać. Najgorsze jednak jest to, że podczas holu ryby co najmniej kilka razy podczas sesji odkręcają się te pianki od korbki. Dobrze, że korbka jest podwójna, bo nie nie raz już zostawałem z rybą na wędce i bez tej pianki lub musiałem szukać w trawie bo spadła. Nie jest to żadna antyreklama, mam dużo sprzętu z tej firmy i przeważnie jestem zadowolony ale kołowrotek nie jest zbyt udany, zwłaszcza w tej cenie.
Kamil