Autor Wątek: Daiwa Carp Feeder  (Przeczytany 7479 razy)

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Daiwa Carp Feeder
« Odpowiedź #30 dnia: 23.03.2018, 10:58 »
Ja sie ciesze ze sprawę załatwiono bez kosztowo a że nie w sezonie to mi czas oczekiwania nie przeszkadzał.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline JKarp

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #31 dnia: 23.03.2018, 11:46 »
Właśnie celowo nie napisałem o sezonie bo byś inaczej chyba pisał. To, że nie sezon nie zwalnia z respektowania prawa.
A potem wielkie zdziwienie, że sklepy zachowują się wobec nas tak a nie inaczej skoro my na to przyzwalamy.
JKarp

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2235
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 23.03.2018, 11:57 »
Janusz, piszemy o sklepie Drapieżnik, który przeważnie wszystko załatwia od ręki i często robi rzeczy niewymagane przez prawo. Dlatego myślę, że warto też z naszej strony czasem zachować się jak człowiek i zrozumieć, że coś było ciężko załatwić.

Jak jakiś sklep leci sobie w kulki ze wszystkim i ciągle mu z pomocą klientowi nie po drodze, to jest inna rozmowa. Ale dobre stosunki wymagają obustronnego "dobrego-traktowania-się". Choć to tylko interesy i chodzi tylko o pieniądze.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #33 dnia: 23.03.2018, 12:05 »
Tu, to raczej serwis Daiwa daje ciała, a nie sklep. Chyba nadal serwisu nie ma w PL.
Arek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2235
  • MFT
« Odpowiedź #34 dnia: 23.03.2018, 12:08 »
Oczywiście że tak. W takim przypadkach Drapieżnik przeważnie daje nowy sprzęt, a potem sam się buja z serwisem (co nie jest wymagane prawem...). Może nie mieli akurat na stanie.
Stąd mój wpis.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #35 dnia: 23.03.2018, 12:12 »
Właśnie celowo nie napisałem o sezonie bo byś inaczej chyba pisał. To, że nie sezon nie zwalnia z respektowania prawa.
A potem wielkie zdziwienie, że sklepy zachowują się wobec nas tak a nie inaczej skoro my na to przyzwalamy.
JKarp

Nie jest przypadkiem jeszcze tak, że jeżeli serwis wymaga wysyłki za granicę to termin reklamacji może być wydłużony?
Gdzieś taki zapis na naszym forum widziałem.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #36 dnia: 23.03.2018, 12:29 »
Jest ale nie 3.5 miesiąca

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #37 dnia: 23.03.2018, 12:42 »
Jest ale nie 3.5 miesiąca

A ile?
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #38 dnia: 23.03.2018, 13:18 »
A konkretnie tyle ile jest zaznaczone w karcie gwarancyjnej. Teoretycznie sprzedawca/producent ma 14 dni na ustosunkowanie się do przyjęcia reklamacji. Po tym terminie jeśli nie jest to zaznaczone w karcie gwarancyjnej powinien naprawy, bądź wymiany towaru dokonać niezwłocznie. Nie.koge tego nigdzie znaleźć, ale powszechna praktyka jest, że w szczególnych przypadkach termin naprawy może zostać wydłużony z 14 do 21 dni.

Marcin

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
« Odpowiedź #39 dnia: 23.03.2018, 14:09 »
Drapieżniki od razu jak dostali kij napisali mi maila z informacja ze Daiwa ma roczną inwentaryzacje i przerwę świąteczną i nie przyjmują przesyłek. Tak wiec kij do Daiwy trafił dopiero 16 stycznia jak panowie z Daiwy zaczęli pracować. W miedzy czasie robiłem jakieś zakupy u drapieżników i zawsze podczas maila z potwierdzeniem informowali mnie ze kij dalej jest w serwisie. Ogólnie nie mam im nic do zarzucenia ale pewnie gdyby to był sezon to bym się wkurzył.
Z reszta fajnie wyszło ze tak długo trzymali ten kij bo z tego powodu kupiłem sobie następny :) teraz mam jeden za dużo ale tłumacze to sobie ze trzeba mieć rezerwę :)

Poza tym nie oszukujmy się kij został złamany przez głupotę i mogli odrzucić gwarancje.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline JKarp

• Ekspert
« Odpowiedź #40 dnia: 23.03.2018, 14:15 »
Janusz, piszemy o sklepie Drapieżnik, który przeważnie wszystko załatwia od ręki i często robi rzeczy niewymagane przez prawo. Dlatego myślę, że warto też z naszej strony czasem zachować się jak człowiek i zrozumieć, że coś było ciężko załatwić.

Jak jakiś sklep leci sobie w kulki ze wszystkim i ciągle mu z pomocą klientowi nie po drodze, to jest inna rozmowa. Ale dobre stosunki wymagają obustronnego "dobrego-traktowania-się". Choć to tylko interesy i chodzi tylko o pieniądze.
Michał mi jest słodko obojętne o kim rozmawiamy. Zgodnie z prawem sklep po 14 dniach od daty przyjęcia wadliwej wędki powinien skontaktować się z Klientem i przedstawić sytuację.
I albo Klient czeka na wędkę albo sklep oddaje kasę - innego wyjścia nie ma.
Inna sprawa jak korzystamy z gwarancji.
W tym wypadku serwis może sobie przedłużyc czas na następny okres informując o tym Klienta, który jeśli się nie zgadza na takie coś może skierować sprawę do sądu.
Inną sprawą jest to, że DAIWA nadal nie ma serwisu w Polsce i stąd takie sytuacje. Dlatego nikt nie namówi mnie na sprzęt DAIWA.  Zwróćcie uwagę, że mamy sezon zimowy. Czy latem też by było takie poklepywanie po pleckach, że to dobry sklep, że czasem robi to czego prawo nie nakazuje ?
JKarp

Offline JKarp

• Ekspert
« Odpowiedź #41 dnia: 23.03.2018, 14:18 »
Drapieżniki od razu jak dostali kij napisali mi maila z informacja ze Daiwa ma roczną inwentaryzacje i przerwę świąteczną i nie przyjmują przesyłek. Tak wiec kij do Daiwy trafił dopiero 16 stycznia jak panowie z Daiwy zaczęli pracować. W miedzy czasie robiłem jakieś zakupy u drapieżników i zawsze podczas maila z potwierdzeniem informowali mnie ze kij dalej jest w serwisie. Ogólnie nie mam im nic do zarzucenia ale pewnie gdyby to był sezon to bym się wkurzył.
Z reszta fajnie wyszło ze tak długo trzymali ten kij bo z tego powodu kupiłem sobie następny :) teraz mam jeden za dużo ale tłumacze to sobie ze trzeba mieć rezerwę :)

Poza tym nie oszukujmy się kij został złamany przez głupotę i mogli odrzucić gwarancje.
I tej informacji brakło w pierwszym Twoim wpisie.
Ty korzystałeś z rękojmi a nie gwarancji.
JKarp

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #42 dnia: 23.03.2018, 15:54 »
Ale jak widać nawet Drapieżnik niestety nie ma wplywu na serwis Daiwy.
Dlatego też zakupiłem wędę w innym sklepie. Jeśli różnicy brak to po co przepłacać ;-)

A post powinien zaczynać sie od podziękowań dla Drapieżnika który wział się za sprawę ktorej ruszać nie musiał.
I tu nalezy się standardowy szacun dla sklepu bo inne sklepy by olały.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #43 dnia: 23.03.2018, 20:22 »
Daiwa z tego co pamiętam ma 2 miesiące na rekamacje i może przedłużyć o kolejne 2 miesiące.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka