Autor Wątek: Organizer Lorpio EVA  (Przeczytany 8771 razy)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Odp: Organizer Lorpio EVA
« Odpowiedź #45 dnia: 07.04.2019, 18:43 »
Po iluś już tam testach nad wodą...

W rekreacyjnym łowieniu olałem drugiego kelnera. Ten wystarczy - w takim małym pudełku od kompletu zmieszczę na luzie parę krążków z przyponami, wypychacz, malutkie pudełeczko ze stoperami, krętlikami agrafkami, miareczka, marker itp... Z 7 koszyków też by się zmieściło.

W jednym dużym mam nętę (czasem zrobioną z gliną). W drugim małym - robale. I zostaje mi jedno duże, puste pudełko, do którego można wrzucić dwa małe plastikowe na przynęty. Na łowienie po pracy jak znalazł.

Mimo wszystko te rzepy budzą moją wątpliwość, choć na razie trzymają mocno (na nodze od kosza). Bo przy noszeniu i zmianie kierunku ciążenia, popierdują  :P

Kolejna sprawa - ten organizer jest po prostu ładny. Skoro moja żona spytała, skąd mam takie ładne pudełeczko (przyniosłem szpej do robienia przyponów), to musi być ładny  :D

Minusy:
- rzepy,
- brak możliwości całkowitego odpięcia dekli od pudełek.

Plusy: cała reszta.

Mi tam ten organizer pasuje. I tyle.

PS. Nie jestem żadnym ukrytym reklamiarzem. I pewnie nie będę. Bo znając siebie i stosowane praktyki przez "producentów", działałbym na szkodę zleceniodawcy. :beer:

Offline Mario1988

• Ekspert
  • Reputacja: 123
  • Niemożliwe nie istnieje
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 07.04.2019, 19:13 »
Po iluś już tam testach nad wodą...

W rekreacyjnym łowieniu olałem drugiego kelnera. Ten wystarczy - w takim małym pudełku od kompletu zmieszczę na luzie parę krążków z przyponami, wypychacz, malutkie pudełeczko ze stoperami, krętlikami agrafkami, miareczka, marker itp... Z 7 koszyków też by się zmieściło.

W jednym dużym mam nętę (czasem zrobioną z gliną). W drugim małym - robale. I zostaje mi jedno duże, puste pudełko, do którego można wrzucić dwa małe plastikowe na przynęty. Na łowienie po pracy jak znalazł.

Mimo wszystko te rzepy budzą moją wątpliwość, choć na razie trzymają mocno (na nodze od kosza). Bo przy noszeniu i zmianie kierunku ciążenia, popierdują  :P

Kolejna sprawa - ten organizer jest po prostu ładny. Skoro moja żona spytała, skąd mam takie ładne pudełeczko (przyniosłem szpej do robienia przyponów), to musi być ładny  :D

Minusy:
- rzepy,
- brak możliwości całkowitego odpięcia dekli od pudełek.

Plusy: cała reszta.

Mi tam ten organizer pasuje. I tyle.

PS. Nie jestem żadnym ukrytym reklamiarzem. I pewnie nie będę. Bo znając siebie i stosowane praktyki przez "producentów", działałbym na szkodę zleceniodawcy. :beer:

kALesiak Lorpio w tym roku w ogóle ciekawą ofertą zaskoczyło. Poza właśnie tym organizmem, który uważam za rewelacyjną opcję, aby szybko i kompaktowo się spakować, to jeszcze usztywniany pokrowiec, pudełka EVA... Same dobre rzeczy i dobrej jakości z rewelacyjnym stosunkiem cena/jakość. Właśnie czekam na kilka rzeczy od Drapieżców, w tym właśnie pokrowiec od Lorpio i wspomniane pojemniki EVA z deklem. Może to nie Guru, ale z Fusion EVA Base Caryall będą współgrały jak ta lala :)

Co do samego organizera i tych rzepów - pożyjemy, zobaczymy ;) W razie "Wu" szyjemy i na stałe z obręczą będziemy nosić ;) Polak zawsze coś wykombinuje :P
Łączy nas pasja :) No i zloty SiG :D

Mapka forumowiczów<= Link do mapki :)

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #47 dnia: 10.04.2019, 14:22 »
A jak te pudełka wypadają z tymi

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/organizery-na-akcesoria-zamykane-pokrowce/31019-pojemniki-eva-lorpio-extreme-na-akcesoria-komplet.html

te są niby na akcesoria, a zanętę i pellet mokry przeniosą?
Marek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 10.04.2019, 14:26 »
Jeśli są tak samo wykonane, to przeniosą nawet wodę.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Mario1988

• Ekspert
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
« Odpowiedź #49 dnia: 10.04.2019, 14:36 »

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/organizery-na-akcesoria-zamykane-pokrowce/31019-pojemniki-eva-lorpio-extreme-na-akcesoria-komplet.html

Kupiłem dodatkowo takie organizery (te drugie z niebieskim zapięciem i uchwytem na klapce) i sa wykonane tak samo jak te w organizerze (różnica - uchwyt) więc spokojnie dadzą radę :)

Offline makaro

• Ekspert
« Odpowiedź #50 dnia: 10.04.2019, 15:55 »
Jeśli są tak samo wykonane, to przeniosą nawet wodę.

No właśnie, czy są?
Marek

Offline makaro

• Ekspert
« Odpowiedź #51 dnia: 10.04.2019, 15:57 »

Kupiłem dodatkowo takie organizery (te drugie z niebieskim zapięciem i uchwytem na klapce) i sa wykonane tak samo jak te w organizerze (różnica - uchwyt) więc spokojnie dadzą radę :)

Mario mówisz o tych?

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/3175-organizery-na-akcesoria-zamykane-pokrowce
Marek

Offline Mario1988

• Ekspert
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
« Odpowiedź #52 dnia: 10.04.2019, 16:09 »

Mario mówisz o tych?

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/3175-organizery-na-akcesoria-zamykane-pokrowce

Dokładnie to o tych:

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/organizery-na-akcesoria-zamykane-pokrowce/31026-pojemnik-eva-lorpio-z-deklem-4l.html

Będę w domu to zrobię zdjęcie obu - tego z organizera i tego powyżej :) Nawet nie wiem czy wymiary nie są te same