Autor Wątek: Polskie wody - dlaczego jest tak źle?  (Przeczytany 18823 razy)

Online zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Polskie wody - dlaczego jest tak źle?
« Odpowiedź #75 dnia: 22.07.2017, 08:05 »
Patrząc na brzuch tego "doświadczonego łowcy", to ze trzy sztuki już zeżarł.
Zbyszek

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2225
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #76 dnia: 22.07.2017, 11:40 »
Drugiego chyba przed chwilą zeżarł...

Edit: Nie przeczytalem wpisu Zbyszka...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Darson82

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #77 dnia: 22.07.2017, 13:22 »
To tak w duchu tematu, zdjęcie z mojej ostatniej wyprawy, 3 wędki w wodzie i jaaazda.... :facepalm:

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #78 dnia: 22.07.2017, 14:07 »
I co można zrobić, to mnie dobija. Pójdziesz zwrócić uwagę to ryzykujesz, że Cię zlinczują ci wszyscy solidarni "wędkarze", bo wtedy oczywiście jesteś społeczniak, a to przecież najgorsze. A dzwonić na służby? Kto przyjedzie?
Braciak widział jak ktoś łowił na zamkniętym porcie, ale po dziesiątym pustym telefonie odechciało mu się próbować.
Uzależniony od wędkarstwa

Offline Tomsza

• Ekspert
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #79 dnia: 22.07.2017, 14:14 »
Ja myślę, że będzie lepiej jak pewne pokolenie wędkarzy odejdzie na wędkarską emeryturę. Znalezione w internetach :facepalm:
Patrząc na brzuch tego "doświadczonego łowcy", to ze trzy sztuki już zeżarł.
Drugiego chyba przed chwilą zeżarł...

Edit: Nie przeczytalem wpisu Zbyszka...

Nie myślcie że bronie tego "doświadczonego łowcę",  nie znam, nie widziałem go nigdy, ale zdjęcie pokazuje wielkiego suma na ławce, skąd wiecie, gdzie został złowiony? Ja słyszałem o łowiskach, gdzie właściciele proszą o odłowienie tego szkodnika, kiedyś wpuścili i teraz "d..a zbita" ;) nic nie rośnie, wszystko wyjedzone.
Nie można na podstawie tylko zdjęcia kogoś szufladkować, choć w 90% wypadków i takich zdjęć, mamy pewnie rację. :) Ale nie róbmy takich rzeczy tutaj, wydaje mi się że jesteśmy ponad to.

To tak w duchu tematu, zdjęcie z mojej ostatniej wyprawy, 3 wędki w wodzie i jaaazda.... :facepalm:
Zgłosiłeś kłusola/mięsiarza, czy tylko fotkę na forum chciałeś wstawić? :facepalm:

A nawiązując do tematu, dlaczego jest tak źle? Bo nie ma kontroli nad wodą, to jest tak proste, że aż boli.
Czy uważacie że PSR/SSR nie wie gdzie kłusują? Nie wiedzą gdzie jechać, żeby skutecznie kontrolować? Dobrze wiedzą! Jeśli chodzi o SSR to nawet z definicji są to społecznicy i tu zarzucić nie ma im co. Natomiast jeśli PSR by miało wymierne korzyści, czyli mówiąc kolokwialnie premię do pensji za ujawnione przewinienia i to zarówno popełniane przez wędkarzy jak i przez rybaków, to kontrole by były bardzo częste. I nawet te niedorzeczne na dzień dzisiejszy wymiary i okresy ochronne były by do przełknięcia. Nawet niskie kary rzędu 100-200 zł też by przeszły, dostając co sobotę 100 zł mandatu to miesięcznie mamy 400 zł dla takiego mięsiarza. A to już boli bo z emerytury i renty można to pobrać. 2-3 miesiące i większość będzie stosować się do wymiarów i limitów. No cóż grantów PSR nie ma z ujawnionych spraw, to i starają się ile mogą, tzn. niezbędne minimum.
Tomsza

Offline maksz100

• Ekspert
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #80 dnia: 22.07.2017, 14:31 »
Telefon w dłoń i dzwonić na policje/SSR >:(

Chociaż zezwolenie straci...

Offline Darson82

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #82 dnia: 22.07.2017, 18:39 »

Zgłosiłeś kłusola/mięsiarza, czy tylko fotkę na forum chciałeś wstawić? :facepalm:

Niestety nie zgłosiłem bo koleś dość szybko się zawinął, a było to w takim miejscu gdzie zanim ktokolwiek by dojechał/przypłynął to ruski rok by minął. Niemniej następnym razem jeśli go zobaczę to zgłoszę go mimo wszystko.

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
« Odpowiedź #83 dnia: 22.07.2017, 19:18 »
Wszyscy robią takie rzeczy z czystą premedytacja, a później tłumaczą się głupotą. Nawet jak zapłacą za licencję to później są dumni, że ją złamali. Na zwróconą uwagę są zdziwieni. Walą głupa, że nie czytali i takie tam inne. Taki jest charakter tych ludzi. Jedni zrozumieja, drudzy mogą dać w zęby.