Prestonem se głowy nie zawracaj ,najlepiej wybierz z tego co doradzilismy ,nie pakujemy cię na minę na pewno 
Leci tomasz38 piwko. Ja od siebie dodam, że osobiście wolę fajniejszy patyk, a kręcioł nie musi być topka i to nie o budżet chodzi, tylko jakoś nie przywiązuję uwagi, bo często zmieniam, natomiast mam 2 delphiny Xtreki i Okumę Custom Black, Okuma jak dla mnie chyba fajniejsza/mocniejsza. Tzn żeby nie było, każdy z tych kołowrotków do feedera 3.3 będzie ok, bo ryby są zazwyczaj do 5kg, a i tak większość holuje się kijem nie kołowrotkiem. Różnice jakie widzę, to kabłąk solidniejszy w Okumie i ogólne odczucia osobiste lepsze. Z drugiej strony ok 100zł różnicy między tymi kołowrotkami więc nie dziwne, że Okuma lepiej stoi. Ja mam kilka wędek z kręciołami, więc jakichś mega przebiegów nie mają, ale w sumie nawet wczoraj na zawodach miałem tego Xtreka zapiętego i 37kg przerobił bez uwag, jesiotry po 8-10kg też jest w stanie zatrzymać, więc wg mnie do zastosowań większości przeciętnych wędkarzy są to propozycje, które spełnią wymagania.