W sumie kij brzanowy to całkiem przyzwoity pomysł, nie mam takiego jeszcze w arsenale. Tylko jak jest z sygnalizacją brań? Na szczytówce widać ugięcia a na takim kiju?
Ja nie łowię na rzekach i raczej nie będę, brzany nigdy na własne oczy nawet nie widziałem. Co powiecie o tej wędce https://sklepdrapieznik.pl/97159-wedka-korum-3k-barbel-12ft-175lb.html ?
Obawiam się też czy przy kijach brzanowych nie będzie pracowała tylko część szczytowa wędki.
Brzanówki to raczej do ciężkich koszyków, niż do precyzyjnego łowienia na dalekim dystansie w dolnym zakresie Cw..
Cytat: grzegorz88 w Dzisiaj o 13:09Brzanówki to raczej do ciężkich koszyków, niż do precyzyjnego łowienia na dalekim dystansie w dolnym zakresie Cw..Raczej bo do takiej roboty zostały zaprojektowane. Da się nimi rzucić ciężkimi koszykami (czyli ponad 100 gram) ale nie tak daleko jak karpiówką - bo są miększe. Natomiast jeśli koszyk jest w dolnym zakresie c.w. to rzuty są dłuższe.
Daleko to można i Stingerem rzucić, słowo klucz to precyzja. Czy brzanówka poda celnie podajnik 30g na dystansie 60-70m? Raczej wątpię.