Autor Wątek: Kupiliśmy  (Przeczytany 6100308 razy)

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Tomek
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Kupiliśmy
« Odpowiedź #22920 dnia: 17.09.2025, 19:24 »
Wyhaczyłem fajne aluminiowe podpórki w Decathlonie, niby SURF, ale na rzekę idealne. Całe 40 zł sztuka. Akurat kupiłem o długości 70 cm, ale są tez w tej samej cenie 50 cm. Dłuższe też są, chyba trochę droższe. Mam od kilkunastu lat tego typu, które sobie sam pospawałem z kątownika i rurki stalowej, ale ta waga....
Tomek

Offline Gabriel

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #22921 dnia: Dzisiaj o 11:28 »
Ciekawe czy do sumówiki do stacjonarki by się nadały, czy za delikatne?

Online Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 373
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #22922 dnia: Dzisiaj o 11:31 »
No i jest. Kolejna do stajni Ultegra 14000XTE. Żyłka już nawinięta, czeka na zawody.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2250
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #22923 dnia: Dzisiaj o 14:40 »
Wyhaczyłem fajne aluminiowe podpórki w Decathlonie, niby SURF, ale na rzekę idealne. Całe 40 zł sztuka. Akurat kupiłem o długości 70 cm, ale są tez w tej samej cenie 50 cm. Dłuższe też są, chyba trochę droższe. Mam od kilkunastu lat tego typu, które sobie sam pospawałem z kątownika i rurki stalowej, ale ta waga....

Heh, lata temu, gdy kupiłem sobie takie podpórki na plażę, zastanawiałem się, dlaczego ludzi różne rodpody rozstawiają skomplikowane zamiast tego. Pojechałem specjalnie nad rzekę kawał (praktycznie w ogóle na rzekach nie łowię), żeby usiąść i tak połowić. Fantastyczne rozwiązanie.
Wszędzie, gdzie da się wbić podpórkę, to warto używać takich właśnie, zamiast się pier... z rodpodami, skypodami i innymi cudami z 28 rurek i podstawek.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Tomek
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #22924 dnia: Dzisiaj o 16:47 »
Ciekawe czy do sumówiki do stacjonarki by się nadały, czy za delikatne?
To aluminium, także nie ryzykował bym. Widziałem branie dużego suma na stacjonarkę. Podpórka do tej metody musi być pancerna.
Te stare, których używałem do tej pory utrzymały by na pewno. Plus jest taki tego typu podpórek, że jak oko się w fotelu przymknie, to nie trzeba później wędki szukać w wodzie. Już kiedyś z poda mi ryba w nocy kija zdjęła. Na szczęście wypięła się szybko i kij pływał przy główce kilka metrów od brzegu ;D
Tomek

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 216
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #22925 dnia: Dzisiaj o 17:15 »
Tego potrzebowałem do pełnego spełnienia wędkarskiego. Nawet można przez internet zamówić.