Autor Wątek: Nowości z Drennana 'wiosna 2015'  (Przeczytany 20615 razy)

Grzes77

• Gość
Odp: Nowości z Drennana 'wiosna 2015'
« Odpowiedź #60 dnia: 01.04.2015, 19:12 »
Pfff, Grześ masz super. U mnie w mieście wojewódzkim na hasło Drennan sprzedawcy robią dziwne oczy i twierdzą, że nikt tego nie kupuje, więc oni nie będą sprzedawać.

Widzisz tu chyba nie chodzi o wielkość miasta, a o liczbę wędkarzy i ilość zbiorników. Ten sklep, w którym ostatnio robię zakupy jest na wlotówce do mojego miasta od strony Radomia i innych miast, z których sporo ludzi jeździ na ciepły kanał przy Elektrowni, czy też normalnie nad Wisłę, do której mam ok. 8km, co przekłada się na obrót sklepu, a właściciel (wędkarz z pasją) dba o klientelę i widzi ten rynek obiektywnie. W moim mieście jest jeszcze kilka sklepów, ale mają w większości masówkę Jaxona i Trapera, niby świrują, że coś tam wiedzą na temat metody, ale jak skonstruuję pytanie czysto techniczne, to brną w ślepy zaułek, tylko ten gość z w/w sklepu potrafi ze mną pogadać i odpowiedzieć na temat, więc przeszedłem do niego na stałe.
Nie wiem, czy mogę dawać linki sklepów, ale w tym poniżej:
http://skleptrabucco.pl/koszyk-in-line-method-feeder-drennan/
powyższy podajnik kosztuje 10,99zł a w sklepie na ściance widziałem je po 10,50zł więc i cena przystępna ;).

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 01.04.2015, 19:13 »
I właśnie dlatego, że mieszkam w większym mieście (mimo, iż prowincjonalnym mocno) nie mogę pojąć, że muszę jeździć po całym mieście po zasraną szufelkę do zanęty, a na hasło drennan chcą mnie wyprowadzać ze sklepu.

Grześ ja mieszkam na Warmii. W granicach administracyjnych mojego miasta jest 16 jezior, a w sklepach tylko paszowa zanęta i gumki do spinningu.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 01.04.2015, 19:22 »
No właśnie,Dominik słyszałem,że w stolicy Mazur- Giżycku też nie ma normalnego sklepu,a te co są też świecą pustkami lub pelletem z krwią na węgorze.
Grzesiu,czyżbyś zaopatrywał się u Żaka?

Grzes77

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 01.04.2015, 19:26 »
Dokładnie w sklepie Żako powstała ścianka Drennana, jak będziesz przejeżdżał to zobacz ;).
Nie ma tego dużo, ale dobrze, że wchodzi w ten temat i chce się rozwijać :thumbup:.

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #64 dnia: 01.04.2015, 19:29 »
W promieniu 10km od mojego domu jest siedem sklepów wędkarskich, z Drennana znalazłem trzy paczki haczyków i cztery foremki do metody.Wszystko kupuję w necie,ile kasy poszło na przesyłki.A wędkarzy z wszystkich kół jest dobrze ponad 1000.Nie mogę tego ogarnąć.

Grzes77

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 01.04.2015, 19:35 »
Grześ ja mieszkam na Warmii. W granicach administracyjnych mojego miasta jest 16 jezior, a w sklepach tylko paszowa zanęta i gumki do spinningu.

Faktycznie porażka, kurde niby ten sam kraj, a podejście ludzi do tematu inne. Po tym co napisałeś cieszę się, że u mnie chociaż jeden koleś dba w sposób należyty o klienta, trzymam kciuki, by u Ciebie pojawił się ktoś taki :thumbup:.

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
« Odpowiedź #66 dnia: 01.04.2015, 19:52 »
Ogólnie z sklepami stacjonarnymi jest nie ciekawie.U mnie w tamtym tygodniu pojawiły się pierwszy raz produkty Drenanna ,a pan sprzedawca zwietrzył interes i wali ceny jak z kosztem przesyłki .Mały podajnik z foremką 28zł ,mały pellet Lorpio (200gr method basic)-7,50 o duży już się nawet nie pytałem bo myślę że tańszy byłby Dynamite. Ręce opadają do tych naszych sprzedawców >:O
Maciek

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #67 dnia: 01.04.2015, 19:56 »
W,moich stronach też najlepszy sklep wędkarski jest z najmniejszym mieście 12km ode mnie, ale mają praktycznie całą ofertę z match pro, oczywiscie mówię o akcesoriach. Właścicielem tez jest właśnie wędkarz pasjonat i ma duże pojęcie o nowinkach. Niestety ceny troszkę większe niż internetowe
Pozdrawiam
Marcin

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #68 dnia: 01.04.2015, 20:08 »
Wiadomo, że mały sklep będzie miał drożej. Ważne, że ma ciekawy asortyment.
Zbyszek

Offline wadziol

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
Nowości z Drennana 'wiosna 2015'
« Odpowiedź #69 dnia: 01.04.2015, 20:11 »
Na pewno koszty prowadzenia sklepu stacjonarnego są wyższe niż internetowego,wiec i marże dowalają wiekszą. Dodatkowo sklep stacjonarny ma albo nie ma towaru , a niektóre sklepy internetowe maja wszystko tylko teoretycznie ,bo potem wychodzą kwiatki i braki przy zamówieniu . Często jednak chcemy miec cos na już i zamiast czekać na przesyłkę płacimy wyższa cenę w sklepie stacjonarnym ;)
Dziwię się jednak tym sprzedawcą ze sklepów z okolic kolegów . Mogli by na prawdę swietnie zarabiać ,wystarczyło by iść z duchem czasu i śledzić nowinki i nowe techniki wędkarskie ,a nie betonować się w poprzedniej epoce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marcin
Matrix Team Poland / FKK Wrocław

Offline zbyszek321

• Ekspert
« Odpowiedź #70 dnia: 01.04.2015, 20:16 »
Nie wszyscy nadążają z duchem czasu :P
Zbyszek

Offline wadziol

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #71 dnia: 01.04.2015, 20:17 »

Nie wszyscy nadążają z duchem czasu :P

:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marcin
Matrix Team Poland / FKK Wrocław

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #72 dnia: 01.04.2015, 23:02 »
Dlatego warto nękac sprzedawców pytaniami, sami zechcą wtedy sprawdzić o czym mowa... Pracowałem w handlu i wiem, że często polski sprzedawca zatrzymywał sie na pewnym poziomie - sprzedawał to co uważał, że klient ma kupować, nie rozumiejąc że on ma sprzedawać to co klient CHCE kupić, czego szuka. Zamiast zadawać pytania i dopasować się do klienta (czyli znaleźć w wypowiedziach to co klientowi najbardziej odpowiadałoby), w Polsce zazwyczaj mamy do czynienia ze słowotokiem sprzedawcy, który często nakłania i zmusza do sprzedaży.
Dużo by mówić - jak na razie właściciele małych sklepów sami kopia pod soba dołki - bo jeszcze moment - i nie wygraja z internetową konkurencją. Kwestia czasyu będa szybkie i tanie przesyłki - i nawet robaki będzie mozna kupic z neta. A właściciele małych sklepów będa narzekać i jeden po drugim zamykać biznesy.

Ci co maja łeb na karku mogą sporo zarobić... :)
Lucjan

Offline zbyszek321

• Ekspert
« Odpowiedź #73 dnia: 01.04.2015, 23:42 »
Luk oczywista oczywistość jak mawiał klasyk :beer:
Zbyszek

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #74 dnia: 19.04.2015, 19:18 »
Mam zamiar zamowic sobie paczke przynet od Drennana, a dokladnie chodzi mi o te Dummbelsy i nie wiem ktory rodzaj wybrac :(
-Crab & Krill
-Pineapple
-Scopex Syrup
Prosze o pomoc w wyborze ;)
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)