Etyczne zasady macie na tym zbiorniku, sandacze też tłuczecie na gniazdach? Pytam z czystej ciekawości..
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Sandaczy u nas nie ma.A co do suma z jednej strony mi szkoda tych ryb a z drugiej strony co ja sam biedny poczne jak reszta usiłuje go za wszelką cenę wytrzebić z łowiska bo zżera im biedne karpiki? Jak raz wypuściłem suma to z drugiej strony dostali białej gorączki i się darli,że trzeba było go im dać albo wywalić.Osobiście wolę spinning więc mam w dupie co się stanie z karpiami ale skoro inni będą je łowić to dlaczego ja tego robić nie mogę? Osobiście wprowadziłbym zakazy dotyczące zabierania tych pięknych ryb np ochrona osobnika od 150cm i limit dzienny 1szt a nie jak teraz 2 szt i jeszcze jak podczepia go za ogon itak go biorą...Dla mnie tacy ludzie to szmaciarze i kłusole no ale "karpiarzy i grunciarzy" jest więcej od spinningistów.
O tyle dobrze,że zostały chociaż wprowadzone górne wymiary dla karpia i amura 5kg.Za rok spróbujemy wprowadzić górny wymiar szczupaka.
Ogólnie niestety dużo tam skomuszałych skurwy***ów...Raz typek wyrzucił karpia w krzaki bo miał komplet a nie chciał go wypuścić.Zawiózł je do domku,wrócił a karp już był zdechły,pełen much.Zostawił karpia szmaciarz...
Albo złowił jeden spinningista przy mnie ponad metrowego szczupaka.Popatrzał na mnie skurczysyn wiedząc,co teraz sobie o nim myśle,że wiem,co ma zamiar z nim zrobić,.I zrobił... w łeb,do auta,do domku i po 15min spowrotem...