Dla tych ,którzy nie mają za dużo czasu polecam seriale 8 - 10 odcinkowe
"Fargo" - Jest to serial oparty na prawdziwych wydarzeniach opowiadający o dziwnych zbiegach okoliczności prowadzących najczęściej do sporej ilości ofiar.Pierwszy sezon nawiązuje bezpośrednio do filmu o tym samym tytule z 1996, którego scenariusz napisali bracia Coen. Wciąga masakrycznie i fajnie się go ogląda.Historia rozłożona jest równomiernie na 10 odcinków i z odcinka na odcinek atmosfera się zagęszcza. Aktualnie trzeci sezon jest już dostępny, ale jeszcze sam muszę nadrobić. Pierwsze dwa sezony moim zdaniem majstersztyk.
True Detective - Produkowany przez HBO. Pierwszy sezon genialny (szczególnie rola Matthew McConaughey

), drugi myślę ,że trzyma poziom. Mroczny, tajemniczy klimat zbrodni ,nad którą pracuje para detektywów znacznie różniących się od siebie. Mnóstwo tajemnic i zagadek.

W przypadku obu seriali każdy sezon jest osobną skończoną historią. Sezony można oglądać w jakiej kolejności się chce.
Polecam gorąco również
Stranger Things. Piękna kombinacja filmu przygodowego, horroru, lekkiego kiczu z mocnymi nawiązaniami do filmów Spielberga bądź mocno siedzących w tej tematyce czyli "E.T", "Super 8", "Bliskie Spotkania Trzeciego Stopnia" , (także bardzo mi się kojarzy z teledyskiem M83 "Midnight city"

)
"Ale nawet jeśli odłożyć na bok wszelkie zdroworozsądkowe powody, dla których warto zerknąć na „Stranger Things”, zostaje jeszcze jedna, bardzo ważna rzecz. Emocje, które produkcja Netfliksa potrafi wywoływać i wywołuje. Jasne, po części to efekt chłodnej kalkulacji i wiedzy, co spodoba się widowni, która wychowała się na Spielbergu, "Gwiezdnych wojnach" i Tolkienie. Ale przede wszystkim widać w tym dużo autentycznej radochy, jaką niewątpliwie mieli twórcy." Nie mogę się doczekać nadchodzącego sezonu

Polecam Wam zapoznać się z trailerami